TOT Olis

Amb la col·laboració de
Cabdells amb vinagreta de nous | IRTA

La varietat ‘Empeltre’ a la cuina

Comparteix
És la varietat principal de les denominacions d’origen protegides (DOP) “Oli de Terra Alta” i “Aceite del Bajo
:  - Mobile
Camp d'oliveres | Foto: Oli de Menorca

Els menorquins, uns històrics consumidors d’oli d’oliva

Comparteix
Un treball del metge i investigador Pep Pelfort constata que al segle XVIII, a Menorca s’ingerien 80 mil·lilitres per persona i dia, amb una producció l’any 1786 de 221.129 litres
:  - Mobile
Ampolles d'oli de la DOP Terra Alta | DOP Terra Alta

El 1r Olifest DOP Terra Alta reivindica el paper de l’oli a la cuina

Comparteix
La jornada, celebrada a Barcelona, va oferir dos showcookings de la mà dels xefs Rafel Múria i Ada Parellada
:  - Mobile
La nova tafona d'Oli Treurer està ja donant el millor producte, reconegut internacionalment | Foto: Treurer

L’Oli de Treurer torna de Nova York i Tòquio carregat de medalles d’or

Comparteix
L'adquisició d'una nova tafona ha permès l'elaboració d'un oli d'oliva verge extra premium, que ha obtingut el reconeixement internacional
:  - Mobile
Diferents tipus d'oli de la DOP Terra Alta | Cedida

Barcelona acull el 1r OliFest DOP Terra Alta

Comparteix
L'esdeveniment se celebrarà el 31 de maig a l’Antiga Fàbrica DAMM
:  - Mobile
Un paté d'albergínia | IRTA

La varietat ‘Arbequina’ a la cuina

Comparteix
Constitueix la base de les DOP 'Siurana' i 'Les Garrigues', però és una varietat que s’ha estès per tot el món
:  - Mobile
Tast sensorial d'olis realitzat per l'IRTA | IRTA

El tast sensorial dels aliments permet conèixer les seves característiques

Comparteix
Les característiques sensorials dels aliments poden ser visuals, aromàtiques, tàctils, sonores, i més complexes, com la sensació de frescor en boca, el caràcter ardent, la sensació irritativa, etc.
:  - Mobile
Fregidores amb oli | IRTA

El disseny experimental quan es treballa en la cuina d’olis IRTA

Comparteix
L’oli de cuinar té la mateixa importància que la resta d’ingredients a l'hora d'elaborar un plat
:  - Mobile
Una ampolla amb oli | Pxhere

El millor envàs per guardar l’oli verge extra als restaurants 

Comparteix
Les cuines dels restaurants consumeixen molt d’oli, però malauradament encara hi ha pocs professionals que només cuinin amb oli verge extra
:  - Mobile
Oli d'oliva | Pixabay

El millor envàs per guardar l’oli verge extra a casa

Comparteix
El més habitual és que utilitzem els setrills, encara que no sigui el més recomanable
:  - Mobile