Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Trinitat Vella i Baró de Viver

El barri de Trinitat Vella pertany al districte de Sant Andreu, situat l’extrem nord-est de Barcelona, entre el riu Besòs, la Ronda de Dalt i l’avinguda Meridiana. Abans de convertir-se en un barri barceloní pertanyia al municipi independent de Sant Andreu de Palomar i s’anomenava el Coll de Finestrelles. És el barri que literalment dona la benvinguda quan s’entra a la ciutat per l’avinguda Meridiana amb el famós cartell gegant de “Benvinguts a Barcelona”. Com la gran majoria de barris d’acollida d’aquesta part de la ciutat, té una oferta gastronòmica escassa, vehiculada bàsicament per bars que també ofereixen menjars, i creada per donar servei als veïns del mateix barri que constitueixen una clientela fidel i habitual.

Al carrer de Peñiscola, 27 hi trobem la Cerveseria Santana, un bar que al migdia s’omple de clients que van a fer el seu menú de cuina casolana. També ofereixen tapes i és un d’aquells establiments que acompanyen les consumicions amb tapetes. A la Via de Barcino, 49 hi ha el Bar Bodega Las dos MM, un bar familiar que també ofereix tapes. El Bar-Restaurante La Família, del carrer de Finestrelles, 18 és un establiment de cuina dominicana on també s’hi pot anar a prendre uns cocktails. A la plaça de la Trinitat, 8, el Bar & Restaurant 1958, regentat per una família xinesa que ofereix una carta on la cuina d’aquí es barreja amb especialitats del seu país. Al carrer del Turó de la Trinitat hi ha el Pizza Hot & Bar Restaurante, un local de kebabs i pizzes molt apreciat pels seus clients.

Una pizza del Pizza Hot & Bar Restaurante | Pizza Hot & Bar Restaurante

Al carrer del Tossal, 1 hi ha el Medina Bar & Restaurant, un restaurant apassionat pel bon servei al client, on es pot gaudir d’una àmplia carta d’entrepans, hamburgueses, pizzes, també alguns plats i postres.

El barri del Baró de Viver, també pertanyent al districte de Sant Andreu, està delimitat pel riu Besòs, Santa Coloma de Gramenet i el Bon Pastor. És un barri totalment condicionat per ser l’indret on s’ubica un dels dos grans intercanviadors viaris de la ciutat, el Nus de la Trinitat. En aquest punt s’ajunten la Ronda de Dalt  amb la Ronda de Baix, i les autopistes del Vallès i del Maresme. Segons la web de l’Ajuntament de Barcelona, és un barri que no disposa de cap oficina bancària ni d’estanc, però per contra està molt ben comunicat. L’oferta gastronòmica està en sintonia amb altres serveis del barri: és molt escassa, tant, que només hi ha dos establiments destacables.

Interior del Restaurant Gavisé | restaurantgavise.es

Entre tanta infraestructura viària, al número 21 del carrer Clariana, hi trobem el Restaurant Gavisé, un establiment que disposa d’una bona terrassa i que ofereix menú diari, a més de carns a la brasa i una atractiva oferta de tapes, pizzes, entrepans i plats combinats. Al carrer de Campins número 7 hi trobem la segona opció del barri: el Restaurant Hermanos Gutiérrez, un local de barri amb un menú diari de cuina casolana honesta i tapes per acompanyar les consumicions.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa