Vadegust
Aperitius de somni: mini torrada de remenat de ceps

El remenat d’ous és un plat que, tot i ser molt simple d’elaborar, resulta deliciós i molt llaminer. A més dona molta versatilitat perquè al remenat d’ous s’hi poden afegir absolutament tots els ingredients que ens vinguin de gust amb l’única limitació de la nostra imaginació.

El remenat d’ous bàsic consisteix en afegir els ous que calguin per la quantitat de remenat que vulguem fer en una paella amb oli calent, però no roent, i anar-los remenant perquè es vagin coent sense que agafin la consistència d’una truita. Quan el remenat d’ous porta més ingredients, com és el nostre cas d’avui, aquests normalment es preparen abans d’afegir els ous.

La recepta que us proposo de remenat de ceps, vàlida també per a qualsevol altre tipus de bolets, és una mica més complexa que la clàssica i és una recepta que resulta adient per preparar-la amb ceps que estiguin en conserva amb oli. Començarem per fregir a la paella, sense haver-hi tirat oli prèviament, uns daus de cansalada. Quan aquests estan ben cruixents es retiren de la paella i, amb el greix que han deixat anar, hi saltegem els ceps tallats a trossos. Ja depèn del gust de cadascú, la mida en que es tallin els ceps. Quan ja tenim els ceps saltejats, hi afegim els daus de cansalada, li donem un parell de voltes a tot plegat i comencem a afegir-hi els ous, trencant-los directament a sobre la paella. Ara cal remenar sense parar per tal que els ous es coguin i, al mateix temps, s’integrin amb els ceps i la cansalada. És molt important que quedi la textura d’un remenat, no la d’una truita esmicolada.

Un grapat de ceps | Pixabay

Ara ja només queda agafar una baguette de pa, tallar-la a llesques d’aproximadament 1 cm de gruix i disposar-les a sobre d’una placa de forn. Escalfem el forn a 180ºC i posem la placa a dins per tal que les llesques de pa es torrin de manera uniforme i agafin un color atractiu. Finalitzat aquest procés, les amanim amb sal i oli i posem a sobre de cadascuna d’elles una cullerada del remenat de ceps. Hi tirem un rajolí d’oli d’oliva extra verge per sobre i decorem amb unes fulles de julivert.

Més aperitius

Si t’agraden els aperitius i vols saber-ne més sobre alguns d’ells, també hem parlat de:

La Gilda: verda, salada i una mica picant

Musclos en escabetx sobre xip de patata

Crema de salmó fumat

Les caixetes de mar

La morralla

Rosta de ventresca de porc

Les escopinyes

El ventre de porc

Eriçons de mar

Les ametlles salades

Gambes amb maonesa de gamba

Daus de bacallà fumat amb melmelada de tomàquet

Escopinyes al vapor de vi blanc

Rovellons ‘botonets’ del Pirineu català confitats

Pells de patata fregides

Cacauets fregits amb mel i salats després

Hummus amb bastonets de pastanaga

Pebrots cherry farcits de crema de formatge

Llardons de pagès de la Garrotxa

Edamame

Fuet

Bombons crocants de foie gras

Llagostins de Sant Carles de la Ràpita

Torrada de pa amb tòfona fresca

Xupa xups de colomí glacejats amb salsa de soja i mel

Xips de carxofes fets al forn

Xips de verdures

Broquetes de taronja i pernil d’ànec

Torradeta amb pesto, tomàquets secs i formatge parmesà

Fingers de formatge arrebossats

La botifarra d’ou tradicional

Torradeta de daus de tomàquet i sardina fumada

Pop a la gallega

Cacauets torrats i arrebossats de wasabi

Musclos tigre

Escopinyes al vi escumós

Guacamole

Bígars o caragolins de mar

Tramussos o llobins

Cors de carxofa en conserva

Ventresca de bonítol en conserva

Olives arbequines

Dàtils amb bacó

Canyuts del Delta de l’Ebre

Seitons fregits

Paté de Campagne

Philopizzes

Mini-bikinis trufats

Pinxo d’ou de guatlla amb sobrassada

Tellerines amb all i julivert

Llagostins en panko al curri

Gambes amb allada

Sèpia saltejada amb rossinyols

Sardines marinades

Cloïsses a la marinera

Rossinyols saltejats amb all i julivert

Nècores

Ous de guatlla farcits i arrebossats

Figues amb anxoves i perles d’oli

Farcellets cruixents de botifarra negra

Braves de moniato

“Chocos” a l’andalusa

Ortigues de mar

Cargols punxents

Petxines variades

Xistorra a la sidra

Torradetes de tàrtar de llonganissa curada

Salmó marinat a l’estil Manel Sales

Sashimi

Cotnes de porc

Tartaletes de pesto i tomàquet sec

Falàfels

Ostres arrebossades acompanyades de maionesa d’ostres

Cruixent de festucs

Farcellets de remolatxa i guacamole

Anelles de ceba arrebossades

Pastanagues baby glacejades amb mel

Carn freda de llengua de vedella

Caragolins de mar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa