Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: el Carmel
agraph -->

El barri del Carmel, pertanyent al districte d’Horta-Guinardó, pren el nom de l’ermita del Carmel, construïda l’any 1864. És un barri marcat per la seva orografia, molt accidentada, amb nombrosos desnivells que provoquen forts pendents en nombrosos carrers del barri. Queda delimitat pels turons del Carmel (265,6 m), de la Creueta del Coll (249 m) i el Turó de la Rovira (261 m). És un barri on el comerç i la restauració estan totalment orientats a donar servei als veïns. Hi ha moltíssims bars i la gran majoria d’ells ofereixen algunes tapes, entrepans i fins i tot menús de migdia, sempre de cuina molt casolana. A nivell de restauració el barri té molt poca oferta i la que hi ha està molt orientada als menús de migdia. Els que obren als vespres ofereixen tapes i opcions de cuina informal. Els caps de setmana alguns restaurants ofereixen opcions extres, com paelles i graellades de carn. També es trobem al barri algunes opcions de cuina de l’orient proper i de cuina llatina.

Exterior del restaurant El Mirador | Instagram @elmiradorcarmelo

Situats a l’extrem nord-est del barri, on el carrer Dante Alighieri es creua amb l’Avinguda de l’Estatut, al número 77, hi trobem el restaurant la Crema d’Horta, especialitzat en tapes, entrepans i plats combinats. Tenen menú diari i els caps de setmana fan paelles i fideuàs que es poden prendre al local o per emportar. Al número 5 del carrer de Farnés hi ha el Bar-Restaurant Volcán Tres, un establiment de barri on fan menjars casolans. Al carrer Dante Alighieri, 125 hi ha el Parisien Restaurante, un lloc molt popular al barri on els veïns hi van a menjar pizzes, hamburgueses, entrepans i pollastres a l’ast. A la Rambla del Carmel, 28 hi trobem la cerveseria La Tasca, on es poden prendre algunes tapes. Frankfurts i entrepans és el que ofereix el Frankfurt Ibèric del carrer del Llobregós, 118. Al carrer Lugo, 2, hi ha el Bar-Restaurant El Túnel, que ofereix menjars casolans.

A l’extrem sud del barri, hi trobem dos restaurants molt estimats al barri.  El restaurant el Mirador, situat al carrer Pasteur número 1, és un establiment de tota la vida on es pot gaudir de bones tapes i plats de cuina tradicional, amb bon marisc. En la mateixa línia, trobem al carrer Mühlberg, 1 el restaurant Delicias, un local d’ambient familiar que ofereix una cuina tradicional i de mercat.

Al carrer del Santuari, 5, el restaurant-braseria Can Ramon, molt popular a la zona, ofereix tapes i plats de cuina tradicional, i els caps de setmana graellades de carn a la brasa. Al numero 57 del mateix carrer hi ha el Bar-Restaurant Reencuentro, on gaudir de bona cuina de mercat. Al Bar-Restaurant Hortal, del carrer d’Hortal, 19, es pot gaudir de una bona oferta de tapes clàssiques i cuina tradicional amb tocs asiàtics.

Pop a la gallega del restaurant Delicias | Facebook bar-restaurante Delicias

La cuina del centre del continent americà està representada al barri amb el Maya Copán Bar del carrer Calderón de la Barca, 6, especialitzat en cuina d’Honduras; al Bar-Restaurant Carmen del carrer de Lugo, 23, que ofereix cuina tradicional de l’Equador; i al restaurant El Sombrero Azul, del carrer Dante Aligheri, 168, referent de la cuina d’El Salvador.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a juliol 25, 2022 | 10:26
    T@M juliol 25, 2022 | 10:26
    No us oblideu de Nou Barris que sempre és l'etern oblidat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa