Vadegust
Volta gastronòmica per Barcelona: Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes

El barri de Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes, pertanyent al districte de Sarrià-Sant Gervasi, està situat en plena serra de Collserola, una de les serres que composen la Serralada Litoral Catalana i un dels pulmons verds de la ciutat. Tanmateix, la serra de Collserola constitueix una de les barreres naturals de Barcelona, que la separa de la comarca del Vallès Occidental. La major part de la superfície de la serra de Collserola està inclosa dins del Parc Natural del mateix nom, creat l’any 2010.

El nucli de Vallvidrera, situat al cim de la serra, s’estén a banda i banda de les vessants que separa: la vessant de Barcelona i la vessant del Vallès. El nucli del Tibidabo està situat al cim d’aquesta muntanya, el punt més alt de la serra, a l’oest del municipi de Barcelona, limitant amb el districte d’Horta-Guinardó. Les Planes és un nucli situat a la vessant Vallès de la serra de Collserola. Els nuclis habitats d’aquest barri es van crear quan algunes famílies barcelonines el van triar com a lloc d’estiueig. Actualment és lloc de residència permanent i un punt de partida de moltes activitats de lleure i esbarjo. L’oferta de restauració del barri està constituïda per restaurants que ofereixen cuina catalana casolana, on les receptes més tradicionals es combinen amb la cuina de les brases.

Començarem la ruta gastronòmica per aquest barri al bell mig del nucli de Vallvidrera, on al número 3 de la plaça del mateix nom hi trobarem un dels restaurants històrics de la zona, el Casa Trampa, on es pot gaudir d’una cuina tradicional casolana i d’unes truites memorables. A la vessant Vallès del nucli de Vallvidrera hi trobem a la carretera de l’Església, 5, el restaurant El Racó de Collserola;, a la carretera de l’Església, 92, el restaurant El Picot; i al carrer major del Rectoret, 2 hi ha el restaurant La Fourchette de Collserola, tots ells especialitzats en cuina catalana, calçotades i cuina de brases. El contrapunt en aquest indret el posa el restaurant n9u, del camí del Pantà, 2, un establiment que s’autodefineix com una braseria tradicional reinventada de manera moderna. Els plats de sempre, amb un toc de modernitat.

La terrassa del restaurant El Racó de Collserola | Facebook El Racó de Collserola

Al número 4 del passatge de la Font del Mont i amb unes vistes espectaculars de la ciutat, el renovat restaurant Can Martí ofereix la cuina típica d’aquest barri basada en les brases: calçotades, carns, cargols,…

Al restaurant Bistro 1925, del Gran Hotel La Florida (5* GL), un dels hotels amb més encant de Barcelona, situat molt a prop del Tibidabo, concretament a la Carretera de Vallvidrera al Tibidabo, 83-93, podreu gaudir d’un àpat de luxe tot assaborint els plats del xef Jordi Delfa.

Si voleu fer un àpat envoltats de natura rememorant els temps en que els barcelonins sortien en manada cap als berenadors de Collserola a fer paelles, calçotades i graellades de carn, podeu anar al restaurant-berenador Font de les Planes, situat a la carretera BV-1462, Carrer Vallvidrera a Sant Cugat, Km. 6.5. Una bona activitat a fer en aquest barri de Barcelona és visitar les vinyes urbanes de Barcelona i tastar-ne el vi que en surt. Això és possible gràcies a la tasca que la Cooperativa L’Olivera fa a la Masia de Can Calopa de Dalt, situada a la carretera, BV-1468, Km 4,8.

Un vi de les vinyes de Barcelona | Facebook l’Olivera Cooperativa

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa