Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Vilapicina i la Torre Llobeta

Tancarem el passeig gastronòmic pel districte de Nou Barris al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. Aquest barri queda delimitat pel passeig de Fabra i Puig, l’Avinguda Meridiana, els carrers de la Riera d’Horta, Arnau d’Oms, Ramon Albó, Prats i Roquer, el passeig de Maragall i els carrers Petrarca i Cartellà. El barri gaudeix d’una relativa vida comercial amb una àmplia oferta de bar -la majoria també ofereixen algun tipus de menjar- i una oferta gastronòmica que segueix la pauta dels barris d’aquest districte, amb una forta presència d’establiments de cuines forànies que acompanyen els pocs negocis locals que encara queden.

Un dels plats de La Casita del Hondureño | Facebook La Casita del Hondureño

Començarem la volta per l’extrem nord oest del barri amb un restaurant on es pot trobar una bona mostra de la cuina típica d’Hondures, La Casita del Hondureño. Està situat al carrer de Sant Manuel número, 2, no molt lluny de l’estació de metro de Vilapicina. Si preferim la cuina de Bolivia, aleshores cal anar al restaurant Paracaya del carrer de Petrarca, 59. Al carrer del Pintor Mir número 13 hi ha el restaurant La Columna, molt valorat pels seus clients, on es pot gaudir de bones tapes i un bon grapat de cerveses per acompanyar-les. Les hamburgueses de tota mena són les protagonistes de l’oferta del bar Spinnaker situat a la plaça Alvaro Cunqueiro, 5. Pizzes excel·lents i molt bona cuina italiana a la Trattoria Italia del carrer de Cartellà, 86.

Un dels plats de La Cholita | Facebook La Cholita

Al passeig de Fabra i Puig número 279 hi trobem el Bar Restaurant Rodri, un establiment tradicional que ofereix bon menjar casolà servit de manera amable i propera. Bona cuina de mercat la que es troba al restaurant El Casinet del carrer d’Amilcar, 47. Al mateix carrer, al número 24, el Bar Restaurant Amílcar 24 ofereix tapes i un bon menú de migdia. Cuina llatinoamericana al restaurant Quechua del carrer de Cubelles, 6. Un parell més d’opcions per anar de tapes són el restaurant Casa Zamarrón del carrer de Costa i Cuxart, 2 i la Granja L’Estada del carrer Baró d’Esponellà, 25. Si us agraden els buffets lliures de cuina japonesa, al número 27 del carrer d’Arnau d’Oms hi trobareu el Taste & Japones. Cuina peruana al What Tapa del carrer d’Escòcia, 128. El restaurant La Cholita, del carrer de Felip II, 244 és un dels establiments més concorreguts del barri, i es pot gaudir d’una molt bona oferta de tapes i platillos. La cuina del país basc, amb els pinxos al capdavant, és l’especialitat del restaurant Txapeldun Egarri – Taberna Vasca, situat al passeig de Fabra i Puig, 159. La cuina xinesa i asiàtica és la que conforma l’oferta del restaurant Huang Cheng II situat al passeig de Fabra i Puig, 133; també de l’Asiatic Restaurant Shanghai del número 101 del mateix carrer; i del restaurant Thai Lotus del carrer de la Jota, 22.

Braves del restaurant Txapeldun Egarri | Facebook Txapeldun Egarri

I acabarem amb dos restaurants de cuines llatinoamericanes. La cuina tradicional peruana és la protagonista del restaurant Inka Barcelona, situat al carrer d’Escòcia, 62. I  la cuina colombiana al  restaurant Tropipardo del carrer de Pardo, 30-32.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa