Vadegust
Aperitius de somni: pebrots cherry farcits de crema de formatge
agraph -->

Els pebrots cherry són uns pebrots que tenen la particularitat de presentar una mida molt més petita que els pebrots normals -om el cas dels tomàquets cherry-. Són pebrots en miniatura. La seva mida convida a fer-los servir per crear uns aperitius molt originals, sobretot quan s’envinagren i posteriorment es farceixen. Les possibilitats de farcir-los són tantes com imaginació s’hi posi. Probablement un dels farcits més reeixits és amb crema de formatge, tot i que també són sensacionals farcits amb brandada de bacallà o amb una mousse de tonyina, de salmó o d’anxoves. És un aperitiu molt típic d’alguns indrets d’Itàlia.

Els pebrots farcits de crema de formatge són un aperitiu que el podem comprar ja preparat. Al mercat n’hi ha d’una qualitat extraordinària. Així només els haurem de treure del pot i servir-los, estalviant-nos un bona estona de feina i tenint el resultat garantit. Però si us ho voleu fer vosaltres mateixos, el procés és el següent: en primer lloc caldrà netejar els pebrots cherry, mantenint-los sencers tot alliberant-los de la cua i de les llavors. Un cop nets s’han d’envinagrar, per això cal preparar una cassola on hi posarem aigua, vinagre i sal en una proporció de 10 ml de vinagre per cada 100 ml d’aigua. Quan comenci a bullir, hi afegirem els pebrots i els deixarem coure cinc minuts. Un cop acabada la cocció es deixen escórrer bé cap per avall i es reserven fins que estiguin completament freds.

Pebrots cherry | Pixabay

Preparem una crema amb el formatge que us agradi més, fins que quedi amb una textura cremosa però sòlida. Si no us voleu complicar la vida podeu fer servir el formatge Philadelphia o un de similar, que ja es ven en forma de crema. Col·loquem la crema en una màniga pastissera i amb cura anem farcint els pebrots. Un cop farcits els col·locarem a l’interior d’un pot de vidre que es pugui tancar hermèticament i els cobrirem amb un bon oli d’oliva extra verge. Han de quedar completament coberts d’oli. Si es vol, també s’hi poden posar herbes aromàtiques. Es tanca el pot, es deixa reposar un parell de setmanes, i ja els tindrem llestos per gaudir-los.

El resultat és un aperitiu saborós, on el gust del pebrot queda molt equilibrat per les notes làctiques del formatge que, a més, aporta la textura cremosa. La carn del pebrot forma una combinació agredolça amb l’envinagrat que li dona un punt lleugerament acidulat, que el fa molt llaminer. La complexa combinació que forma el pebrot, l’àcid de l’envinagrat i el formatge queda molt ben compensada si l’acompanyem d’un escumós ancestral. Formen un parella exquisida.

Més aperitius

Si t’agraden els aperitius i vols saber-ne més sobre alguns d’ells, també hem parlat de:

La Gilda: verda, salada i una mica picant

Musclos en escabetx sobre xip de patata

Crema de salmó fumat

Les caixetes de mar

La morralla

Rosta de ventresca de porc

Les escopinyes

El ventre de porc

Eriçons de mar

Les ametlles salades

Gambes amb maonesa de gamba

Daus de bacallà fumat amb melmelada de tomàquet

Escopinyes al vapor de vi blanc

Rovellons ‘botonets’ del Pirineu català confitats

Pells de patata fregides

Cacauets fregits amb mel i salats després

Hummus amb bastonets de pastanaga

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa