Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Sant Gervasi – la Bonanova
agraph -->

El barri de Sant Gervasi-la Bonanova pertany al districte de Sarrià-Sant Gervasi i està situat a la part més alta de Barcelona. Està conformat per l’antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles i per la Bonanova, un sector nascut quan es va construir la via que comunicava Sant Gervasi amb Sarrià cap a la dècada de 1890. El barri està travessat, de Llobregat al Besòs, per la ronda de Dalt, que separa la part més urbana dels contraforts de la Serra de Collserola; i pel passeig de la Bonanova, una de les vies a partir de la qual es vertebra el barri, juntament amb els carrers Muntaner i Mandri, que van de mar a muntanya. És un barri residencial, d’edificis senyorials i petites zones verdes, amb moltes escoles, una relativa presencia de comerç i amb una oferta gastronòmica àmplia i marcada per restaurants elegants.

Iniciarem la ruta gastronòmica pel barri de Sant Gervasi-la Bonanova a la seva part més alta, on s’hi troba una tripleta de restaurants que tenen en comú les magnífiques vistes sobre la ciutat de Barcelona i que els atorga un punt màgic, tant per fer-hi un àpat romàntic com per anar-hi en grup. Al carrer Manuel Arnús número 2, s’hi troba el restaurant Mirabé, un establiment elegant de cuina mediterrània amb el xef Joaquim Reig al capdavant dels fogons. A la plaça del Dr. Andreu, hi trobem La Venta, un dels restaurants clàssics del barri, que compta amb un pati enjardinat i on es pot gaudir d’una carta de cuina catalana tradicional ben elaborada. A la mateixa plaça també hi trobem un altre dels locals clàssics de Barcelona, el Mirablau, on fer un àpat, prendre una copa o ballar amb la ciutat de Barcelona com a decorat.

Gambes a l’allet del restaurant La Balsa | Facebook La Balsa

Baixant cap al centre del barri, a l’Avinguda del Tibidabo, 31, entre cases senyorials hi trobem una altra icona de la restauració clàssica barcelonina, El Asador de Aranda, el temple del garrinet o del xai cuinats lentament al forn de fang. No massa lluny, al número 4 del carrer Infanta Isabel, hi ha La Balsa, un restaurant ple d’història, creat l’any 1979, definit per la seva singular arquitectura i per les seves terrasses. Hi trobareu una cuina de mercat basada en el producte de temporada. Si tornem a l’Avinguda del Tibidabo, just quan aquesta s’ajunta amb el passeig de Sant Gervasi, hi ha un dels restaurants gastronòmics més emblemàtics i prestigiosos de la ciutat, l’Àbac, guardonat amb tres estrelles Michelin. A l’Àbac es pot gaudir de la cuina d’autor, creativa i de tradició del reconegut i mediàtic xef Jordi Cruz. Els amants de la cuina tailandesa tenen en el restaurant Koh-Ndal Thai Bistro, del carrer Passeig Sant Gervasi 57 Bis, un punt de trobada per poder assaborir-la, on hi destaquen els seus currys. I els fans de la pizza i de la cuina italiana informal els encantarà el restaurant La Balança, situat al número 3 del carrer Folgueroles. Al número 24 d’aquest mateix carrer hi trobem el restaurant El Racó d’Àngel, un dels bar-restaurants més preuats pels veïns del barri. Cuina honesta i directa amb el producte com a protagonista. Al número 413 del carrer Balmes hi ha el restaurant-marisqueria Balmes, un establiment especialitzat en peix i marisc amb molta fama al barri. Una altra opció molt valorada pels veïns és el restaurant-pizzeria Verona, al carrer de Teodora Lamadrid, 3. Molt bon menú diari i pizzes.  A la banda més baixa del barri, ja tocant a la Ronda del Mig, al carrer de Sant Màrius, 8, hi ha La Taula Restaurant, un establiment de cuina de mercat mediterrània servida en un ambient íntim i de tracte cordial i proper.

A la Plaça del Camp, 5 s’hi troba un dels projectes xic del barri, l’Hamburgueseria La Royale Paco Pérez, un local modern amb una fórmula composada per hamburgueses, aletes de pollastre, amanides, gintònics i vodkatònics que compta amb l’assessorament del multirestrellat xef Paco Pérez. El contrapunt a la modernitat de La Royale la posa el bar-restaurant Jumilla del carrer Artesa de Segre, 6, un històric del barri que des de 1968 serveix més de 16 varietats d’hamburgueses, a banda del seu menú diari i la seva carta de tapes, torrades i carns. Un festival de peix està garantit a la Vermuteria La Raspa del carrer Mandri 32, de la mateix propietat que la peixateria Olivé, també del carrer Mandri, que els proveeix el producte. Ja situats al carrer Mandri, aquest ofereix tot un reguitzell de locals on poder fer unes tapes acompanyades d’unes copes de vi o cerveses, convertint-se en el centre neuràlgic del tapeig al barri. Al número 27 hi ha El Palique, al numero 34, el Sanbermut, al carrer de Ricardo Calvo, 4, El Quatre barra de pintxos, al carrer Mandri, 36, el Café Doré,  al número 35, el Bar Bero, al carrer de l’Emancipació, 38, El Carrussel. Un pèl més allunyat, al carrer Ricardo Calvo, 15, el Bar Ribalda, i just al costat, al número 13, un restaurant italià de qualitat, el De Gustibus Italiae, on gaudir d’una molt bona i veritable cuina italiana basada en els productes de temporada . Al carrer Bertrand i Serra, 11 s’hi troba l’Amaica Casa de Menjars, un local amb encant, acollidor amb una cuina molt personal. Molt recomanable.

Una de les hamburgueses de La Royale | Facebook La Royale

Un dels millors, sinó el millor restaurant xinès de Barcelona, el Shangai, que el trobem al carrer del Bisbe Sivilla número 48. Un temple de la cuina del gegant asiàtic on la família Kao fa les delícies dels seus clients. Si no hi heu anat mai, és cita obligada. Al costat del Shangai i formant part del grup, una opció més informal sota el concepte de tapes xineses, el Kao Dim Sum. Completa l’oferta d’aquest tram del carrer Bisbe Sivilla, el restaurant La Freiduria de Pauli, una marisqueria d’ambient familiar, molt famosa al barri per la qualitat del producte, el seu peix fregit i seva excel·lent relació amb el preu.

A la part alta del carrer Mandri, un dels més clàssics de tapes del barri, al número 54, El Pescadito de Mandri, un establiment on gaudir de bon peix i marisc en un ambient desenfadat i especialment a la seva terrassa, quan és temporada. Al costat del Pescadito, al 56, el Montesquiu, un històric de les tapes i els platillos del barri sota el paraigua del grup Dry Martini. I al número 60, el Bar Mandri, un altre local històric molt famós per les seves tapes, sobretot les patates braves.

Acabarem el nostre periple pel barri de Sant Gervasi – Bonanova al restaurant El Trapio, situat al carrer de l’Esperança, 25. Un restaurant de cuina catalana i de mercat ubicat en una torre modernista construïda al 1880.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa