Vadegust
Aperitius de somni: roll de salmó fumat, alvocat i tomàquet sec

Els rolls són una preparació que condeix molt per fer snacks i aperitius, sobretot quan cal fer-ne molta quantitat. Se’n poder crear tants de diferents com capacitat creativa tingui qui els prepari. La clau de l’èxit serà la bona harmonia que tinguin els diferents ingredient amb que es facin els rolls.

Una de les moltes maneres de preparar rolls és utilitzar com a base “tortillas” elaborades a base de massa de blat de moro nixtamalitzat. Són les típiques de la cuina mexicana i molt fàcils de trobar ja fetes en tota mena de supermercats.

Iniciarem el procés estenent film de plàstic a sobre d’una superfície neta. A continuació, posarem les tortilles que càpiguen a l’amplada del film, superposant-les de tal manera que quan enrotllem no se separin. El següent pas serà obrir els alvocats per la meitat, treure’n primer l’os i després, amb l’ajuda d’una cullera, treure’n la carn, que posarem en un bol. Amanirem la carn de l’alvocat amb sal i pebre i l’aixafarem amb una forquilla fins a obtenir una crema basta. Amb aquesta crema untarem les tortilles. Agafarem unes llesques de salmó fumat, de la millor qualitat que es pugui, i les disposarem per sobre de les tortilles untades de crema d’alvocat. Ja només queda posar a sobre de les llesques de salmó fumat els tomàquets secs. Aquesta mena de tomàquets, típics de la cuina italiana, són tomàquets madurs que s’han deixat assecar al sol. Es poden comprar secs o en conserva d’oli. Si els tenim en conserva d’oli, els posarem directament. Si els tenim secs, caldrà primer rehidratar-los deixant-los submergits durant uns 20 minuts en aigua calenta.

Una dona preparant rolls de salmó | Pixabay

Amb tots els ingredients a lloc, ara cal enrotllar les tortilles per formar el roll. Per això, agafarem l’extrem del paper film més proper a nosaltres i començarem a enrotllar les tortilles, que d’aquesta manera formaran l’espiral clàssica dels rolls. Quan tinguem el roll format, l’embolicarem amb el paper film, tenint en compte que quedi ben compactat i el guardarem a la nevera.

Just abans del servei, traurem el roll de la nevera, el desembolicarem del paper film i amb un ganivet ben esmolat, primer tallarem les puntes i a continuació farem talls d’uns 2-3 cm d’amplada. Si tallem molt prim, hi ha el risc que el roll es desmunti. Un cop tenim totes les peces, les disposarem en una safata estreta i allargada i ja els podrem servir.

Més aperitius

Si t’agraden els aperitius i vols saber-ne més sobre alguns d’ells, també hem parlat de:

La Gilda: verda, salada i una mica picant

Musclos en escabetx sobre xip de patata

Crema de salmó fumat

Les caixetes de mar

La morralla

Rosta de ventresca de porc

Les escopinyes

El ventre de porc

Eriçons de mar

Les ametlles salades

Gambes amb maonesa de gamba

Daus de bacallà fumat amb melmelada de tomàquet

Escopinyes al vapor de vi blanc

Rovellons ‘botonets’ del Pirineu català confitats

Pells de patata fregides

Cacauets fregits amb mel i salats després

Hummus amb bastonets de pastanaga

Pebrots cherry farcits de crema de formatge

Llardons de pagès de la Garrotxa

Edamame

Fuet

Bombons crocants de foie gras

Llagostins de Sant Carles de la Ràpita

Torrada de pa amb tòfona fresca

Xupa xups de colomí glacejats amb salsa de soja i mel

Xips de carxofes fets al forn

Xips de verdures

Broquetes de taronja i pernil d’ànec

Torradeta amb pesto, tomàquets secs i formatge parmesà

Fingers de formatge arrebossats

La botifarra d’ou tradicional

Torradeta de daus de tomàquet i sardina fumada

Pop a la gallega

Cacauets torrats i arrebossats de wasabi

Musclos tigre

Escopinyes al vi escumós

Guacamole

Bígars o caragolins de mar

Tramussos o llobins

Cors de carxofa en conserva

Ventresca de bonítol en conserva

Olives arbequines

Dàtils amb bacó

Canyuts del Delta de l’Ebre

Seitons fregits

Paté de Campagne

Philopizzes

Mini-bikinis trufats

Pinxo d’ou de guatlla amb sobrassada

Tellerines amb all i julivert

Llagostins en panko al curri

Gambes amb allada

Sèpia saltejada amb rossinyols

Sardines marinades

Cloïsses a la marinera

Rossinyols saltejats amb all i julivert

Nècores

Ous de guatlla farcits i arrebossats

Figues amb anxoves i perles d’oli

Farcellets cruixents de botifarra negra

Braves de moniato

“Chocos” a l’andalusa

Ortigues de mar

Cargols punxents

Petxines variades

Xistorra a la sidra

Torradetes de tàrtar de llonganissa curada

Salmó marinat a l’estil Manel Sales

Sashimi

Cotnes de porc

Tartaletes de pesto i tomàquet sec

Falàfels

Ostres arrebossades acompanyades de maionesa d’ostres

Cruixent de festucs

Farcellets de remolatxa i guacamole

Anelles de ceba arrebossades

Pastanagues baby glacejades amb mel

Carn freda de llengua de vedella

Caragolins de mar

Mini torrada de remenat de ceps

Copa de foie gras amb poma i festucs

Carxofes baby arrebossades

Rillettes d’ànec

Muhammara

Coca d’anguila fumada

Musclos bouchot a la provençal

Bunyols de bacallà

Cruixents d’alga nori

Cruixent d’alvocat

Bacallà a l’ajoarriero

Ronyons de conill saltejats amb vi ranci

Bunyols de formatge

Rodelles de carbassó farcides de brandada de bacallà

Galtes de rap en adob

Farcellets d’espàrrecs verds amb cansalada viada

Amanida russa

Cebiche peruà de corball

Gamba cristall a l’andalusa

Pebrots de Padrón

Saltejat de ceps amb gambes

Verat marinat

Cullera d’anxoves de l’Escala amb mató

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa