Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou és un barri situat al nord-est de la ciutat de Barcelona, formant part del districte de Sant Martí. Tot i que va néixer als anys 60-70 del segle passat, el barri, tal i com el coneixem avui, és fruit de la gran transformació que es va fer amb motiu de la celebració del Fòrum Universal de les Cultures l’any 2004. Aquest barri queda limitat entre l’avinguda Diagonal, la Rambla de Prim i els carrers de Pallars, de Puigcerdà, Bac de Roda, Taulat, Lope de Vega; i al mar, amb les platges de la Mar Bella, la Nova Mar Bella i els banys del Fòrum.
Començarem la volta gastronòmica per aquest barri al Centre Comercial Diagonal Mar, on hi trobem l’oferta gastronòmica típica dels centres comercials, amb establiments de restauració ràpida pertanyents a grans grups de restauració o franquícies. No en citarem cap, ja que no ofereixen res de diferencial respecte a l’oferta d’altres centres comercials. Al carrer de Josep Pla, número 19, just al davant del centre comercial, hi trobem el Ristorante Mediterraneo, especialitzat en cuina italiana on, a banda d’unes magnífiques pizzes, també es pot gaudir d’una bona oferta de plats de pasta i altres especialitats tradicionals de la cuina italiana. Al Passeig de Garcia Faria, 81 hi ha el Pork&Tuna, un local amb un disseny modern on al migdia es pot assaborir un menú de tipus “bowl” totalment personalitzable molt apreciat pels nombrosos treballadors de les empreses properes. També disposen d’una carta de cuina de mercat. Al mateix passeig, al número 71, hi ha el restaurant Kokomi, amb la típica fórmula dels restaurants de cuina asiàtica de buffet lliure a la carta.

Seguint per aquesta part del barri, al passeig del Taulat, 279c s’hi ubica el Kibo Brunch Restaurant, un local de cuina informal que destaca per la seva oferta dedicada al brunch, àpat típic dels països anglosaxons que es fa al matí entre l’esmorzar i el dinar. Ben a prop, al número 275 del mateix passeig del Taulat, hi trobem El Corner del Taulat, un restaurant clàssic on ofereixen diversos menús i també tapes, hamburgueses i arrossos. Bones tapes, plats combinats i alguns plats al Bar Tapes Sense Fronteres del carrer dels Provençals número 6. Al número 24 del carrer Fluvià hi ha el bar i restaurant El Tras-paso, un establiment alternatiu, de caire artístic, amb una decoració singular on ofereixen plats inspirats en la cuina francesa. A tocar del Tras-paso, al número 33, hi trobem el restaurant Mexicalpan, on es pot gaudir de cuina tradicional mexicana. Molt recomanable si us agrada la cuina de Mèxic.

Tapes, entrepans i plats combinats al restaurant Cal Joan del carrer de Provençals, 13. Un trosset més endavant, al número 19, el restaurant El Xupitero ofereix menú de migdia de cuina casolana i sopars els caps de setmana. Al número 306 del carrer Llull hi trobem un dels restaurants clàssics del barri, on des del 1992, l’any dels Jocs Olímpics, ofereixen un molt bon menú del dia i també disposa d’una carta de tapes i platillos, tots ells molt ben elaborats: parlem del bar-restaurant Cal Tete. A la cantonada següent, al carrer Fluvià, 47 hi ha el Tarannà Cafè, un restaurant que fa les delícies d’aquells a qui els agrada el menjar saludable. Un festival de colors, sabors i textures en cadascun dels plats.
Altres barris
Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
La Bordeta i la Marina de Port
Vallvidrera, el Tibidado i les Planes
Camp d’en Grassot i Gràcia Nova
Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera
El Guinardó i el Baix Guinardó
Canyelles, Torre Baró i La Guineueta
Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira
Trinitat Vella i Baró de Viver
Sant Andreu del Palomar (i III)
El Camp de l’Arpa del Clot (I)
El Camp de l’Arpa del Clot (i II)