Vadegust
Volta gastronòmica per Barcelona: Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera
agraph -->

Encarem el districte d’Horta Guinardó, amb els barris situats més al nord-oest. El barri de Sant Genís dels Agudells és un barri que té la majoria de la seva superfície situada dins del Parc Natural de Collserola. Si us hi arribeu per visitar la darrera cabina telefònica de Barcelona, heu de pensar que en aquest barri no hi ha cap mena d’oferta gastronòmica. Si voleu fer un mos, haureu d’anar fins al barri veí de Montbau, que tot i tenir també  la majoria de la seva extensió dins del Parc Natural de Collserola, a la seva part urbana -on està ubicat el complex hospitalari de la Vall d’Hebron- hi ha una mínima oferta gastronòmica.

Al carrer de l’Harmonia, 2 hi trobem el restaurant Ginesta, un restaurant de sempre que ofereix una cuina de mercat honesta i ben elaborada. Al carrer de Roig i Solé, 31, hi ha la Terrasseta de Montbau, un establiment de tapes i plats, on fan bandera de les seves hamburgueses i sandvitxos. Al carrer del Pla de Montbau, 1 hi ha el restaurant La Llaminera, que va canviant la seva carta en funció del moment del dia, entrepans per esmorzar, cuina casolana amb menú diari al  migdia, i tapes i entrepans per sopar. Pizzes cuinades al forn de pedra i cuina argentina tradicional a la Pizzeria El Corner de Montbau, al número 1 de la plaça de Zurbaran. Al carrer d’Àngel Marquès, 3 hi trobem el restaurant Alvar, que disposa d’una terrassa coberta i ofereix cuina tradicional.

Una hamburguesa de La Terrasseta de Montbau | La Terrasseta de Montbau

Si des del barri de Montbau travessem la Ronda de Dalt, entrarem a la Vall d’Hebron, un barri que es va reordenar l’any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, creant-se tot un seguit d’equipaments esportius. És un barri residencial on l’oferta gastronòmica és escassa, tot i que hi brilla amb llum pròpia el restaurant Can Travi Nou: una masia del segle XVII que es va convertir en un restaurant de cuina catalana situat al carrer de Jorge Manrique, s/n. És un dels restaurant més emblemàtics de la ciutat, de visita obligada. El barri també és la seu del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT, amb la seva Aula Restaurant, situada a l’avinguda de Can Marcet 36-38, on els alumnes de cicles formatius en l’especialitat de cuina i de restauració fan les pràctiques, i es pot gaudir d’una molt bona experiència gastronòmica. Molt recomanable. Es pot anar a menjar unes tapes, entrepans o fer un menú de migdia al Bar Mende del carrer de Jorge Manrique, 6, al Bar Bodega Podium del carrer de Can Travi, 47 o al Bar El Parque del carrer de Juan de Mena, 1-3. En aquest conjunt de locals del carrer Juan de Mena, 1-3, la cuina gallega hi és ben representada amb el restaurant Els Mistos i el Casa Ovidio Lugo II. Al número 5 hi ha el restaurant El Toriko, amb una carta de cuina de mercat. Prop del complex esportiu de la Vall d’Hebron, concretament al Pas d’Isadora Duncan, 196 (Passeig de la Vall d’Hebron) hi ha el Bar Restaurant Set Point, que ofereix cuina de mercat.

Rap amb cloïsses del restaurant El Toriko | Facebook El Toriko

Possiblement la trama saturada de carrers estrets i de traçat difícil a causa de la seva orografia, és l’explicació del que al barri de La Teixonera l’oferta gastronòmica sigui gairebé inexistent. Aquest barri comprèn l’àrea que defineixen la Ronda de Dalt i els carrers General Mendoza, Coll i Alentorn, i Mare de Déu del Coll. A banda dels pocs bars que hi ha i que ofereixen entrepans i tapes, i d’alguns establiments de menjar ràpid libanès, totes les possibilitats de fer algun àpat es redueixen el restaurant Smith, del carrer dels Cortada, 32, amb un carta composada de sopes, amanides, arrossos, pastes, entrepans, tapes i plats combinats; i també als dos establiments del carrer Arenys, l’artèria principal del barri. Al número 21 hi trobem el Noni Bar Restaurant, on s’hi poden menjar tapes i entrepans, i al número 14 hi ha el Bar Plaza Café, que ofereix tapes i cuina tradicional.

Diversos plats del restaurant Smith | restaurantesmith.com

La Clota és el barri més petit de Barcelona i amb menys densitat de població de la ciutat. Segurament per això només hi ha un establiment on poder menjar: el Raconet de la Clota, situat al número 1 del carrer d’Alarcón. Ofereixen tapes i entrepans.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa