Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Sant Andreu del Palomar (III)

Seguirem la volta gastronòmica pel barri de Sant Andreu del Palomar al Bar Torrente del carrer de Parellada, 28: un local on fan uns entrepans estratosfèrics. Són entrepans fets en base a plats tradicionals de la cuina i on hi destaca amb llum pròpia l’entrepà de fricandó de vedella amb formatge manxec. Al carrer de Josep Soldevila, 37 hi trobem el Mesón O’Antoxo, un restaurant d’ambient familiar i cuina casolana on es pot gaudir de bones tapes i plats. Llums i ombres pel restaurant El Racó de l’Avi Melcior, del carrer de Santa Coloma, 2 que ofereix menús i carta basats en la cuina mediterrània. Bons menús i tracte cordial al restaurant El Comensal del carrer del Segre, 125. Al carrer de Liuva, 47 hi ha El Celler dels Avis un restaurant on es poden assaborir plats de cuina catalana ben elaborats i ben servits. Cal fixar-se per trobar-lo. Al número 90 del carrer de Borriana hi trobem un dels referents del barri, el restaurant El Dopazo, un establiment de cuina gallega especialitzat en peixos i marisc. Bones carns i assortida carta de vins al restaurant braseria Casa Borriana situat al carrer Borriana, 69. Bon menú de migdia al Rambla 48 de la Rambla de l’Onze de Setembre, 46.

Un plat de peix del restaurant Do Pazo | Facebook Dopazo Restaurante

Un dels millors llocs de tot el barri per anar a fer un àpat informal, amb bones tapes i platillos és la Bodegueta de Sant Adreu, ubicada a la Rambla de Fabra i Puig, 30. Un dels imprescindible del barri. Al carrer del Llenguadoc, 63 hi trobem el restaurant Rellirós, un local de cuina mediterrània que ofereix menús de dimats a dissabte i una atractiva carta la nit del divendres. Si sou fans dels pollastres a l’ast, el vostre lloc al barri és Pollos a l’ast Cañas del carrer del Llenguadoc, 67. Bones tapes i cuina street food al restaurnat Öz de la Rambla de Fabria i Puig, 66.

Cuina casolana al restaurant Maxi & Max del passeig de Fabra i Puig, 104. Tapes i entrepans al Livingstone del passeig  de Fabra i Puig, 68. Cuina tradicional india al  Ganga curry y tandoori restaurant, del carrer d’Irlanda, 2. Si voleu descobrir plats de la cuina de Georgia teniu la possibilitat de fer-ho al Bar-Restaurant Iberia del passeig de Fabra i Puig, 94. Al carrer de Concepcion Arenal, 213 hi ha la Michael’s Tavern, un temple de la cervesa, que es poden acompanyar d’un bon assortiment de tapes. Els clients del restaurant Diego del número 35 de la Rambla de Fabra i Puig aclamen les seves pizzes. Més pizzes al restaurant La Tapadera del carrer Gran de Sant Andreu, 64. La moda de les empanades també ha arribat a aquest barri, al carrer de Santa Coloma, 76 trobareu tota mena d’empanades al Almacén de Empanadas. Al restaurant Otra Cosa Taberna, del carrer Gran de Sant Andreu, 45 fan una proposta de cuina mediterrània amb productes de proximitat ben elaborada i amb presentacions molt acurades.

Al carrer de Torroella de Montgrí número 7 hi ha el Mesón Pahí, una braseria marisqueria familiar que porta gairebé 20 anys oberta al públic i molt estimada pels seus clients. La Paradeta Meridiana del carrer del Pacífic, 74 és un d’aquells restaurants en els que es tria el peix i el marisc com si estiguéssim en una peixateria, i després el cuinen i el serveixen a taula. Al mateix carrer Pacífic, al número 53, el restaurant Tu Cachapa ofereix especialitats de la cuina veneçolana. El restaurant El Rincón del Tío Emilio, del carrer de Jambrina, 8, disposa d’especialitats argentines, amb carns a la brasa i també plats de cullera. Tapes i bons embotits de Zamora al Bar-Restaurante Antillas de la Plaça de l’Assamblea de Catalunya, 9.

Una amanida de Mesón Pahi | Facebook Mesón Pahi Barcelona

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa