Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Poblenou (V)

En la darrera entrega ens vàrem quedar a la part baixa de la Rambla del Poblenou, concretament a la cruïlla amb el carrer del Dr. Trueta. Al número 211 d’aquest carrer hi ha el restaurant Cala Blanca, una establiment de cuina mediterrània clàssica on els arrossos i les fideuàs són les reines de la carta. Just al davant, a l’altra banda del carrer, hi trobem el restaurant Kuletos, pertanyent a la família Recasens, de llarga tradició com a carnissers i xarcuters del barri. Bon menú diari i carta de cuina mediterrània. El local està decorat amb motius dels còmics de Tintin.

Tornats a la Rambla del Poblenou, al número 26, hi ha un dels locals de la cadena de pizzeries i altres especialitats italianes Madre Lievito. Al número 19 hi ha el restaurant La Bendecida, especialitzat en bona cuina veneçolana, amb un servei eficient i amable. Al carrer Taulat, 81 hi ha un petit restaurant d’aire mariner, La Mar Bella, on es pot gaudir de tapes i plats amb l’accent posat en el peix i el marisc. Pizzes napolitanes al local del Poblenou de la cadena de pizzeries Da Nanni, situat al número 20 de la Rambla. Cuina vegana amb moltes especialitats de la moderna cuina “plant based” al restaurant Blu Bar del número 11 de la Rambla del Poblenou. Si sou fans de la cervesa, al Green Room del número 20 de la Rambla tenen una gran varietat de cerveses d’arreu, i les podreu acompanyar d’alguns plats de cuina ràpida. I també trobareu cuina fast food, però en aquest cas amb aires grecs, al Dionisos, situat al número 11. Al número 16, les hamburgueses governen la carta del restaurant Vrutal.

Pizzes del restaurant Madre Lievito | Facebook MadreLievito

Seguirem Rambla avall, fins que s’acabi i travessarem la Ronda Litoral per apropar-nos als restaurants de la platja del Bogatell. Gairebé tots ells ofereixen una cuina mediterrània d’arrels marineres amb el peix i el marisc com a protagonistes. Tampoc hi falten els arrossos i les fideuàs de tota mena. El primer que trobarem és La Base by Farré, situat molt a prop del Club Nautic del Poblenou. Avançant per la platja en direcció al Port Olímpic, hi ha el restaurant Can Fisher, on s’hi celebren molts esdeveniments. A continuació el Xiringuito Escribà, molt celebrat per les seves paelles i arrossos. El darrer dins del terme del barri del Poblenou és el restaurant L’Escamarlà, pertanyent al grup Happy. A la vora d’aquest restaurant hi ha el Mac Donalds del Poblenou, un dels locals de la franquícia que més factura a tot l’estat espanyol.

Deixem la platja i tornem barri endins, concretament al número 1 del carrer de la Llacuna, on hi ha un altre dels locls de la cadena de pizzeries i altres especialitats italianes Madre Lievito. Al carrer del Dr. Trueta, 192 hi ha l’Inspiral Multicultural, un espai d’art i entreteniment on es poden fer àpats saludables informals. Al número 44 del carrer Badajoz hi ha el restaurant Antonio’s, un local de decoració singular on ofereixen cuina tradicional casolana. Al carrer de Ramon Turró, 120 hi ha el restaurant Enna, que ofereix menú de migdia i carta d’entrepans.

Una de les hamburgueses del Vrutal | Facebook Vrutal

Continuarà…

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona: 

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

La Verneda i la Pau

Sant Martí de Provençals

El Clot

El Camp de l’Arpa del Clot (I)

El Camp de l’Arpa del Clot (i II)

Provençals del Poblenou (I)

Provençals del Poblenou (i II)

El Besòs i el Maresme

Diagonal Mar i el Front Marítim (I)

Diagonal Mar i el Front Marítim (i II)

Poblenou (I)

Poblenou (II)

Poblenou (III)

Poblenou (IV)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa