Les diferents cuines del món, que amb els fenòmens migratoris han anat aterrant a casa nostra, ens han deixat una infinitat de nous plats que han ajudat a enriquir el nostres receptaris. Un d’aquests plats nouvinguts és la Muhammara.

La Muhammara és una elaboració originària de la ciutat siriana d’Aleppo que, en funció de la textura que se li dona, pot ser una salsa, una crema o una pasta. El seus ingredients principals són els pebrots vermells, alls i nous, i és molt senzilla de preparar. En primer lloc, cal escalivar al forn els pebrots vermells. Per això el que farem és escalfar el forn a 200 graus i un cop assolida la temperatura, hi posem a dins una safata amb els pebrots vermells, lleugerament untats amb oli d’oliva extra verge. Els deixem coure durant aproximadament 1 hora, donant-los-hi la volta quan portin la meitat del temps. Un cop els tenim escalivats, cal pelar-los i eliminar totes les llavors.

Muhammara | Pxhere

A continuació posarem al vas d’un braç batedor els pebrots escalivats, dues dents d’all, un grapat de nous, una cullerada de melassa de magrana (un ingredient que avui dia es troba fàcilment per Internet), sal, pebre negre, comí i un raig generós d’oli d’oliva extra verge. Si li voleu donar un toc picant se li pot afegir pebre vermell picant o pebre de Caiena. Es tritura tot plegat a una velocitat mitjana, controlant en tot moment la textura que va agafant la preparació. Si queda massa gromullós es pot anar afegint oli d’oliva fins que obtinguem la textura desitjada, que en aquest cas ha de ser basta, perquè volem una pasta per untar.

Un cop tenim ja la Muhammara preparada, s’aboca en un bol i es decora amb nous picades per sobre i un rajolí d’oli d’oliva verge extra. La servirem acompanyada de bastonets de pa o de bastonets de verdures com pastanaga o api. I si no agrada la idea de dipejar, aleshores també es podria servir posant a sobre de llesques de pa de baguette torrades una cullerada de Muhammara. La combinació del pebrot vermell escalivat amb les nous és deliciosa i molt llaminera.

Més aperitius

Si t’agraden els aperitius i vols saber-ne més sobre alguns d’ells, també hem parlat de:

La Gilda: verda, salada i una mica picant

Musclos en escabetx sobre xip de patata

Crema de salmó fumat

Les caixetes de mar

La morralla

Rosta de ventresca de porc

Les escopinyes

El ventre de porc

Eriçons de mar

Les ametlles salades

Gambes amb maonesa de gamba

Daus de bacallà fumat amb melmelada de tomàquet

Escopinyes al vapor de vi blanc

Rovellons ‘botonets’ del Pirineu català confitats

Pells de patata fregides

Cacauets fregits amb mel i salats després

Hummus amb bastonets de pastanaga

Pebrots cherry farcits de crema de formatge

Llardons de pagès de la Garrotxa

Edamame

Fuet

Bombons crocants de foie gras

Llagostins de Sant Carles de la Ràpita

Torrada de pa amb tòfona fresca

Xupa xups de colomí glacejats amb salsa de soja i mel

Xips de carxofes fets al forn

Xips de verdures

Broquetes de taronja i pernil d’ànec

Torradeta amb pesto, tomàquets secs i formatge parmesà

Fingers de formatge arrebossats

La botifarra d’ou tradicional

Torradeta de daus de tomàquet i sardina fumada

Pop a la gallega

Cacauets torrats i arrebossats de wasabi

Musclos tigre

Escopinyes al vi escumós

Guacamole

Bígars o caragolins de mar

Tramussos o llobins

Cors de carxofa en conserva

Ventresca de bonítol en conserva

Olives arbequines

Dàtils amb bacó

Canyuts del Delta de l’Ebre

Seitons fregits

Paté de Campagne

Philopizzes

Mini-bikinis trufats

Pinxo d’ou de guatlla amb sobrassada

Tellerines amb all i julivert

Llagostins en panko al curri

Gambes amb allada

Sèpia saltejada amb rossinyols

Sardines marinades

Cloïsses a la marinera

Rossinyols saltejats amb all i julivert

Nècores

Ous de guatlla farcits i arrebossats

Figues amb anxoves i perles d’oli

Farcellets cruixents de botifarra negra

Braves de moniato

“Chocos” a l’andalusa

Ortigues de mar

Cargols punxents

Petxines variades

Xistorra a la sidra

Torradetes de tàrtar de llonganissa curada

Salmó marinat a l’estil Manel Sales

Sashimi

Cotnes de porc

Tartaletes de pesto i tomàquet sec

Falàfels

Ostres arrebossades acompanyades de maionesa d’ostres

Cruixent de festucs

Farcellets de remolatxa i guacamole

Anelles de ceba arrebossades

Pastanagues baby glacejades amb mel

Carn freda de llengua de vedella

Caragolins de mar

Mini torrada de remenat de ceps

Copa de foie gras amb poma i festucs

Carxofes baby arrebossades

Rillettes d’ànec

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa