Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Sant Martí de Provençals
agraph -->

El barri de Sant Martí de Provençals pertany al districte de Sant Martí, al qual li dona nom. El barri actual, que té els seus orígens a les onades immigratòries iniciades als anys cinquanta, queda delimitat per la Gran Via de les Corts Catalanes al sud-est, el Clot al sud-oest, la Sagrera al nord-oest, i la Verneda i la Pau al nord-est.

L’oferta gastronòmica del barri està bàsicament conformada per bars-restaurants que ofereixen diverses opcions i estils de menú de migdia, i on també es pot anar entre hores a fer algunes tapes, tots ells molt orientats a satisfer els que, per una o altra raó, han de menjar al migida fora de casa. Aquesta oferta es complementa amb alguns restaurants de cuina de mercat on els veïns hi van a fer àpats de cap de setmana o a fer-hi celebracions; i també hi trobem alguns restaurants de cuines nouvingudes.

Començarem el recorregut per aquest barri al seu extrem nord, al carrer del Pont del Treball Digen, on hi trobem, un al costat de l’altre, dues de les millors opcions del barri per fer un bon àpat. D’una banda hi ha el restaurant El Ramblero, situat al número 13; i d’altra banda al número 11, hi ha el restaurant Sant Martí. En ambdós restaurants es pot gaudir d’una cuina mediterrània basada en el producte fresc de temporada, amb presentacions molt acurades dels plats i bon servei.

Exterior del restaurant El Ramblero | elramblero.es

Tapes i plats combinats al restaurant Lamaro del carrer Menorca, 80. Sushi i altres especialitats japoneses al Jardín Sushi Bar del carrer de Cantàbria, 41, un restaurant molt aclamat pels seus clients. Al carrer de l’Agricultura 284 hi ha El Cubano Machin, un restaurant especialitzat en cuina cubana tradicional on hi destaca especialment la seva versió de la ‘ropa vieja’. Menú diari de cuina casolana en ambient familiar i bona relació qualitat preu al Bar-Restaurant La Verneda del carrer de l’Agricultura, 260; al Bar-Restaurant Guipúzcoa de la Rambla Guipúscoa, 64; i al Bar-Restaurant Verin del carrer del Treball, 243. Entrepans, tapes i plats combinats al restaurant La Picada del carrer de l’Agricultura, 219. Cuina tradicional gallega amb una bona oferta de tapes al Bar Restaurante Foxos “Taberna Gallega. El Restaurant Les Caves, de la Gran Via de les Corts Catalanes, 1075 ofereix plats de la cuina del País Basc i la Rioja, on hi destaca el seu xai a la llenya.

Diferents plats del restaurant Sant Martí | santmarti-restaurant.es

Bones tapes a La Llesca 3.0 del carrer del Concili de Trento, 115. Cuina japonesa al restaurant Yamada Ya 2, de la Rambla Guipúscoa, 65. Bon menú de migdia i tracte amable al Bar-Restaurant Casa Carmelo del carrer de Huelva, 72. Al carrer de Huelva, 47 hi trobem el restaurant Entre Catas, un local de cuina de mercat amb ganes d’agradar a tots els públics. Les hamburgueses són les protagonistes del Raconet dels “Bocaditos”, situat al carrer del Dr. Zamenhof, 6. Entrepans, tapes, plats combinats, pizzes, amanides, paelles, carns i peixos al restaurant La Reina del carrer de Fluvià, 224. Bones tapes, plats combinats i platillos al Bar-Restaurant El Manolo, situat a la rambla de Guipúscoa 29-33. I acabarem a la plaça de la Infància, on al número 11 hi trobem el restaurant Karli, sorgit del moviment veïnal per dinamitzar la plaça de la Infància. Aquest establiment està gestionat per una cooperativa que ofereix una carta farcida de plats per agradar a tots els membres de la família, dels més petits als més grans.

Calamars farcits del Restaurant El Manolo | Facebook El Manolo

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

La Verneda i la Pau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa