Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: el Besòs i el Maresme
agraph -->

El barri del Besòs i el Maresme està situat a l’extrem nord-est de Barcelona, al límit entre la ciutat i Sant Adrià de Besòs. Està delimitat per la Gran Via, el primer tram de la Rambla Prim i el carrer Pere IV a l’oest; el carrer Josep Pla, el darrer tram de l’Avinguda Diagonal al sud; el Parc i el Port del Fòrum a l’oest; i tot un entramat de carrers limítrofs amb Sant Adrià del Besòs al nord. És un barri de bloc d’habitatges alts i densament poblats que es van construir als anys 50 i 60 per donar cabuda a tota la població que arribava a la ciutat.

La Rambla Prim és l’eix a partir del qual es vertebra al barri, i a la zona on el barri arriba al mar hi trobem equipaments que formen part de l’intent de transformació del barri, com el Parc i el Port del Fòrum. El centre comercial Diagonal Mar, tot i no pertànyer estrictament al barri, ha condicionat força la nova restauració del barri. En la part antiga del barri hi ha una bona quantitat de bars que a més de servei de cafeteria també ofereixen entrepans, tapes i menús de migdia, de cuina senzilla, però a bon preu. També hi ha força establiments que ofereixen cuines dels països de procedència dels seus propietaris.

Iniciarem el nostre recorregut per aquest barri en un bar de tota la vida, on sempre hi ha bon ambient i els veïns hi van a prendre una cervesa o una copa de vi i unes tapes. Es tracta de la taberna Las Palmeras, situada a la Plaça de Jaume Huguet, 11. Al carrer del Maresme, 147 hi trobarem el Bar-Restaurant El Castanyer, un establiment que ofereix un menú de migdia de cuina casolana a un preu més que raonable. El Bar Lendi del carrer d’Alfons el Magnànim, 97, ofereix entrepans, plats combinats i tapes, que es poden menjar el local o també es poden demanar per emportar.

Un dels postres de Le Grand Café Rouge | Instagram @legrandcaferouge

Seguint amb els establiments de tracte familiar que ofereixen bona cuina casolana amb un menú diari a bon preu, al carrer de Bermejo, 6, el Restaurant Bar Pacífic. Al carrer de Narcís Roca, 9 hi ha el restaurant Curry & Rice, especialitzat en cuina india i molt ben valorat pels seus clients. A la Rambla Prim, 6, ja a la zona més transformada del barri, hi ha el restaurant Le Grand Café Rouge, un local de cuina francesa amb un disseny cridaner que ofereix servei de cuina de manera ininterrompuda durant tot el dia. A l’altra banda de la Rambla Prim, al número 19 hi ha el Bar Restaurant Nou, un establiment per anar-hi a esmorzar o a fer el menú de migdia.

A l’illa triangular que formen la Rambla Prim, l’Avinguda Diagonal i el carrer Llull hi ha uns quants restaurants que no acaben de convèncer als clients que s’hi atansen, pel que els obviarem. A la Plaça Diagonal Mar, 3 hi trobem el restaurant Delicious Taste, que ofereix plats de la cuina tradicional veneçolana amb un tracte proper i amable. Al carrer Josep Pla, 36, hi trobem el Bar Cafeteria Tapes Montserrat, un exemple més dels establiments tradicionals del barri. Ofereixen entrepans, plats combinats, tapes i plats de cuina casolana.

I acabarem el nostre recorregut per aquest barri, al seu extrem est, a la part marítima, un cop creuada la Ronda Litoral, on a la mateixa Avinguda Litoral hi trobem el Forum Station – Bar Restaurant, un lloc modern situat en un indret singular on ofereixen plats de cuina mediterrània.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

La Verneda i la Pau

Sant Martí de Provençals

El Clot

El Camp de l’Arpa del Clot (I)

El Camp de l’Arpa del Clot (i II)

Provençals del Poblenou (I)

Provençals del Poblenou (i II)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa