Vadegust
Volta gastronòmica per Barcelona: Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

Seguim amb la volta gastronòmica pel districte de Nou Barris, visitant els barris centrals del districte. El barri de Can Peguera està situat entre els barris del Turó de la Peira, la Guineueta i el d’Horta. Conegut popularment com “les cases barates”, no disposa de cap mena d’oferta gastronòmica destacable.

El barri de Verdum ocupa una superfície en forma de triangle delimitada pels carrers Artesania, Via Júlia i Via Favència/Ronda de Dalt. A nivell gastronòmic al barri hi ha poca restauració i la que hi ha és un reflex de la realitat cultural del barri, ja que són restaurants que ofereixen les cuines dels països de la immigració que s’ha anat instal·lant al barri. Així, tenim que al número 40 del carrer de Mas Duran hi ha el restaurant Gust Pollos & Tacos, especialitzat en cuina mexicana. Al carrer de Jaume Martí, 31, la cuina d’Hondures és la protagonista al restaurant el Rincón de Honduras. Tapes casolanes al restaurant Granja 22 del carrer de Góngora, 22. Cuina d’influència mexicana a la braseria La Patrona Casa Nora, situada al carrer de la Font d’en Canyelles, 108. I al carrer Legazpi, 12 es pot gaudir de la cuina paraguaiana del Bar Legazpi.

El barri de Trinitat Nova el delimiten els carrers d’Aiguablava, Via Favència, Garbí i l’Avinguda Meridiana. És un barri de passat marginal i molt afectat per l’aluminosi dels habitatges construïts a l’època franquista. Amb el pla de reforma del barri, engegat l’any 1997 i que encara dura a dia d’avui, es vol remodelar el barri per millorar-ne les condicions de vida dels seus habitants. El barri disposa de força bars, i en absència de restauració, són alguns d’aquests bars els que ofereixen la possibilitat de menjar fora de casa als veïns del barri. L’oferta consisteix en entrepans, tapes, plats combinats i plats de cuina casolana. Hi destaquen el bar-restaurant El Carro situat al carrer de Palamós, 81; el bar Ca la Sonia del carrer d’Aiguablava, 56; i el Bar Viki del carrer d’Aiguablava, 71.

Plats del restaurant Gust Pollos & Tacos | Gust Pollos & Tacos

El barri del Turó de la Peira, que rep el nom del turó situat a la part nord-occidental del barri, està delimitat pel passeig de Fabra i Puig, els carrers Camós, Cornudella, Biure, Vila-seca, Pedret, el passeig d’Urrutia, el carrer del Doctor Pi i Molist i la plaça de Virrei Amat. Aquest barri també va estar molt afectat per l’aluminosi que van patir una gran part dels seus habitatges. Aquest barri també seria de poca importància gastronòmica si no fos perquè en ell s’hi ubica un dels temples de les tapes de Barcelona: el bar La Esquinica. Avui situat al passeig de Fabra i Puig, 296, però que va agafar la seva fama a la cantonada dels carrers Montsant i Cadí, on hi peregrinaven diàriament centenars de barcelonins, sobretot estudiants i gent jove que religiosament agafaven el tiquet de “su turno” desitjosos de tastar les seves braves, els tigres o prendre’s una guay.

Al número 304 del mateix passeig de Fabra i Puig hi ha el restaurant Woki 304, que ofereix cuina japonesa, i al número 374 destaquen les especialitats alemanyes de Don Bratwurst L’Alemany.

Calamars a la romana de La Esquinica | laesquinica.com

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sandra a abril 01, 2023 | 00:24
    Sandra abril 01, 2023 | 00:24
    t’has deixat La Forquilla a Verdum. Considerat ja el millor restaurant de nou barris és un referent pels amants de la cuina de proximitat creativa amb producte de primera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa