Vadegust
Aperitius de somni: farcelletes de remolatxa i guacamole

Si hi ha uns colors que defineixen les festes nadalenques són el vermell i el verd. Ara que ja han acabat aquestes festes, us proposem un aperitiu on aquests dos colors en són els protagonistes, per si us heu quedat amb ganes de més! Farem un farcellets de remolatxa farcits de guacamole.

En primer lloc prepararem la remolatxa. Trieu-ne una de ben rodona i de mida gran. La pelarem i amb l’ajuda d’una mandolina o d’una màquina de tallar embotits la tallem en làmines, el més primes possible. Posem un tupí al foc amb aigua, hi afegim sal (idealment al 19%) i deixem que bulli. Un cop tinguem l’aigua bullint, hi escaldem durant 30 segons cadascuna de les làmines de remolatxa i les disposem a sobre d’un plat o d’una safata per tal que es refredin.

D’altra banda necessitem guacamole. Tenim dues opcions, o bé preparar-lo nosaltres mateixos o bé comprar-lo fet. No és gens difícil trobar guacamole fet als supermercats, però el que sí és tasca gairebé impossible és trobar-ne un de bo. La majoria dels guacamoles que es venen fets es nota molt que són industrials i heu de tenir en compte aquest fet, ja que els vostres convidats se’n poden adonar sense massa dificultat. Si us el feu vosaltres mateixos, és possible que no us quedi un guacamole com el que preparen els millors restaurants mexicans, però es notarà que està fet a casa i sempre serà millor que un de preparat industrialment.

Guacamole per facir les làmines de remolatxa | Pixabay

Per preparar un guacamole senzill i òptim per farcir les làmines de remolatxa, agafarem un alvocat que estigui al punt de maduració òptima, li traurem l’os i amb l’ajuda d’una cullera posarem la carn dins d’un bol. L’aixafem amb una forquilla fins a obtenir una pasta amb la textura que us agradi més. A continuació afegirem al bol daus molt petits de polpa de tomàquet, sense pell ni llavors, ceba tendre picada molt fina, el suc de mitja llima i coriandre fresc picat molt petit. Si li voleu donar un toc picant, ara és el moment, afegint al bol alguna mena de xili picant, el que més us agradi. Es barregen tots els ingredients fins que quedin tots ben integrats a la pasta d’alvocat i ja el tenim apunt.

Ara toca farcir les làmines de remolatxa. Agafem un motlle múltiple de silicona amb forma de cilindre i posem en cadascun dels forats una làmina de silicona. A continuació disposarem a sobre de cadascuna de les làmines de remolatxa una cullerada del guacamole, i tanquem la làmina fent que quedi en forma de farcellet, lligant-la amb una branca de cibulet, anant en compte de no fer massa pressió per no trencar ni el cibulet, ni la làmina de remolatxa. Un cop lligats tots els farcellets, ja els tenim a punt de servir.

Més aperitius

Si t’agraden els aperitius i vols saber-ne més sobre alguns d’ells, també hem parlat de:

La Gilda: verda, salada i una mica picant

Musclos en escabetx sobre xip de patata

Crema de salmó fumat

Les caixetes de mar

La morralla

Rosta de ventresca de porc

Les escopinyes

El ventre de porc

Eriçons de mar

Les ametlles salades

Gambes amb maonesa de gamba

Daus de bacallà fumat amb melmelada de tomàquet

Escopinyes al vapor de vi blanc

Rovellons ‘botonets’ del Pirineu català confitats

Pells de patata fregides

Cacauets fregits amb mel i salats després

Hummus amb bastonets de pastanaga

Pebrots cherry farcits de crema de formatge

Llardons de pagès de la Garrotxa

Edamame

Fuet

Bombons crocants de foie gras

Llagostins de Sant Carles de la Ràpita

Torrada de pa amb tòfona fresca

Xupa xups de colomí glacejats amb salsa de soja i mel

Xips de carxofes fets al forn

Xips de verdures

Broquetes de taronja i pernil d’ànec

Torradeta amb pesto, tomàquets secs i formatge parmesà

Fingers de formatge arrebossats

La botifarra d’ou tradicional

Torradeta de daus de tomàquet i sardina fumada

Pop a la gallega

Cacauets torrats i arrebossats de wasabi

Musclos tigre

Escopinyes al vi escumós

Guacamole

Bígars o caragolins de mar

Tramussos o llobins

Cors de carxofa en conserva

Ventresca de bonítol en conserva

Olives arbequines

Dàtils amb bacó

Canyuts del Delta de l’Ebre

Seitons fregits

Paté de Campagne

Philopizzes

Mini-bikinis trufats

Pinxo d’ou de guatlla amb sobrassada

Tellerines amb all i julivert

Llagostins en panko al curri

Gambes amb allada

Sèpia saltejada amb rossinyols

Sardines marinades

Cloïsses a la marinera

Rossinyols saltejats amb all i julivert

Nècores

Ous de guatlla farcits i arrebossats

Figues amb anxoves i perles d’oli

Farcellets cruixents de botifarra negra

Braves de moniato

“Chocos” a l’andalusa

Ortigues de mar

Cargols punxents

Petxines variades

Xistorra a la sidra

Torradetes de tàrtar de llonganissa curada

Salmó marinat a l’estil Manel Sales

Sashimi

Cotnes de porc

Tartaletes de pesto i tomàquet sec

Falàfels

Ostres arrebossades acompanyades de maionesa d’ostres

Cruixent de festucs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa