Els pebrots cherry són uns pebrots que tenen la particularitat de presentar una mida molt més petita que els pebrots normals -om el cas dels tomàquets cherry-. Són pebrots en miniatura. La seva mida convida a fer-los servir per crear uns aperitius molt originals, sobretot quan s’envinagren i posteriorment es farceixen. Les possibilitats de farcir-los són tantes com imaginació s’hi posi. Probablement un dels farcits més reeixits és amb crema de formatge, tot i que també són sensacionals farcits amb brandada de bacallà o amb una mousse de tonyina, de salmó o d’anxoves. És un aperitiu molt típic d’alguns indrets d’Itàlia.
Els pebrots farcits de crema de formatge són un aperitiu que el podem comprar ja preparat. Al mercat n’hi ha d’una qualitat extraordinària. Així només els haurem de treure del pot i servir-los, estalviant-nos un bona estona de feina i tenint el resultat garantit. Però si us ho voleu fer vosaltres mateixos, el procés és el següent: en primer lloc caldrà netejar els pebrots cherry, mantenint-los sencers tot alliberant-los de la cua i de les llavors. Un cop nets s’han d’envinagrar, per això cal preparar una cassola on hi posarem aigua, vinagre i sal en una proporció de 10 ml de vinagre per cada 100 ml d’aigua. Quan comenci a bullir, hi afegirem els pebrots i els deixarem coure cinc minuts. Un cop acabada la cocció es deixen escórrer bé cap per avall i es reserven fins que estiguin completament freds.
Preparem una crema amb el formatge que us agradi més, fins que quedi amb una textura cremosa però sòlida. Si no us voleu complicar la vida podeu fer servir el formatge Philadelphia o un de similar, que ja es ven en forma de crema. Col·loquem la crema en una màniga pastissera i amb cura anem farcint els pebrots. Un cop farcits els col·locarem a l’interior d’un pot de vidre que es pugui tancar hermèticament i els cobrirem amb un bon oli d’oliva extra verge. Han de quedar completament coberts d’oli. Si es vol, també s’hi poden posar herbes aromàtiques. Es tanca el pot, es deixa reposar un parell de setmanes, i ja els tindrem llestos per gaudir-los.
El resultat és un aperitiu saborós, on el gust del pebrot queda molt equilibrat per les notes làctiques del formatge que, a més, aporta la textura cremosa. La carn del pebrot forma una combinació agredolça amb l’envinagrat que li dona un punt lleugerament acidulat, que el fa molt llaminer. La complexa combinació que forma el pebrot, l’àcid de l’envinagrat i el formatge queda molt ben compensada si l’acompanyem d’un escumós ancestral. Formen un parella exquisida.
Més aperitius
Si t’agraden els aperitius i vols saber-ne més sobre alguns d’ells, també hem parlat de:
La Gilda: verda, salada i una mica picant
Musclos en escabetx sobre xip de patata
La morralla
Rosta de ventresca de porc
El ventre de porc
Eriçons de mar
Les ametlles salades
Gambes amb maonesa de gamba
Daus de bacallà fumat amb melmelada de tomàquet
Escopinyes al vapor de vi blanc
Rovellons ‘botonets’ del Pirineu català confitats
Pells de patata fregides
Cacauets fregits amb mel i salats després