Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Poblenou (III)

En la darrera entrega ens vàrem quedar al carrer Pujades, prop de la cantonada amb el carrer Bilbao. Seguint en aquest punt, al número 226 del carrer Pujades hi ha el Trikini, un establiment especialitzat en sandvitxos tipus bikini, tallats en forma de triangles, on sempre regna el bon ambient. I si sou per la zona i el que us bé de gust és un bon Frankfurt o un entrepà similar, aleshores al número 195 de Pujades hi trobareu el Frankfurt Rita, on gaudireu de valent.

Un dels sandvitxos del Trikini | Facebook Trikini

A la part baixa del carrer Bilbao, prop de la cantonada amb el carrer Llull, concretament al número 226 d’aquest carrer hi trobem el 101 Dim Sum, un restaurant on tastar aquesta especialitat xinesa. Excel·lents tapes i menjar casolà a La Xemeneia de Can Saladrigas, un bar de barri de tracte familiar i agradable, situat al número 35 del carrer Bilbao; i al número 31 hi trobem el restaurant Soco Poblenou, un establiment que ofereix amanides, pastes, pizzes, tapes i també una bona selecció de plats de cuina mediterrània. Al número, 17 a Cal Cisteller ofereixen bona cuina casolana en un ambient familiar. Just al costat, al número 13, hi trobem el restaurant Tequila Cantina Mexicana, on assaborir les especialitats de la cuina tradicional mexicana. Quan s’acaba el carrer Bilbao, al creuament amb el carrer Taulat, comença el carrer la Jonquera. Al número, 4 hi trobem un altre restaurant mexicà, el Gust Pollos & Tacos. Seguint carrer avall, al número 26 del carrer Jonquera hi ha un altre restaurant de cuina mexicana, l’Internacional Restaurant Bar.

A la plaça de Prim 1, hi ha un dels restaurants més emblemàtics del barri i de tota Barcelona, establiment de referència durant molts anys de la cuina marinera de la ciutat i punt de trobada dels més sibarites: Els Pescadors. Actualment en reformes, tornarà a obrir el dia 25 de gener. Si pugem pel carrer Marià Aguiló, al número 123 hi ha un restaurant de tapes i platillos amb una excel·lent i acurada oferta de vins, el Més de Vi. A la plaça de la Unió, 24, el bar Bitácora ofereix una bona carta de tapes. Al carrer de Ramon Turró, 209, on aquest carrer es fusiona amb el carrer de Joncar, hi ha el restaurant Desoriente, especialitzat en cuina vegana. I gairebé al costat, al carrer Joncar, 17, s’hi troba el restaurant Belleville, que ofereix cuina de mercat i una bona tria de vins per acompanyar els plats.

Al carrer de Marià Aguiló, 86 hi ha la Barriteca, la teca del barri, un establiment molt popular i molt ben valorat amb una carta de tapes, plats i platillos que satisfà a tothom. Bones pizzes al restaurant Los Sicilianos del carrer Llull, 202; i cuina xinesa al restaurant Mi & Mian del número 191 del mateix carrer. A Marià Aguiló, en un tram ben curt hi trobem, al número 65, un clàssic per anar de tapes, el restaurant Echegaray; al número, 61 la preuada cuina vegetariana i vegana del Nabibi Vital Cooking; i al 59, la cuina peruana de la Picanteria de l’Escribà, amb uns cevitxos sensacionals. Les paelles i els arrossos són els protagonistes del restaurant L’Arrosseria com a casa del carrer Pujades, 194. I al número 187, hi trobem un dels restaurants més preuats del barri, El Minyam, que ofereix un molt bon menú de migdia, bones tapes i una carta d’arrossos, peixos i carns cuinades a les brases.

Steak tartar del restaurant Soco | Instagram @socobcn

Al carrer Marià Aguiló, 31, hi ha el restaurant Doroteo BCN, especialitzat en cuina mexicana. I al número 26, un imprescindible dels amants d’aquesta cuina, el Puerto Escondido. Pizzes, pastes i altres plats de la cuina italiana al restaurant Mammamia del carrer Pallars, 230. Àpats informals a base de tapes i hamburgueses amb bon ambient al restaurant Cabo Nou, del carrer Pallars, 243, que disposa d’una concorreguda terrassa. 

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona: 

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

La Verneda i la Pau

Sant Martí de Provençals

El Clot

El Camp de l’Arpa del Clot (I)

El Camp de l’Arpa del Clot (i II)

Provençals del Poblenou (I)

Provençals del Poblenou (i II)

El Besòs i el Maresme

Diagonal Mar i el Front Marítim (I)

Diagonal Mar i el Front Marítim (i II)

Poblenou (I)

Poblenou (II)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa