Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: La Vila de Gràcia (i 4)
agraph -->

Iniciem la darrera etapa de la volta gastronòmic pel barri de la Vila de Gràcia a la Plaça Rovira i Trias, concretament al número 3, on podem fer unes tapes a Casa Vall. Baixant pel Torrent de les Flors ens trobarem, al número 71, un dels dos local que el restaurant Lluritu té a la ciutat. El Lluritu és un local, sempre atapeït, especialitzat en peix i marisc cuinats a les brases. Un tros més avall, al número 55, la cuina etíop està representada pel restaurant Abissínia. Si us encurioseix tastar aquesta cuina, aquest és el lloc idoni per fer-ho. Al carrer Escorial, 15, ja al límit del barri, hi ha la cerveseria Lalola, on fan bandera de les seves braves i es pot gaudir de bons entrepans i plats combinats. Al número 3 del carrer Escorial, gairebé tocant a la Plaça Joanic, la Vermuteria Lou ofereix bons aperitius per acompanyar el seu vermut de tirador. A la Plaça Joanic, 5, hi trobem tot un clàssic, el restaurant Navia, especialitzat en cuina gallega, on es pot gaudir des d’un entrepà o unes tapes, fins als plats més tradicionals de la cuina gallega. Al carrer de Brúniquer, 69,  hi ha una dels locals que la cadena de menjar sirià Ugarit té a Barcelona. Just al costat, al número 51, hi ha el restaurant Posidònia, una de les darreres apertures a la zona i que ofereix una cuina de peix i marisc de molt bona qualitat amb un tracte amable. I al número 24 hi trobem el Veg World India, un restaurant indi de cuina vegetariana.

Al carrer de Sant Lluís, 37 hi ha el restaurant Il Giardinetto di Gracia, un establiment on assaborir molt bona cuina casolana italiana en un espai molt acollidor i ben decorat. I gairebé al costat, al número 24, fent cantonada amb el carrer Montmany, un dels grans clàssic del barri, la Taverna el Glop, temple de la cuina tradicional catalana i de la cuina de les brases. Al número 9, un altre bar de tapes típic del barri, La Polleria Fontana. Més tapes al restaurant Mil Miralls del carrer de la Perla, 37, al Bar Viu al número 26 del mateix carrer, al Bandarra Taperia del carrer Torrijos, 53 i al número 51, tapes, copes i billars al Cafè Salambó. Cuina mexicana amb bons tacos, quesadillas i altres especialitats d’aquest cuina a la Cantina Machito, del carrer de Torrijos, 47.

La taverna El Glop | elglop.com

Al Torrent d’en Vidalet, 26, hi ha un dels locals del Grup Xàtiva, especialitzat en arrossos. Més opcions per anar de tapes, al Canana del carrer Ramon y Cajal, 53, a Jabato Taperia del número, 122, sempre i quan hi trobeu lloc, i al Bar L’Amistat del número, 58. Al número 114, el restaurant Il Posto de Gracia, ofereix cuina italiana i al número 35 el Mexcla, cuina mexicana.

Cuina casolana al restaurant Xasomo del carrer de Ciudad Real, 3, i cuina vegana al Quinoa Bar Vegetarià, de la Travessera de Gràcia, 203. I al 193, tapes i platets al Colmado Gràcia. Més tapes a L’Atòmic Bar del carrer de Puigmartí, 40. Sushi i sashimi al Fukuoka del carrer Milà i Fontanals, 60. Esmorzars de forquilla, amb brases i cuina catalana al restaurant Cal Boter del carrer de Tordera, 62. Gairebé al costat, al número 58, bona cuina basada en el producte fresc de temporada a la Fonda Pepa; i al número 52 tots els sabors de Mèxic a la taverna mexicana Sabes una Cosa. Al número 33, tapes i vins d’inspiració italiana al restaurant Gola Taperia. Festival de plate bowls al restaurant Platerets del carrer de Milà i Fontanals, 29. El Vulcano Bar, del carrer de la Llibertat, 43 és on reuneix el veïnat per veure els partits del Barça, entre tapes, plats i platets de tota mena. I ja arribats al carrer Còrsega, on acaba el barri de la Vila de Gràcia, acabarem la nostra volta per aquest barri amb un restaurant de cuina tradicional de la Índia a l’Indian Herbs, situat al número 421.

Tacos del restaurant Sabes una cosa | Facebook Sabes una cosa

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa