Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: El Guinardó i el Baix Guinardó
agraph -->

Acabarem la volta gastronòmica al districte d’Horta-Guinardó als barris del Guinardó i del Baix Guinardó. El Guinardó és un barri residencial que s’estén pel vessant oriental de la muntanya Pelada, a la part més alta del barri hi trobem el parc del Guinardó, un dels espais verds més importants de Barcelona. En ser un barri situat en el vessant d’un turó, la gran majoria dels seus carrers tenen força pendent. A nivell gastronòmic una vegada més ens trobem amb una oferta que dona servei a les necessitats dels veïns del barri, amb absència de restaurants gastronòmics i crida l’atenció la concentració de pizzeries.

Al número 256 del carrer de la Mare de Déu de Montserrat hi trobem el restaurant Chicken Pizza; i un tros més endavant, al 286, hi ha la pizzeria Aurèlia. El col·lectiu vegà pot gaudir de la seva opció alimentària al restaurant Hazme Vegano, del carrer Varsòvia, 26. Trobem noves pizzeries al número 9 del carrer del Segle XX, la pizzeria Segle XX, i al carrer de l’Art, 4, la pizzeria Pizzeando.

Una pizza de l’Aurèlia | Instagram @la_aurelia_bar_pizzas

Al carrer Varsòvia 57 hi ha el restaurant La Brasa de Oro, especialitzat en graellades de carns i pollastres a les brases. Al carrer d’Anna Maria Martínez, 23 s’hi troba el restaurant La Petita Vegana, un establiment que fa cuina vegana per emportar, molt valorat pels seus clients. El marisc té el seu espai al barri al número 208 del carrer de la Mare de Déu de Montserrat, a la marisqueria O’Xeitoso; i en aquest mateix carrer podem anar de tapes al Bar El Raconet Charrua, situat al número 175; i just al costat, al número 173 hi ha el Rincón dé Llie. Si us agrada la cuina xinesa i voleu gaudir d’un espectacle de màgia a la taula heu d’anar al restaurant Rio Dragón, situat al Carrer de l’Oblit, 3.

Tapes i cuina informal a L’Art Brasil Cafès & Tapes del carrer de l’Art, 97. Tapes i bona cuina casolana al Bar Guinardó, situat al carrer Teodor Llorente, 46, dins del mercat del Guinardó. Al  número 40 del mateix carrer hi trobem la Pizzeria Da Emanuele Napolitana; i al número 1, el restaurant Hibisco, on es pot gaudir d’un bon menú de migdia i de cuina casolana a bon preu. Al passeig Maragall hi trobem la cuina mexicana del Chihuahua Restaurant, al número 107, i la cuina asiàtica que ofereix la cadena Yoüme Sushi, al número 87. Vermuts, aperitius, tapes i plats de cuina casolana al La Llauneta del Guinardó, del carrer de la Renaixença, 22.

Una hamburguesa de La Brasa de Oro | Facebook La Brasa de Oro

A la Ronda del Guinardó, 114 hi ha la pizzeria Ninones. A la confluència dels carrers de la Torre Vélez i el carrer d’Amèrica, el bar-restaurant Les Nines ofereix una carta de cuina mediterrània que mira cap a Cadis, feta amb un bon grapat de productes i ingredients d’origen gadità. Seguint pel carrer Amèrica, al número 6, hi trobem una nova pizzeria, la Pizza Braz; i al número 16 es pot assaborir la cuina d’origen peruà del Bar-Celona.

Situats al carrer de Sant Antoni Maria Claret, al número 211 hi ha un temple de la gastronomia alpina, el restaurant suís Basilea, especialitzat sobretot en fondues i raclettes. No massa lluny, al número 199, hi ha el restaurant El Meu Capritx, que ofereix un bon menú de migdia i també tenen tapes. Al número 181 s’hi troba el local que en aquest barri té la cadena de cuina tex-mex Gonzalez & Co.

Acabarem el recorregut pel barri del Guinardó al carrer Trobador, on al número 20 hi ha el restaurant de cuina macrobiòtica Miquetes Màgiques.

Un plat del restaurant Miquetes Màgiques | Facebook Miquetes Màgiques

El barri del Baix Guinardó queda delimitat pels carrers  avinguda de la Mare de Déu de Montserrat i els carrers de Sant Antoni Maria Claret, Sardenya i Cartagena. En aquest barri hi està ubicat l’Hospital de Sant Pau, que en condiciona tota la seva dinàmica. És un barri relativament petit, pel que la seva oferta gastronòmica també és molt reduïda i més similar a la que es pot trobar en els barris del nord del districte, que la que ofereixen els districtes de Gràcia o de l’Eixample, amb qui fa frontera.

Al carrer de la Mare de Déu de Montserrat, 100 hi ha el restaurant Galaica, especialitzat en cuina mediterrània. Tapes i cuina informal a La Parra del carrer de Castillejos, 48. Esmorzars, menú diari i les hamburgueses són l’especialitat del restaurant El Castell D’en Sacha, situat al número 47 del carrer Camèlies. I al número 1 del carrer de Praga, el restaurant Comida de Olla ofereix una bona cuina mediterrània de temporada, que es pot gaudir tant en el seu menú diari com a la carta. També fan esmorzars, aperitius i berenars.

Un arròs de La llauneta del Guinardó | Facebook La Llauneta del Guinardó

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

La Font d’en Fargues i Can Baró

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa