Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Porta

Porta és un dels barris situats més al sud del districte de Nou Barris. Està delimitat per l’avinguda Meridiana, el passeig de Fabra i Puig, el Carrer del Doctor Pi i Molist, el Passeig del Verdum i el passeig de Valldaura. En aquest barri s’hi troben el complex esportiu i el centre comercial de Can Dragó. Segons explica la web de l’Ajuntament de Barcelona, el barri destaca per la seva implicació en l’ecologia i la creació d’un corredor verd.

Tot i la bona afluència de públic que passeja pel barri, l’oferta gastronòmica és relativament escassa, i es limita a restaurants de cuines nouvingudes, bars de tapes i entre ells algun restaurant de cuina tradicional, tots ells molt orientats a satisfer als veïns del barri. Compta amb un bon nombre de bars i alguns d’ells ofereixen tapes i entrepans.

Començarem el nostre recorregut pel barri de Porta al seu extrem nord-est, concretament al passeig d’Andreu Nin, 73 on hi ha el restaurant de cuina xinesa Restaurante de Mamá II, molt apreciat pels seus clients. Al bar-braseria El Torogoz, un establiment que ofereix cuina típica d’El Salvador, hi ha amb un servei eficaç i amable, i està situat al número 262 del Passeig Valldaura. Al carrer dels Garrofers, 65, es pot gaudir de la cuina típica boliviana al restaurant El Junte.

Al carrer del Pintor Alsamora, 45, s’hi troba la cafeteria Jurnet, especialitzada en cuina gallega. Ben a prop, a l’interior del centre comercial Can Dragó, situat a l’avinguda Rio de Janeiro, 42, hi ha la típica oferta de menjar ràpid de les cadenes de restauració que sempre hi són als centres comercials. Al passeig de la Ciutat de Mallorca, 1- 3, hi ha el Hot Dog City, una cerveseria que ofereix entrepans i tapes variades. Cuina peruana al restaurant Pikeos 111, situat al carrer Vèlia, 77.

Paella del restaurant El Calamar Content | Facebook El Calamar Content

A la part més baixa del barri, gairebé arribant al passeig de Fabra i Puig, al restaurant El Calamar Content, del carrer de Desfar, 32, es pot gaudir d’un bon menú de migdia i d’una carta de cuina mediterrània basada en el producte de temporada. Al carrer Arnau d’Oms, 45-47, s’hi ubica el Mesón Can Meli, un restaurant tradicional amb una molt bona oferta de tapes on hi destaquen sobretot les seves taules d’embotits. El restaurant familiar El Rebost d’en Xavi del carrer d’Alella, 32, ofereix un bon menú de migdia i disposa d’una oferta de plats que satisfan als paladars de totes les edats. Esmorzars, entrepans i una extensa carta de tapes amb accent andalús al restaurant Casa Toñi del carrer de la Maladeta, 26.

I acabem el recorregut amb l’única pizzeria destacable del barri, molt valorada pels veïns: PizzaDivina, situada al carrer de Deià, 35.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa