Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Sants
agraph -->

El barri de Sants de Barcelona, pertanyent al districte de Sants-Montjuïc, és un dels més coneguts de la ciutat. Fou el nucli principal de l’antic municipi de Santa Maria de Sants, annexionat a Barcelona el 1897. El transport ferroviari, la indústria, el comerç, el dinamisme cultural i l’associacionisme han estat els eixos que han configurat aquest barri. L’estació de Barcelona-Sants, el gran equipament del barri, l’ha convertit en el punt d’entrada a la ciutat de tots els visitants que arriben a Barcelona en ferrocarril. Queda delimitat al nord per l’Avinguda de Madrid i el carrer Berlin, a l’est per l’avinguda Josep Tarradelles i la plaça dels Països Catalans, a l’oest per la Rambla de Badal i al sud per un entramat de carrers -Manzanares, Ferrerias, Leiva,…-.

El barri de Sants concentra una àmplia oferta gastronòmica, on hi ha tota mena d’establiments, des de locals de fast-food de les grans franquícies mundials fins a restaurants gastronòmics, amb un bon grapat de tavernes, bars-restaurants tradicionals i establiments de noves tendències.

Curiosament, al barri de Sants s’hi concentren força restaurants de cuina gallega, i un d’ells és el restaurant Coral, al carrer de Nicaragua, 23. Als migdies, s’omple de gom a gom de clients que volen gaudir del seu menú. No us perdeu les seves truites. Prop d’aquest, al carrer de Robrenyo, 55, al costat dels Jardins d’Elisard Sala, hi ha el Cixbcn, un restaurant de cuina peruana obert just abans de la pandèmia, al febrer del 2020, on podrem gaudir d’una cuina peruana honesta. Una de les poques oportunitats de poder gaudir de cuina romanesa tradicional autèntica a Barcelona la trobem al restaurant La Mama Acasa, del carrer Guitard, 41.

Les braves de La Mundana | Facebook La Mundana

Al número 118 del carrer Carrer dels Comtes de Bell-Lloc, hi trobem un dels imprescindibles del barri, el Sants es crema. Va començar com a restaurant gastronòmic però la pandèmia el va convertir en un dels millors, sinó el millor, lloc de Barcelona per assaborir entrepans d’autor, elaborats a partir d’ingredients magistralment cuinats a la graella. Seguint per la part alta del barri, arribem a La Mundana, un altre dels restaurants imprescindibles del barri. Es defineixen com a vermuteria, però la seva carta de plats d’arrel local amb tocs afrancesats i orientals va molt més enllà i garanteix una experiència gastronòmica de primer ordre. Imperdibles les seves braves i l’arròs de cap i pota amb anguila. Els amants del vins es concentren al Macot Bar a Vins, un local situat al carrer Violant d’Hongria, 150 que ofereix una bona tria de vins -on potser n’hi podria haver algun més de casa nostra- que es poden acompanyar de tapes i platillos. Al carrer Galileu, 159 hi ha Olivos Comida y Vinos, un restaurant modern i elegant amb una cuina de temporada marcada per les arrels italianes i argentines del seu xef. Un dels millors restaurants japonesos del barri és el Suto, un petit restaurant amb capacitat per setze comensals, vuit a la barra i vuit en taules, on el jove xef Yoshi Suto brilla amb llum pròpia. Està situat al carrer Violant d’Hongria, 134. En aquest mateix carrer, al número 105  s’hi troba la Bodega Montferry, un bar de tota la vida on es pot acompanyar una cervesa o una copa de vi d’unes magnífiques tapes tradicionals, entre les que destaquen les seves patates braves, les top 42 de Barcelona.

Truita de patata i ceba farcida amb sobrassada, formatge i mermelada de figues de la Bodega Montferry | Facebook Bodega Montferry

Un dels restaurant més originals i singulars de Barcelona és l’Home dels Nassos. En aquest establiment del carrer Melcior de Palau número 62, la parella formada per Georgina Junqué i Robert Abella proposen un menú d’alta cuina en una posada en escena que no deixa indiferent a ningú. Totalment imprescindible. Al carrer del Vallespir, entre els carrers Badalona i Valladolid, molt a prop de l’estació de Sants, hi trobem tres restaurants que són veïns i molt bones opcions per anar-hi. Són la Taverna La Bauxa, al número 23, amb una cuina casolana, el Maido Tasca Japonesa, al número 19, i el Celler del Nou Priorat, també al número 19, un restaurant de cuina mediterrània ben treballada amb un carta de vins integralment catalans. La Vermuteria del Yayo, al carrer Joan Güell número 30, és un bar autèntic del barri on anar a fer l’aperitiu. Ara bé, si sou amants de les anxoves no us podeu perdre L’Anxoveta de Sants, al carrer Galileu, 71, on aquesta conserva és la reina. La cuina peruana que ofereix la Bodega 1940, del carrer de Panissars, 30 és molt celebrada pels veïns del barri. El restaurant La Carota es defineix com un restaurant  de barri. Ofereix una cuina molt ben elaborada amb productes de temporada en un ambient acollidor. El trobareu al carrer Tenor Massini, 20. Els fans dels pintxos i la cuina basca sovintegen el restaurant Txalaparta del carrer de Sants, 146-152.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa