Receptes

Un grapat d'escamarlans en una peixateria | Piqsels

Escamarlans amb allioli suau, una recepta sublim per fer aquests crustacis

Comparteix
En els receptaris antics els escamarlans no hi apareixen, ja que sembla una espècie que abans no es pescava
:  - Mobile
Un plat de cargols | Flickr Javier Lastras

Els caragols a la petarrellada, la manera més comuna de fer-los a Catalunya

Comparteix
Som un país de cargolaires; hi ha d’altres llocs on no se’ls mengen però a nosaltres en agraden molt
:  - Mobile
Espardenyes | Facebook Restaurant Es Torrent (Eivissa)

Les espardenyes, una menja de superluxe

Comparteix
Es un marisc de gust fort, de mar embravida; no podríem suportar-ne tres àpats seguits, ni dos tampoc, però de tant en tant són bones
:  - Mobile
Un plat de mar i muntanya | Viquipèdia

Mar i muntanya, uns plats que han adquirit un gran èxit

Comparteix
Són barreges espantoses, difícils, perilloses, que arribaren a provocar molta curiositat entre la gent interessada a sortir de les coses corrents i normals
:  - Mobile
L'arròs de colomí del xef Carles Gaig | Facebook Carles Gaig

L’arròs amb colomí, una autèntica exquisidesa

Comparteix
La gent, a les fondes, en demanava sovint, era un plat de molt d’èxit, i això va durar fins ben entrat el segle XX
:  - Mobile
Trempó | Nerea Rodríguez

El trempó, l’amanida mallorquina d’estiu

Comparteix
Les amanides són bones, que és com han d’estar les coses de menjar per sobre de qualsevol altra consideració
:  - Mobile
Albergínies a la brasa | Pixabay

Les albergínies rostides, la simplicitat feta plaer

Comparteix
És un plat que només porta oli, sal, i uns alls trinxats
:  - Mobile
Arròs parellada | N.R

L’arròs parellada, en perill de desaparició

Comparteix
El tret distintiu és que tots els talls, de carn o de peix, es presenten sense ossos ni espines
:  - Mobile
Gambes amb allada | Flickr Javier Lastras

Aperitius de somni: gambes amb allada

Comparteix
Cal partir d’unes gambes de la màxima qualitat possible, i d’una mida mitjana o gran
:  - Mobile
Una llagosta oberta per la meitat i preparada per menjar | Flickr

A la brasa, la manera més ancestral de cuinar la llagosta

Comparteix
És un plat universal, conegut arreu dels Països Catalans i Occitània
:  - Mobile