Vadegust
Aperitius de somni: copa de foie gras amb poma i festucs

Els aperitius servits en gots, copes o qualsevol altre recipient individual són molt adients per oferir-los en grans àpats o celebracions. Avui proposem un aperitiu molt senzill de preparar però que és d’aquells que no deixa indiferents als convidats. El proposem servit en una copa còctel, la que té forma cònica, de mida petita, però es pot servir en qualsevol altre tipus de copa o de got, sempre i quan sigui còmode de menjar.

El tipus de copes on servir l’aperitiu | Pxhere

Per preparar aquest aperitiu necessitarem foie gras -que no cal que sigui foie gras entier, podem fer servir tranquil·lament un bloc de foie gras-, un iogurt cremós -el que comercialment es coneix com a iogurt grec-, una poma reineta -que si no la trobeu es pot substituir per una poma Golden o bé una granny smith si li volem donar un toc àcid-.

Posarem una paella al foc, amb un tros de mantega regada amb oli d’oliva extra verge, per evitar que la mantega es cremi al fondre. Un cop s’ha desfet la mantega, hi tirarem la poma pelada i tallada a daus petits. La saltejarem fins que quedi tova i un xic caramel·litzada, i la reservem.

D’altra banda, barrejarem en un bol el bloc de foie gras amb el iogurt cremós, sal, pebre de Jamaica i un raig d’Armagnac. A continuació, treballem el conjunt amb una forquilla fins que quedi una massa homogènia, i ho posem dins d’una màniga pastissera.

Pomes golden | Pixabay
Pomes golden | Pixabay

En un copa còctel posem una mica de la pasta de foie gras perquè ens faci de base, a continuació hi posem una cullerada de daus de poma que cobrirem amb mes pasta de foie gras. Rematarem la presentació disposant per sobre de la pasta uns festucs esmicolats a trossets ben petits. També podria posar-s’hi blat de moro fregit -el que coneixem com a “kikos”- esmicolat.

Si ho voleu fer més lleuger, en comptes de fer una pasta amb el foie gras i el iogurt cremós, es pot substituir per una escuma de foie gras amb iogurt feta preparada amb un sifó, però això ja és un pèl mes complicat i cal tenir l’equipament.

Aquest aperitiu el podeu acompanyar d’una copa d’escumós brut amb una criança de 24 a 36 mesos o bé d’un vi tipus Sauternes, que perfectament podria ser una malvasia de Sitges dolça.

Més aperitius

Si t’agraden els aperitius i vols saber-ne més sobre alguns d’ells, també hem parlat de:

La Gilda: verda, salada i una mica picant

Musclos en escabetx sobre xip de patata

Crema de salmó fumat

Les caixetes de mar

La morralla

Rosta de ventresca de porc

Les escopinyes

El ventre de porc

Eriçons de mar

Les ametlles salades

Gambes amb maonesa de gamba

Daus de bacallà fumat amb melmelada de tomàquet

Escopinyes al vapor de vi blanc

Rovellons ‘botonets’ del Pirineu català confitats

Pells de patata fregides

Cacauets fregits amb mel i salats després

Hummus amb bastonets de pastanaga

Pebrots cherry farcits de crema de formatge

Llardons de pagès de la Garrotxa

Edamame

Fuet

Bombons crocants de foie gras

Llagostins de Sant Carles de la Ràpita

Torrada de pa amb tòfona fresca

Xupa xups de colomí glacejats amb salsa de soja i mel

Xips de carxofes fets al forn

Xips de verdures

Broquetes de taronja i pernil d’ànec

Torradeta amb pesto, tomàquets secs i formatge parmesà

Fingers de formatge arrebossats

La botifarra d’ou tradicional

Torradeta de daus de tomàquet i sardina fumada

Pop a la gallega

Cacauets torrats i arrebossats de wasabi

Musclos tigre

Escopinyes al vi escumós

Guacamole

Bígars o caragolins de mar

Tramussos o llobins

Cors de carxofa en conserva

Ventresca de bonítol en conserva

Olives arbequines

Dàtils amb bacó

Canyuts del Delta de l’Ebre

Seitons fregits

Paté de Campagne

Philopizzes

Mini-bikinis trufats

Pinxo d’ou de guatlla amb sobrassada

Tellerines amb all i julivert

Llagostins en panko al curri

Gambes amb allada

Sèpia saltejada amb rossinyols

Sardines marinades

Cloïsses a la marinera

Rossinyols saltejats amb all i julivert

Nècores

Ous de guatlla farcits i arrebossats

Figues amb anxoves i perles d’oli

Farcellets cruixents de botifarra negra

Braves de moniato

“Chocos” a l’andalusa

Ortigues de mar

Cargols punxents

Petxines variades

Xistorra a la sidra

Torradetes de tàrtar de llonganissa curada

Salmó marinat a l’estil Manel Sales

Sashimi

Cotnes de porc

Tartaletes de pesto i tomàquet sec

Falàfels

Ostres arrebossades acompanyades de maionesa d’ostres

Cruixent de festucs

Farcellets de remolatxa i guacamole

Anelles de ceba arrebossades

Pastanagues baby glacejades amb mel

Carn freda de llengua de vedella

Caragolins de mar

Mini torrada de remenat de ceps

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa