Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: el Camp de l’Arpa del Clot (I)

El barri del Camp de l’Arpa del Clot es troba situat a la part alta del districte de Sant Martí i queda definit per l’àrea que formen l’Avinguda Meridiana i els carrers d’Aragó, Dos de Maig, Sant Antoni Maria Claret i Navas de Tolosa. Aquest barri limita amb l’àrea del centre de Barcelona que es va urbanitzar seguint el Pla d’Eixample d’Ildefons Cerdà, i no es va incloure dins d’aquest pla per la resistència que hi va mostrar. Això explica que els carrers de Còrsega, Rosselló i Provença finalitzin a l’alçada del traçat del carrer de Rogent.

Iniciarem el periple gastronòmic per aquest barri de la millor manera possible, gaudint de les tapes, paelles i plats de peix i marisc del restaurant A’cañota, un restaurant de cuina gallega situat al carrer de la Indústria, 314, que és tot un clàssic del barri.

Cuina tradicional peruana al restaurant Mis Abuelos, del carrer de la Nació, 79. Al número 42 del carrer de Conca hi ha restuarnat El Ceviche Oh! K Guay, un bar de tapes especialitzat en cevitxos.

Una carn del restaurant Tango Braseria Restaurante Argentino | tango-braseria-restaurante.business.site

Al restaurant La Terraza del carrer de Besalú, 68 ofereixen un menú de migdia, plats combinats, paelles i plats per picar. La clientela del restaurant La Llama de carrer de Besalú, 44, es desfà en elogis cap a la seva cuina, tracte i ambient. Serà per alguna cosa. Una altra molt bona opció per fer-hi un menú és al Bar-Resturant Adela del carrer Ruiz de Padrón, 30.

Malgrat que al rètol de fora posi Ca’l Grau, es tracta de la Cuina del Papi, una casa de menjars on serveixen un dels millors menús de migdia de Barcelona. Està situat al carrer de la Nació, 67. Ben a prop, al número 49 hi trobem el Tango Braseria Restaurante Argentino, especialitzat en carns. Menú del dia i carta de plats on es fusiona la cuina catalana i les especialitats d’Argèlia al restaurant El Fennec del carrer Indústria, 272. Entrepans i plats combinats al Gastro Bar Loren, del carrer de la Muntanya, 115. El marisc i la cuina marinera és l’especialitat del restaurant Los Pajaritos situat al carrer de la Muntanya,  94. Al passatge de Puigmadrona, 18 hi ha el restaurant PizzaLuna, especialitzat en cuina uruguaiana. Al restaurant Morjane, del carrer Mallorca, 616, ofereixen cuina casolana, halal, amb plats aptes per vegans.

Braves del restaurant Tipo Tapa | Facebook Tipo Tapa

Menjar ràpid al restaurant My Gyros Pita & Pizza del carrer del Degà Bahí, 15. El restaurant Santutxo, situat al carrer Provença, 571, és un dels clàssics del barri, i ofereixen menú de migdia, tapes i platillos amb un servei molt aclamant pels clients. Al número 576 del mateix carrer el restaurant Papá Nico ofereix cuina dominicana. Al Tipo Tapa tenen una fixació en servir platillos on el producte llueixi per sobre de tot, el trobareu al carrer de Rogent, 21. Bons durums i altres especialitats magrebines al restaurant Al Maghribia del carrer Aragó, 695. El Meraklis del carrer dels Enamorats, 130 és una de les opcions del barri per anar a fer un sopar informal. Empanades i cuina caribenya al restaurant Empanades & Co del carrer de Xifré, 2. I sushi i cuina japonesa al Hanna Sushi del carrer Valencia, 576.

Continuarà…

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

La Verneda i la Pau

Sant Martí de Provençals

El Clot

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa