Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Poblenou (I)

El barri del Poblenou, pertanyent al districte de Sant Martí, està delimitat pels carrers de Pere IV i l’avinguda Diagonal a l’oest; el carrer de Bac de Roda al nord; el Passeig de Taulat i el carrer de Taulat i l’avinguda Icària a la banda del mar, a l’est; i el carrer d’Àvila, al sud. En aquest barri de profund passat industrial, avui hi conviuen els edificis residencials amb els corporatius de les empreses majoritàriament tecnològiques que ocupen el que es coneix com a 22@, i amb les naus de les antigues fàbriques, que moltes d’elles encara conserven les seves façanes originals. La vida social al barri es vertebra al voltant de la Rambla del Poblenou, el seu eix més emblemàtic.

El barri del Poblenou té una oferta gastronòmica molt àmplia i variada, on s’hi poden trobar tota mena d’establiments de restauració. La pràctica de la comunitat xinesa d’adquirir la gestió de bars i restaurants tradicionals fan que sigui possible que alguns dels establiments que citem puguin haver canviat de mans.

Pizza Sports Bar Italian Food | sportsbaritalianfood.it

Començarem el nostre periple en aquest barri al seu extrem nord oest, concretament a l’Avinguda Diagonal, 103, molt a prop de la cantonada amb el carrer Bac de Roda, on hi trobem el Rincón Argento, un establiment que ofereix especialitats de la cuina argentina com les empanades o les milaneses. Punt de trobada habitual de la comunitat d’aquest país que viu per la zona. Gairebé al costat hi ha Can Oliva, un restaurant tradicional que destaca per la qualitat de les seves carns. També ofereixen menú diari. Seguint per l’Avinguda Diagonal, al número 121 hi ha un dels locals que la cadena d’hamburgueseries Hideout té a Barcelona. Al local del costat, al número 123, hi ha un dels locals de la cadena Sports Bar Italian Food, restaurant de cuina italiana on es poden veure tots els partits de futbol que s’estiguin oferint al moment d’anar-hi.

Al carrer d’Espronceda, 130, el restaurant MANZOKU ramen&sushi ofereix cuina oriental i japonesa. Empanades, arepas, tequeños i altres especialitats de la cuina veneçolana al bar Doña Jacinta del carrer Pallars, 319B. Al carrer Lope de Vega, 130, hi ha el restaurant Casa Presa; i al número 122, es troba El Petit Bar. I, finalment, al número 113, el restaurant bar Casa Tino. Tots tres són establiments típics de barri on es pot gaudir de bons menús diaris, tapes i carta de cuina tradicional casolana servida amb amabilitat amb una bona relació qualitat.

A la cantonada de Lope de Vega amb el carrer Pallars, al número 299 d’aquest carrer hi trobem el Bar El Faro, un establiment típic on anar a fer unes tapes i unes cerveses. Si sou amants de la cervesa artesana, just al davant, al número 294 del carrer Pallars, podreu gaudir de les cerveses que ofereix la Cerveseria l’Alternativa – Craft Beer Bar. Tornant al carrer Lope de Vega, al número 94 hi trobem un altre establiment com els citats anteriorment, es tracta del Bar Restaurant Despacito. Més cuina casolana tradicional al Bar Restaurant El Argumón del carrer d’Espronceda, 80, on els seus clients habituals en destaquen el tracte amable dels propietaris. Els fans de les amanides podran gaudir d’allò més al local que la cadena Salad Market té al carrer Bac de Roda, 69. Kebabs i altres especialitat turques a la Casa del Kebab del carrer Llull, 267. I al numero 259 d’aquest mateix carrer hi ha El Típical, un restaurant especialitzat en cuina afroamericana del sud dels Estats Units, amb un menú diari molt aclamat pels seus clients.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

La Verneda i la Pau

Sant Martí de Provençals

El Clot

El Camp de l’Arpa del Clot (I)

El Camp de l’Arpa del Clot (i II)

Provençals del Poblenou (I)

Provençals del Poblenou (i II)

El Besòs i el Maresme

Diagonal Mar i el Front Marítim (I)

Diagonal Mar i el Front Marítim (i II)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa