Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: El Coll i La Salut

En el nostre periple gastronòmic pels barris de Barcelona, avui descobrirem les opcions que ens ofereixen dos dels cinc barris que composen el districte de Gràcia. Concretament visitarem el barri del Coll -situat a l’extrem nord-oriental del districte, a la vall que formen el turó del Coll i el turó del Carmel- i el barri de la Salut -situat a la vessant sud dels dels turons del Carmel i de la Rovira, i que destaca per ser el barri on es troba el Parc Güell-.

Al barri del Coll pràcticament no hi ha oferta gastronòmica digne de destacar i regna amb solitari el restaurant Agreste de Fabio & Roser, situat al carrer De Funoses-Llussà, número 2. En aquest restaurant gastronòmic, el seu xef, Fabio Gambirasi, ofereix una cuina d’estil mediterrani basada en producte fresc, gairebé sempre ecològic. Molt recomanable i justifica totalment el desplaçament, tot i que cal tenir en compte que aparcar a prop del restaurant no és gens senzill pel que cal fer una previsió de temps o anar-hi en taxi.

Plats del restaurant Ta-Tung | Facebook Ta-Tung

El barri de la Salut, malgrat tenir el Parc Güell, un dels grans atractius turístics de la ciutat, no disposa d’una oferta de restaurants  que sigui capaç de retenir als visitants del Parc. Les opcions de fer un bon àpat al barri són escasses. A tocar del Parc, just davant del Club Natació Catalunya, al carrer Ana Mª Matute Ausejo, 31, hi ha el restaurant Terra Meva, un establiment pensat per atendre als turistes que visiten el Parc. Un trosset més avall del mateix carrer, al número 34, hi ha el restaurant Tibet, un local clàssic que des dels anys 60 ofereix una cuina catalana tradicional i casolana.

Molt a prop de la plaça Sanllehí, a l’Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, 14, hi ha el bar-restaurant Cadí, un establiment tradicional que ofereix tota mena de serveis, des d’un cafè o un refresc, un entrepà, unes tapes o una carta de plats de cuina tradicional casolana. No massa lluny hi trobem el Ta Tung, un restaurant de cuina asiàtica que ofereix plats de les cuines xinesa i cambodjana tradicionals, molt valorat pels veïns del barri. El trobareu al número 75 del carrer de la Mare de Déu de la Salut.

Interior del restaurant Cadí | Facebook Restaurante Cadí

La oferta gastronòmica del barri es fonamenta sobretot en establiments que ofereixen bons menús de migdia però on també es pot gaudir de tapes i entrepans. Així,  al mateix carrer de la Mare de Déu de la Salut, al número 16, hi ha el restaurant La Salut. I a pocs metres, al número 2, el restaurant La Granja. Per sota de la Ronda del Mig, a la Travessera del Dalt, 52, hi ha el restaurant el Racó de Dalt, i a la Travessera de Dalt número 29, s’hi troba el bar-restaurant Mylka.

Completa l’oferta d’aquest barri, el restaurant Rosa Pinky, del carrer de Maignon, 25 bis, un local acollidor que ofereix tapes i plats de cuina de mercat. I finalitzarem al número 11 del mateix carrer Maignon, a l’Spelta Cafè & Restaurant, una de les millors opcions per gaudir d’un bon àpat en aquesta zona de la ciutat.

Braves del restaurant Spelta | Facebook Spelta Café & Restaurante
Braves del restaurant Spelta | Facebook Spelta Café & Restaurante

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa