Vadegust
Aperitius de somni: Crema de salmó fumat
agraph -->

Seguint amb les receptes que amb relativa poca feina fan lluir els vermuts o apertius, avui us proposem una crema de salmó fumat. El salmó és un peix que dona molt de joc a l’hora de fer un aperitiu. El més habitual és servir-lo fumat o marinat, en llesques o en daus, però aprofitant la tirada que ara mateix tenen tota mena de patés i cremes per sucar-hi bastonets de pa o de verdures -el que es coneix amb el manlleu de l’anglès dipejar-, podem preparar una crema de salmó que de ben segur us farà quedar bé.

El principi bàsic que hi ha al darrera d’aquesta crema és ben senzill: es tracta de triturar un ingredient principal, en aquest cas el salmó -però podria ser qualsevol altre peix de textura simila-, amb un formatge cremós, que serà qui li donarà la textura untable al preparat final. La resta és afegir-hi herbes, espècies i tocs de sabor, que es poden personalitzar tant com imaginació tinguem.

Així doncs, per fer la crema de salmó fumat només us cal posar en un recipient el salmó fumat, aproximadament uns 300 gr., i formatge cremós (tipus Philadelphia). Cal batre-ho fins a obtenir una crema de textura fina i fluida que permeti sucar-hi uns palets. És important tenir ben present que ha de dominar el gust de salmó. Si li voleu donar un punt àcid hi podeu afegir una mica de suc de llimona, però cal anar en compte de no passar-se, ja que un excés d’acidesa pot arruïnar el resultat final. Podeu també posar-hi anet picat fi a ganivet. L’anet és una herba aromàtica dolcenca i anisada que combinar molt i molt bé amb el salmó, i aportarà un punt de frescor a la crema. Un cop tenim la crema preparada cal refredar-la a la nevera, ja que s’ha de servir freda.

Una manera de servir-la apta per a tots els públics és acompanyant-la amb palets de pa. Jo us recomano les “Cañas de Pan Feo” de la Panaderia Jesús, de Pozo Cañada (Albacete), o de palets d’api i, si sou prou atrevits, de palets de cebetes tendres.

Per acompanyar aquesta crema, si la prenem com aperitiu, us recomano un vermut, concretament el Vermut Blanc de Casa Mariol. Aquest vermut, guanyador del Vinari d’Or 2020 al Millor Vermut Blanc dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans, està elaborat a base de vi blanc i macerat amb plantes aromàtiques. Té el punt de força necessari per poder-se combinar amb un plat tan potent com la crema feta a base de salmó fumat i formatge cremós, netejant la boca, i sumant el seu perfil aromàtic al conjunt gustatiu de la crema de salmó, mentre suporta perfectament, si és el cas, els palets de verdures, l’api i les cebes tendres.

Més aperitius

Si t’agraden els aperitius i vols saber-ne més sobre alguns d’ells, també hem parlat de:

La Gilda: verda, salada i una mica picant

Musclos en escabetx sobre xip de patata

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa