Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Horta
agraph -->

El barri d’Horta -l’antic municipi independent de Sant Joan d’Horta fins que es va integrar a la ciutat de Barcelona l’any 1904- és el cor del districte d’Horta-Guinardó. Ocupa la superfície que delimiten la Serra de Collserola, l’avinguda de l’Estatut, el carrer del Llobregós i el passeig de Fabra i Puig. És un barri que encara conserva molts elements que recorden el seu passat de poble independent, amb molta vida veïnal. Els blocs d’habitatges comparteixen espai amb cases senyorials i masies centenàries que s’han pogut mantenir al llarg del temps. Compta amb un comerç viu vertebrat al voltant de la plaça Eivissa, el centre neuràlgic del barri, i dels carrers Tajo i Passeig Maragall. L’oferta gastronòmica del barri està composada majoritàriament per restaurants tradicionals, de cuina casolana, que conviuen amb algunes ofertes de cuines foranes.

Iniciarem el recorregut cercant les millors opcions gastronòmiques del barri al restaurant Can Cortada. Situat a l’Avinguda de l’Estatut, en una masia del segle XI, declarada Patrimoni Històric de Barcelona, és tot un clàssic de la restauració barcelonina. Especialitzat en cuina catalana tradicional i carns a les brases. És lloc habitual de casaments i celebracions. Ben a prop, al carrer de Campoamor número 70, les tapes són les protagonistes de l’oferta que ofereix el restaurant Nou Soto d’Horta. El Bar-Restaurant Les Quatre Barres del carrer d’Hedilla, 135 ofereix un bon menú de cuina casolana. Al carrer del Dr. Letamendi, 82 podrem gaudir de bones tapes al Bar Taxi, i al número 56, el bon menjar i tracte amable a la braseria Monty’s. Tapes i entrepans al Bar La Carpa del Passeig de Fabra i Puig, 401; i a La Cova d’Horta, situada al carrer d’Horta, 211. Cuina peruana al Restaurante de la farándula La caleta del chamaco situat al carrer dels Fontanet, 16. El restaurant Destapa’t del carrer de Chapi, 56 és conegut per la seva carta d’hamburgueses. Al número 41 del carrer d’Horta, el restaurant Can Xus, ubicat en una masia ofereix una cuina de mercat basada en el producte fresc de temporada. Al mateix carrer, al número 1, brilla la Bodega Massana, un celler de venda de vins on es poden fer esmorzars de forquilla, entrepans, vermut i els seus espectaculars dissabtes a la brasa.

Salmorejo del restaurant Can Xus | Instagram Can Xus

Al carrer de Cartellà, al número 192 hi ha el restaurant La Sabrosura de cuina dominicana; al 194 la cuina asiàtica del Kingyo, i al 195 el bar de tapes Casa Leto. Al carrer del Duero, 59, pizzes i cuina italiana a La Góndola.

Al carrer Tajo, al número 6, trobem bona cuina catalana en un entorn molt agradable a la Masia d’Horta. Al número 8, el peix, marisc i el arrossos tenen nom propi al barri, la marisqueria El Racó del Peix. Al número 19, al VinoMio ofereixen menús i una carta de plats inspirats en la cuina d’arrels extremenyes. I al número 29, tot el protagonisme és pels pinxos i la cuina basca a la Taberna Txetxu. Bona cuina de mercat al restaurant Dorotea del carrer de Santes Creus, 18.

Situats a la plaça Eivissa, el centre neuràlgic del barri, hi trobem al número10, el Quimet d’Horta, famós pels seus entrepans fets amb pa de xapata, a més de poder triar entre més de 30 truites diferents. Al número 9, el Code Code, un restaurant de plats per compartir. Al número 8, tapes i cuina de mercat a la Fonda d’Horta, i al número 2 pizzes i cuina italiana al A Tavola. Al carrer de Pere Pau, 4 hi ha la Bodegueta d’Horta, una botiga de vins tradicional on es pot prendre una copa de vi acompanyada de bons formatges i embotits.

Exterior del Quimet d’Horta | www.quimethorta.com

Al Passatge de Vila i Rosell, al número 12, tapes i cuina casolana al Bar Restaurant Miguel, i també al restaurant Gloria del número 4.

Al Passeig Maragall, al número 408, hamburgueses creatives, entrepans, amanides, tapes i carns al Punto y Coma. Al número 400 La Bona Teca ofereix esmorzars i dinars. Al número 396 hi ha el Pernilet, una xarcuteria amb degustació on es pot gaudir de productes gourmet. I al 413, trobem la cuina vegetariana del restaurant la Vitamínica d’Horta.

Al carrer Dante Alighieri cuina italiana a la pizzeria Il Trastevere del número 11, i Sushi i cuina japonesa al Sushi Neon del número, 12.

Fusió de cuines catalana i boliviana a la Cuineta d’Horta del carrer de Petrarca, 40 i al número 59, al Bar Restaurante Paracaya, més cuina boliviana.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa