Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: El Putxet i el Farró
agraph -->

Aquest barri de la part alta de Barcelona pertany al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Està format per dos nuclis que separa la ronda del Mig: un és el Putxet -situat a l’entorn del turó que li dona nom i que queda per sobre de la ronda- i l’altre és el Farró -situat  a la falda del turó, per sota de la ronda-. Delimitat per l’Avinguda de la República Argentina, la Plaça de Lesseps, l’Avinguda de la Riera de Cassoles, la Via Augusta, el Carrer de Balmes, per sobre de la Plaça Molina i el Passeig de Sant Gervasi. És un barri bàsicament residencial, on històricament les famílies benestants de la ciutat hi estiuejaven. La millora de les comunicacions i l’arribada del transport públic va fer que moltes famílies s’hi quedessin a viure tot l’any.

L’oferta gastronòmica del barri no és massa abundant, absenta de restaurants gastronòmics, però amb molta presència de restaurants de cuina asiàtica.

Si ens situem a l’extrem sud del barri, al nucli del Farró, gairebé on conflueix la Via Augusta amb l’Avinguda de la Riera de Cassoles, concretament al carrer Madrazo número 15, hi trobem el un  bon grapat de restaurants de cuina japonesa del barri, de tots ells destaquen el Kiku, l’Asagumo, al carrer Saragossa, 42-44, i el Fuji Ya, a Guillem Tell, 18. Al mateix carrer Guillem Tell, al número 23, hi ha el Hanki, un extraordinari restaurant especialitzat en cuina coreana.

El restaurant Ca l’Isabel | ca.calisabel.com
El restaurant Ca l’Isabel | ca.calisabel.com

Al número 10 de Guillem Tell, hi ha Le Diván, un restaurant de cuina de mercat que també ofereix còctels. Al carrer Santjoanistes, 8-10 hi està situat Ca l’Isabel, un acollidor restaurant de cuina mediterrània basat en els productes de temporada. El Blavis del carrer Saragossa, 85, és un restaurant amb una cuina molt interessant on s’hi pot gaudir de bones tapes i platillos. Al carrer del Francolí, 53, s’hi torba el Xanc i Meli, un dels imprescindibles del barri: cuina catalana molt ben elaborada i bons vins. Al carrer de Saragossa, 123, hi trobem l’Osteria del Contadino, un dels referents de cuina italiana del barri. La històrica Bodega Pàdua, del número 92 del carrer Pàdua, és un dels establiments imprescindibles per gaudir d’una cuina catalana casolana i autèntica. Un dels millors restaurants del barri és la Taberna de Lesseps, al carrer de Sèptimania, 23, tot un paradís per als amants de la carn. Tocant gairebé a la ronda del Mig, el restaurant Emocionar, situat al carrer Saragossa, 122, i que ofereix una cuina de mercat molt ben elaborada basada en el producte de temporada.

Travessada la ronda del Mig, ja al nucli del Putxet, l’oferta de restauració és escassa, amb força presència de locals pertanyents a cadenes i franquícies, i restaurants de poca personalitat. Hi destaquen el restaurant Hidalgo, al carrer Balmes, amb una bona oferta de  tapes i cuina de mercat; i ja a la part més alta del barri, al carrer de Craywinckel, 9, el restaurant de cuina japonesa Kois. I acabarem la ruta a la Granja del Pont, un local de cuina tradicional on gaudir d’un bon menú de migdia, al carrer República Argentina 161.

Un plat de Yakisoba del restaurant Kiku

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa