Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Vallcarca i els Penitents

El barri de Vallcarca i els Penitents és un dels cinc barris que formen el districte de Gràcia. La seva part més alta, que ocupa el nucli dels Penitents, es troba a la falda de la serra de Collserola, quedant delimitat pel carrer de Collserola, la carretera de les Aigües, el carrer de Garriguella i el primer tram de la carretera de la Rabassada per la part alta, i per la Ronda de Dalt a la part baixa. El nucli de Vallcarca queda encaixat entre els turons del Putxet i del Coll, seguint el torrent del mateix nom fins a la Plaça Lesseps.

Una de les infraestructures viàries destacades que marca el paisatge d’aquesta part del barri és el Viaducte de Vallcarca, que salva el desnivell de l’antiga riera de Vallcarca, entre els turons del Coll i del Putxet. El límit del barri pel vessant sud el marca el carrer República Argentina i, pel nord, tot un entramat de carrers que van de la Plaça Lesseps fins a la carretera de la Rabassada: Mare de Déu del Coll, Baixada de la Glòria, Sostres, Avinguda del Coll de Portell, Torrent del Remei, Sant Eudald,  Castellterçol, Cardedeu i General Mendoza.

Ous ferrats amb patates i pernil del bar Ben Tips | bentips.es

L’oferta gastronòmica del barri és molt escassa i formada principalment per bars-restaurants tradicionals que conviuen amb els forns de pa amb degustació i alguns establiments que formen part de cadenes de menjar ràpid.

Situats a la part més baixa de l’Avinguda República Argentina, al número 17, hi trobem l’hamburgueseria Inka Burg, un negoci familiar que tot i anar evolucionant cap a un local amb ànima de fast-food, manté la qualitat i s’hi menja molt bé. El bar Ben Tips, que es troba a l’Avinguda de la República Argentina, 104, s’ha convertit en el  punt de trobada dels veïns del barri per seguir el futbol televisat mentre gaudeixen d’un bon assortiment de tapes, hamburgueses, amanides, entrepans o un dels seus plats principals. Carrer amunt, al número 161 de República Argentina hi ha la Granja del Pont, un restaurant de cuina casolana que ofereix un bon menú de migdia.

Un menú de migdia de la Bodega La Riera | Facebook Bodega La Riera

Al número 30 de l’Avinguda de Vallcarca hi ha la cerveseria La Palmera, un bar de tapes tradicional, amb una cuina casolana directa, sense floritures, molt apreciada pels seus clients habituals. Carrer amunt, al número 81 hi ha la Bodega La Riera, un projecte cooperatiu que vol ser altaveu de projectes socials i del barri i, on a part de poder-hi comprar vi, vermut i ratafia a doll, també s’hi pot gaudir de bons entrepans, amanides i tapes, amb una àmplia oferta per a vegans. Al número 156 hi trobem Lascaleta Gastrobar, un establiment de cuina tradicional amb una bona oferta de tapes, entrepans i plats combinats. I ja a la part més alta del carrer, al número 250, hi trobem una de les millors opcions del barri: el restaurant Oliva Negra, un local acollidor amb una cuina mediterrània molt ben elaborada i amb unes presentacions exquisides. Totalment recomanable.

Lasagna del restaurant Oliva Negra | Facebook Oliva Negra BCN

Arribats a l’alçada de la Ronda de Dalt, al número 2 del carrer Cesare Cantú hi trobem la gran joia gastronòmica del barri, el restaurant Saó BCN, on el xef Juanen Benavent ofereix una acurada cuina d’estil mediterrani basada en el productes frescos de temporada. De visita obligada.

I amb el gust de boca del restaurant Saó BCN finalitzarem el nostre recorregut per aquest barri.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi Betriu a juny 12, 2022 | 17:34
    Jordi Betriu juny 12, 2022 | 17:34
    A veure si també podeu fer la volta gastronòmica per el barri de Horta. ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa