Receptes

Arròs amb pop | Flickr juantiagues

L’arròs amb pop: típic de la Safor i la Marina, però també de les Balears

Comparteix
Els pops, als Països Catalans, es preparen de maneres diverses, tot i que no és tan apreciat com per altres llocs
:  - Mobile
Un plat de fideus a la cassola | Piqsels

Els fideus a la cassola, presents en tots els racons de Catalunya

Comparteix
Són uns fideus lleugerament caldosos i la preparació és senzilla
:  - Mobile
Uns quants creps | Pixabay

Els creps dolços, una elaboració universal

Comparteix
Es farceixen amb mel, confitura, xocolata, pomes..., i es poden flamejar amb rom, licor triple sec de taronja, etc.
:  - Mobile
Un plat amb paté de campagne | Pixabay

Aperitius de somni: Paté de Campagne

Comparteix
Tallat a daus, acompanyarà perfectament un bon vermut, vi, escumós o cervesa
:  - Mobile
Seitons fregits | Viquipèdia

Aperitius de somni: Seitons fregits

Comparteix
Sempre ben frescos, es poden preparar sencers o sense el cap i l’espina
:  - Mobile
Gató | Pixabay

El gató, un pastís mallorquí de luxe

Comparteix
Acostuma a aparèixer a taula en ocasions especials
:  - Mobile
Dàtils amb bacó | Viquipèdia

Aperitius de somni: dàtils amb bacó

Comparteix
Era un aperitiu que regnava en una època on el còctel de gambes era el rei dels entrants
:  - Mobile
Un plat de fideus a la cassola | Piqsels

La fideuada, un menjar mariner

Comparteix
L’ús dels fideus a casa nostra és ben antic
:  - Mobile
Un plat amb arròs pilau | Pixabay

L’arròs pilau, un dels pocs arrossos de què disposen els occitans

Comparteix
A casa nostra es feu habitual a la costa provençal i llenguadociana, tot i que no sabem en quina data
:  - Mobile
Pa torrat amb oli | Pxhere

“Llardofòbia”, la por als greixos

Comparteix
Tot els arguments dietètics són pobres (o una simple excusa), davant d’un argument més categòric, de caire gastronòmic
:  - Mobile