Vadegust
Volta gastronòmica per Barcelona: Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Arribats al districte de Nou Barris, situat a l’extrem nord de la ciutat, entre la serra de Collserola i l’avinguda Meridiana. Està format per 13 barris que en els darrers anys han estat una de les zones de més acollida del corrent immigratori que ha succeït a la ciutat. Aquest fet ha transformat la fisonomia del barri, la composició ètnica, el comerç i els serveis dels barris. Els cinc barris que es troben més al nord -Canyelles, Torre Baró, Ciutat Meridiana, Vallbona i Roquetes-, tot i tenir força bars, pràcticament no disposen de restauració. L’oferta per menjar fora de casa es limita a uns pocs bars-restaurants que ofereixen als clients del barri, normalment de molta proximitat, una oferta de cuina casolana senzilla en forma de tapes i plats. També hi ha alguns establiments de cuines representatives de les noves cultures que han arribat als barris, però sempre en establiments humils.

El barri de la Guineueta, delimitat per la Ronda de Dalt (Via Favència), el carrer de Mont-ral, el passeig d’Urrutia, el passeig de Verdum i el carrer de l’Artesania, així com la plaça de Karl Marx i la plaça de la República, és el nucli principal del districte i on s’hi troben els parcs de la Guineueta i el Central de Nou Barris, al voltant dels quals s’han articulat les principals vies comercials del barri, i també una oferta de restauració que com succeeix en tants d’altres barris de la perifèria de Barcelona, està orientada a servir als veïns.

Peix fresc del restaurant Casa Castro | Facebook Casa Castro
Peix fresc del restaurant Casa Castro | Facebook Casa Castro

Iniciarem la descoberta de restaurants en aquest barri a un dels establiments més emblemàtics del barri i potser un dels pocs que té capacitat d’atracció de clients dels barris veïns, la marisqueria Casa Castro, situada al carrer de l’Isard número 5. Aquest restaurant fa més de 50 anys que serveix bon peix i marisc als seus clients en un ambient familiar i acollidor. Al passeig de Valldaura hi trobem dos restaurants que ofereixen tapes, amb opinions molt dispars per part dels seus clients: al número 137 s’hi troba el restaurant Can Magí, i al 140 la cerveseria Bona Tapa. Cuina peruana al restaurant Delícias del Mar del carrer de Vilalba dels Arcs, 134. Bona cuina gallega en una carta molt extensa al restaurant Mesón Balouta, del passeig de Fabra i Puig, 433. Molt famoses al barri les taules d’embotits i formatges de la cerveseria Abierto Sin Nombre situada al passeig de Fabra i Puig, 478 local 4.

Una pizza de Fragola Pizzeria | Fragola

Tacos mexicans a la braseria Gust del carer de Marie Curie, 9. La braseria Hovart, del número 6 del carrer del Marne, ofereix una àmplia carta de carns a la brasa. Disposen de salons per celebrar tota mena d’esdeveniments. El bar braseria La Tardor, situada al carrer d’Alsàcia, 16, ofereix bona cuina casolana en un ambient familiar. Tapes i entrepans a La Tapa d’Or del carrer de Lorena, 33. 35. Les pizzes tenen el seu espai al barri a la Fragola Pizzeria, del carrer de Lorena, 97, adreça on també es troba el Restaurante Fernández, on es gaudeix de bons entrepans i plats de cuina casolana. Cuina de mercat amb especialitat en carns a la brasa al Brisket Grill Restaurant, del carrer Lorena. Al mateix carrer Lorena, al número 20, s’hi troba el restaurant Casa Angelita, especialitzat en arrossos, mariscades i fritures.

Bones tapes i plats, amb un servei amable i eficient al restaurant La Barraca del passeig de Verdum, 33, Local 10. No gaire lluny, al número 9 del mateix passeig de Verdum s’hi troba el restaurant Valzac que ofereix cuina de mercat. El Raconet Nou Barris, al carrer d’Albert Einstein, 127, local 9, també ofereix una extensa carta de plats i tapes de tota mena. I acabarem el recorregut pel barri al carrer de Borgonya, amb les pizzes de Pizza Bella del número 4, i les tapes i plats combinats de la Cervecería – Restaurante Balouta situada al costat mateix al número, 6-8.

Calamars a l’andalusa del restaurant Casa Angelita | Restaurante Casa Angelita

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa