Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Sant Gervasi – Galvany (I)
agraph -->

Vertebrat al voltant del mercat Galvany, el barri de Sant Gervasi-Galvany -pertanyent al districte de Sarrià-Sant Gervasi-, ocupa la superfície delimitada per la Diagonalavinguda de SarriàGeneral MitreBalmes i Via Augusta. Aquesta zona coincideix amb l’antic barri de Lledó del municipi de Sant Gervasi de Cassoles, i és el barri de la zona alta situat més a prop del centre de Barcelona. Un altre equipament que defineix la personalitat d’aquest barri és el Turó Park, un dels grans pulmons verds de la ciutat.

Al barri de Sant Gervai-Galvany hi conviuen amb harmonia zones residencials de nivell alt, un gran nombre de comerços, una prolífica oferta d’establiments gastronòmics, i és una de les zones d’oci nocturn de referència de la ciutat. En aquest barri es poden trobar tota mena de restaurants, des de fast-food fins a sofisticats restaurants gastronòmics, on hi són representades la majoria de les cuines del món. Són tants els establiments dignes de ser destacats que ho farem en dues entregues.

A l’extrem sud-oest del barri, concretament al número 10 del carrer de Ganduxer, hi trobem un dels restaurant més icònics de la ciutat de Barcelona, el Via Veneto, un luxós establiment que des de l’any 1967 ha estat punt de trobada de tota mena de personalitats i testimoni d’històries de tota mena. Un restaurant on fan sentir especial a cada client que el visita. S’hi ha d’anar, al menys, una vegada a la vida. Ben a prop, al carrer de Borí i Fontestà, 45 s’hi troba El Asador del Mar, un dels restaurants del grup Moncho’s especialitzat en plats i tapes de cuina marinera. Tornant al carrer de Ganduxer, al número 28, hi ha un dels temples de la cuina argentina de Barcelona, el restaurant 9Reinas Gourmet, un establiment de visita obligada pels carnívors. A la zona d’oci que hi ha al voltant dels jardins de Piscines i Esports, enmig dels establiments de fast-food, hi destaquen el Nuba, al carrer Fleming, 12-14, un espai modern amb una carta de cuina de mercat que en acabar el servei d’àpats es converteix en un bar de copes, i el Sta.Fe Ssäms & Rolls bar, al carrer Santa Fe de Nou Mèxic, 18 amb una oferta de fast-food original basada en rolls americans i els ssäms coreans.

Interior del restaurant Via Veneto | Facebook Via Veneto

A la Plaça de Sant Gregori Traumaturg, concretament al número 7, hi ha L’Indret de Semon, el restaurant lligat a la històrica botiga gourmet barcelonina, avui amb una oferta de cuina catalana i mediterrània. Al carrer Modolell, 2 i al carrer Francesc Pérez Cabrero 6, s’hi troben dos locals de la cadena Fish: el Fishhh Plaza i el Fishhh To Go, on es pot gaudir d’unes bones ostres i altres delicadeses marineres. Al carrer de Ganduxer, 50 hi ha l’Isabella’s, un restaurant de cuina italiana d’autor que és un clàssic del barri.  Un altre restaurant italià amb personalitat, el trobem al número 217 de la Via Augusta, el Massimo, i gairebé al costat, al número 201 hi ha el DOP, un restaurant elegant de cuina mediterrània on es pot gaudir de bones tapes a la barra o dels plats de la seva carta a les taules.

No és un restaurant, però també fa les delícies dels més gormands des dels 1939: la pastisseria Sacha, situada al carrer Vallmajor, 31. La cuina índia també és present al barri de la mà de l’Indian Curry House, un restaurant situat al carre Muntaner, 443-445, just al costat d’un clàssic de la cuina francesa de Barcelona, el restaurant Les Délices de France. Un tros més avall, al mateix carrer Muntaner, al número 423 hi ha el restaurant Mil hojas, un espai que compta amb una magnífica terrassa enjardinada on poder gaudir d’una cuina de mercat. Gairebé al davant, al número 412 del carrer Muntaner, hi ha el Matos Bar de Vins & Enoteca, un local on, a part de comprar vins, podem gaudir-los a copes acompanyats de bones tapes i platillos.

Al carrer d’Hercegovina, 28, tapes creatives i d’autor acompanyades d’una àmplia oferta de vins, tant a copes com en ampolla sencera, al Not Only Wine. Al carrer Balmes, 331, un restaurant coreà molt preuat pels amants d’aquesta cuina oriental, el Bibimbap. Si sou fans d’aquesta cuina o us genera curiositat, és un lloc sensacional. Balmes avall, al número 301, hi ha el Bendito Brunch, un local modern de cuina informal on destaquen el seus bowls. Al carrer de San Elies, 22, on havia estat la seu dels restaurants de la família Freixa, ara els germans Coloma, procedents de la família creadora de restaurants com Casa Costa, Cal Pinxo o el Merendero de la Mari, han pres el relleu i el restaurant s’anomena Merendero Tradició. Al carrer d’Alfons XII, 96 al restaurant el Rincón de Molina, es pot gaudir d’una bona cuina mediterrània tradicional. Si sou fans de les fondues i altres plats de la cuina tradicional Suïssa, podeu anar al restaurant de Club Suizo, al carrer  d’Alfons XII, 95.

Un arròs del restaurant Merendero Tradició | Facebook Merendero Tradició

Ja a la Plaça Molina,  hi trobem dos restaurants del grup Varela, que són dos clàssics del barri i de la ciutat: al número 2, La Xarxa, un restaurant gastronòmic que posa tot el seu èmfasi en el producte fresc de temporada; i al número 4, el restaurant Casa Varela, un lloc on gaudir d’una bona cuina tradicional sense floritures. Al carrer de Sant Eusebi, 38 hi trobem la Kibotaberna, un magnífic restaurant de fusió de la cuina japonesa amb la mediterrània.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa