Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Provençals del Poblenou (I)
agraph -->

El barri de Provençals del Poblenou pertany al districte de Sant Martí. El conforma la superfície en forma de cunya que delimita l’avinguda Diagonal, el carrer Pallars, Josep Pla, Pere IV, Rambla de Prim, la Gran Via de les Corts Catalanes, i el tram del carrer de la Llacuna que uneix la Gran Via de les Corts Catalanes amb l’avinguda Diagonal, just al davant del centre comercial Westfield Glòries.

En aquest barri, com en tants d’altres de la ciutat, la majoria de bars i restaurants que oferien menús de migdia han estat adquirits per ciutadans xinesos, els quals mantenen l’estètica del local però li confereixen un aire nou. Començarem la volta gastronòmica en aquest barri per la seva part superior, concretament al número 1144 de la Gran Via de les Corts Catalanes on hi trobem el Restaurant Kataluna, un restaurant de cuina colombiana amb servei de menú del dia.  A pocs metres, al número 1138, la cuina veneçolana és la protagonista, a La Ruta Infinita Tapas Bar. Al carrer de Pere IV, al número 462 hi trobem el Bar-Restaurant La Forquilla i el Ganivet; i un tros més avall, al número 413, hi ha el Restaurant Cal Santi. Es tracta de dos restaurants que, cadascun a la seva manera, ofereixen un bon menú de migdia. De Cal Santi el seus clients també en destaquen el servei, molt atent i agradable.

Anxoves del restaurant Casa Aliaga | Facebook Casa Aliaga

Tapes, entrepans i menú diari i de festiu al restaurant La Cala de la Gran Via de les Corts Catalanes, 1028; i al número 1002 el restaurant bar Gran Via 1002 és tot un clàssic del barri, ja que porta des del 1972 obert al públic, tot oferint el seu menú de migdia. Al carrer Bac de Roda, 144 hi ha situat dins d’una gran nau el Wok Ronda, un buffet lliure de cuina asiàtica. Al carrer d’Espronceda, 201 hi ha l’Ana Restaurante, un local amb un tracte molt agradable on es pot gaudir d’un bon menú de migdia, però també tapes, plats i platets. A la Gran Via, 972 hi trobem el Pizza Bulls, un local on serveixen pizzes d’estil americà sota l’atenta mirada de la Marylin i l’Elvis. Seguint la Gran Via, al número 944 hi trobem un altre restaurant de cuina tradicional veneçolana, el ¡Te la comiste!. Al carrer de Bilbao, 181 hi ha el restaurant Otro Romero Brasa, un establiment on es pot descobrir la cuina tradicional peruana. Bon sushi i altres especialitats de la cuina japonesa al Umēshu Sushi, situat al carrer de Sant Joan de Malta, 48. Esmorzars i menú de migdia de cuina saludable és el que trobareu al Silva Bar del carrer del Perú, 58.

A la Rambla del Poblenou, 165, just on aquesta via arriba a formar un cul de sac, hi ha una de les joies de la corona del barri, el restaurant Els Tres Porquets. Una taberna on hi regna el producte fresc de temporada cuinat en racions de bon compartir, i que es poden acompanyar d’una gran selecció de vins tant d’aquí com de fora. No gaire lluny d’Els Tres Porquets, al carrer de la Llacuna, 154 hi ha un altre gran restaurant del barri, Casa Aliaga, on hi destaquen els seus arrossos i les carns a la brasa. I gairebé a tocar d’aquest darrer, al número 150, es pot gaudir de la cuina d’estil mediterrani del restaurant Olivia Garden; i al número 142 hi ha el Takumi Tonkotsu Ramen, especialitzat en ramen. La cuina japonesa també és la protagonista del restaurant Shogoin ubicat al carrer de Bolívia, 91. Al número 138 del mateix carrer Bolívia hi ha el restaurant O Grelo, pertanyent al Grupo El Reloj, que ofereix un bon menú  de migdia.

Arròs del restaurant Olivia Garden | Facebook Restaurant Olivia Garden

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

La Verneda i la Pau

Sant Martí de Provençals

El Clot

El Camp de l’Arpa del Clot (I)

El Camp de l’Arpa del Clot (i II)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa