Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: La Verneda i la Pau

El barri de la Verneda i la Pau és el barri situat més al nord del districte de Sant Martí. En defineixen els límits les vies del tren prop de la Sagrera, el carrer Cantàbria, la C-31, el carrer d’Extremadura, el camí de la Verneda, el carrer Safo, el passeig de la Verneda i el carrer de Jaume Brossa. El barri està vertebrat al voltant de tres grans vies: la Rambla Guipúscoa i el carrer Cantàbria més el carrer Santander, que travessen el barri de sud a nord, i la Rambla Prim que el travessa d’Oest a Est. És un barri on els blocs d’habitatges construïts als anys 50 del segle passat pel règim franquista conviuen amb les instal·lacions industrials, seus d’empreses de serveis i un petit comerç sobretot regentat per immigrants. Això també condiciona la seva oferta gastronòmica, molt orientada a satisfer les necessitats dels treballadors del barri al migdia i als veïns els vespres i els caps de setmana.

Començarem el recorregut per aquest barri al polígon industrial de Montsolís on hi ha el restaurant Atípico, situat a la Via Trajana, 48 amb unes vistes fantàstiques sobre els voltants. L’Atípico s’autodefineix com a restaurant creatiu i ofereix menú, menús per a grups i una carta amb tot un reguitzell de plats que fusionen diferents estils de cuina. Molt sorprenent. Ben a prop de l’Atípico hi trobem el restaurant Regino, que ofereix un bon menú de migdia, pensat pels treballadors de la zona. Servei àgil i tracte amable. Al passeig de la Verneda, 123-125 hi ha el restaurant Juncà, un establiment on fan un menú de migdia on es poden triar 5 plats de primer i 8 segons de cuina casolana basada en el producte fresc de temporada. També tenen servei d’entrepans. Al carrer de Santander, 42 hi ha un dels dos locals que la cadena DGusta -especialitzada en amanides, pizzes, hamburgueses i patates- té a Barcelona. Al número 49-51 del mateix carrer Santander, hi ha el Barsmatic, un restaurant de migdia -tanquen a les 18 hores-, que ofereix una interessant carta de cuina de mercat. Quan el carrer Santander gairebé es creua amb la Rambla Prim, al número 32 hi ha el bar restaurant Can Jaume, un petit establiment de menjars casolans i entrepans. Gairebé al costat, al número 26, hi trobem el restaurant Casa Maria que també ofereix cuina casolana amb servei amable i eficient.

Al carrer Cantàbria, 74 hi ha el restaurant 19 d’Octubre, especialitzat en cuina dominicana. Al carrer del Pont del Treball Digne hi trobem el restaurant Ziralla, un local de cuina casolana dels que tenen clar que la cervesa s’ha de servir freda i on les racions són generoses. Al carrer de Ca N’Oliva, 69 a Casa Suso, la cuina casolana, la reina del barri, té aires gallecs. Més cuina casolana al Bar-Restaurant González, de la Rambla Guipúscoa, 172.  Arribats al llindar del barri, podem anar de tapes al Bar Lafuente de la Gran Via de les Corts Catalanes, 1179; a la Cantonada de Prim de la Rambla Prim, 160; o al Buen Día de la Gran Via de les Corts Catalanes, 1147. Les hamburgueses són les protagonistes al El Porxo Sant Martí – Restaurant hamburgueseria, situat al carrer del Maresme, 201; i també al Corner Park del carrer Concili de Trento, 213.

Hot dogs del Porxo de Sant Martí | elporxosantmarti.com

Acabarem el recorregut per aquest barri tot gaudint del sushi i altres especialitats de la cuina japonesa que ofereix el restaurant Seikou Sushi, del carrer d’Andrade, 208.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa