Els aperitius que porten formatge sempre són molt celebrats. Un de molt original són els bunyols de formatge. Aquests bunyols admeten moltes variants de textura final, depenent de com s’hagin cuinat, ja que poden tenir des d’una textura molt sòlida fins a una textura molt cremosa i, fins i tot, una textura gairebé líquida. Tot dependrà de com s’hagi jugat amb els diferents ingredients durant la preparació.

Posarem un cassó al foc amb mig litre d’aigua i uns 60 gr. de mantega. Quan arranqui el bull, hi afegirem un quart de quilo de farina i ho remenarem tot, per tal que els ingredients quedin ben integrats entre ells i formin una pasta. Cal anar en compte de que no quedin grumolls. A continuació hi posarem uns 150-200 gr. del formatge que més agradi, tenint en compte que sigui un formatge que tingui capacitat fundent, com per exemple els de pasta cuita. Si el formatge és de textura consistent, el rallarem, i si és de textura cremosa no cal. També es pot jugar fent barreges de diferents formatges. Una opció seria posar-hi els formatges típics de la fondue, gruyère, appenzeller, emmental i vacherin fribourgeois -amb el que obtindríem uns bunyols de fondue- o fer servir formatges blaus.

Bunyols de formatge | Pixabay

Tot seguit, afegirem al conjunt mitja dotzena d’ous, que els anirem integrant a la massa d’un en un. Acabada la integració dels ous, se salpebra i també hi ratllarem nou moscada fresca. Es deixa reposar la massa unes dues o tres hores, i ja la tindrem llesta per cuinar-la. En la massa raurà el secret de que els bunyols quedin amb el seu interior més o menys líquid.

Els bunyols es poden cuinar fregint-los o coent-los al forn. Per fregir-los, posar al foc un recipient amb abundant oli d’oliva verge extra i quan estigui a la temperatura adient per fregir, es van fent boles de pasta i es posen a fregir fins que quedin ben daurats. Si us decidiu per fer-los al forn, cal tenir-lo escalfat a 180 graus. Es disposen les boles de pasta en una safata de forn i es couen durant uns 15-20 minuts. I ja ho tindríem!

Més aperitius

Si t’agraden els aperitius i vols saber-ne més sobre alguns d’ells, també hem parlat de:

La Gilda: verda, salada i una mica picant

Musclos en escabetx sobre xip de patata

Crema de salmó fumat

Les caixetes de mar

La morralla

Rosta de ventresca de porc

Les escopinyes

El ventre de porc

Eriçons de mar

Les ametlles salades

Gambes amb maonesa de gamba

Daus de bacallà fumat amb melmelada de tomàquet

Escopinyes al vapor de vi blanc

Rovellons ‘botonets’ del Pirineu català confitats

Pells de patata fregides

Cacauets fregits amb mel i salats després

Hummus amb bastonets de pastanaga

Pebrots cherry farcits de crema de formatge

Llardons de pagès de la Garrotxa

Edamame

Fuet

Bombons crocants de foie gras

Llagostins de Sant Carles de la Ràpita

Torrada de pa amb tòfona fresca

Xupa xups de colomí glacejats amb salsa de soja i mel

Xips de carxofes fets al forn

Xips de verdures

Broquetes de taronja i pernil d’ànec

Torradeta amb pesto, tomàquets secs i formatge parmesà

Fingers de formatge arrebossats

La botifarra d’ou tradicional

Torradeta de daus de tomàquet i sardina fumada

Pop a la gallega

Cacauets torrats i arrebossats de wasabi

Musclos tigre

Escopinyes al vi escumós

Guacamole

Bígars o caragolins de mar

Tramussos o llobins

Cors de carxofa en conserva

Ventresca de bonítol en conserva

Olives arbequines

Dàtils amb bacó

Canyuts del Delta de l’Ebre

Seitons fregits

Paté de Campagne

Philopizzes

Mini-bikinis trufats

Pinxo d’ou de guatlla amb sobrassada

Tellerines amb all i julivert

Llagostins en panko al curri

Gambes amb allada

Sèpia saltejada amb rossinyols

Sardines marinades

Cloïsses a la marinera

Rossinyols saltejats amb all i julivert

Nècores

Ous de guatlla farcits i arrebossats

Figues amb anxoves i perles d’oli

Farcellets cruixents de botifarra negra

Braves de moniato

“Chocos” a l’andalusa

Ortigues de mar

Cargols punxents

Petxines variades

Xistorra a la sidra

Torradetes de tàrtar de llonganissa curada

Salmó marinat a l’estil Manel Sales

Sashimi

Cotnes de porc

Tartaletes de pesto i tomàquet sec

Falàfels

Ostres arrebossades acompanyades de maionesa d’ostres

Cruixent de festucs

Farcellets de remolatxa i guacamole

Anelles de ceba arrebossades

Pastanagues baby glacejades amb mel

Carn freda de llengua de vedella

Caragolins de mar

Mini torrada de remenat de ceps

Copa de foie gras amb poma i festucs

Carxofes baby arrebossades

Rillettes d’ànec

Muhammara

Coca d’anguila fumada

Musclos bouchot a la provençal

Bunyols de bacallà

Cruixents d’alga nori

Cruixent d’alvocat

Bacallà a l’ajoarriero

Ronyons de conill saltejats amb vi ranci

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa