Vadegust
Volta gastronòmica per Barcelona: Camp d’en Grassot i Gràcia Nova
agraph -->

El Camp d’en Grassot i Gràcia Nova és un dels barris que composen el districte de Gràcia. Ocupa la superfície que delimiten el carrer Bailén i el Carrer Escorial a l’oest, el carrer Rosselló al sud, el carrer de les Camèlies al nord i el carrer Sardenya a l’est.

L’oferta gastronòmica d’aquest barri és prou abundant, formada principalment per restaurants tradicionals que comparteixen barri amb les cuines vingudes de fora i els establiments pertanyents a franquícies.

Situats a l’extrem  sud del barri, al carrer Rosselló, 365 entre Nàpols i Roger de Flor, hi trobem el restaurant The Venue Steakhouse, un restaurant de tendència que fa les delícies dels més carnívors amb les seves graellades i hamburgueses. Ben a prop, al número 361, té molt bones critiques dels seus clients el restaurant Lima Limón, especialitzat en cuina peruana. Al carrer d’en Grassot, 15 hi trobem el restaurant el Pórtico, un restaurant de cuina gallega on fan un bon menú de migdia i sopars els cap de setmana.

Al carrer Roger de Flor, entre Rosselló i Còrsega, hi ha tres restaurants, El Gamba de la Costa, un restaurant especialitzat en peixos i mariscs, que obre migdies i divendres al vespre; La Ramona, un restaurant on poder fer unes tapes o un àpat informal, i Can Josep, un local tradicional, amb decoració senzilla, on es menja molt bé. Barri a munt, al carrer de la Indústria, 6, hi ha el Bar Mesón Salamanca, un restaurant de cuina mediterrània; i al Passeig de Sant Joan, 179 hi ha el Rasa Malaysia, un restaurant de cuina malaia. Els amants dels formatges artesans catalans peregrinen fins al carrer Bailén, 238, per poder comprar-los a la formatgeria 12 Graus. Bones tapes marineres al restaurant Circus Peix del Passseig de Sant Joan, 197. A la Travessera de Gràcia, 240 hi trobem el restaurant Barquiño, un bar-restaurant tradicional que ofereix cuina de mercat. Bones tapes i entrepans al Bar Bodega Can Ros, del carrer Roger de Flor, 303.

Favetes i pèsols ofegats de Can Josep | Instagram Can Josep

El  Tomodachi, situat al número 250 de la Travessera de Gràcia, és un molt bon lloc per gaudir d’una cuina japonesa autèntica, honesta i directe. Al carrer de Sant Lluís, 103, el restaurant La Bodegueta de Gràcia ofereix bones tapes. Al carrer de l’Encarnació, 104, el restaurant Secuita, especialitzat en cuina catalana. Al carrer Providència un duet sensacional: d’un banda al número 99, l’Atabalats Gastrobar, un local que  ofereix bones tapes i hamburgueses en un ambient desenfadat; i al 114, el restaurant Desgraciats, on gaudir d’una cuina mediterrània de primer ordre de la ma de David Gómez i Albert Tarragona. Un imprescindible del barri. Si sou fans dels ramen, al carrer Escorial, 124 hi trobareu el restaurant Clover, un dels japonesos més reeixits del barri. La braseria Rosmay, situada al carrer d’en Martí, 118 és un dels punts de trobada clàssics de la zona.

A l’extrem nord del barri, al carrer de Sardenya, 532, hi ha el restaurant La Frontera de Gràcia, un altre local de tapes i hamburgueses, sempre en un molt bon ambient. El restaurant japonès de referència en aquesta zona és el Totoro, situat al carrer de la Legalitat, 74-76.

Al carrer de Sardenya, 445 hi ha el restaurant L’Ombú, que ofereix cuina de temporada en un local amb cert encant. I al número 404 hi ha EquilibriBCN, amb una oferta de tapes i plates que enamoren, elaborades amb producte fresc de temporada i amb una presentació acurada. Imprescindible. La cuina gallega tradicional té una bona referencia al restaurant Mesón A. Veiga situat a la Travessera de Gràcia, 345. Bona cuina tailandesa al Thai Tuk Tuk del carrer Sant Antoni Maria Claret, 63. Cuina tradicional, directa, sense complicacions al Bar Quimet, del carrer Indústria, 78. 

Acabarem la nostra volta pel barri al carrer Sicília on en pocs metres hi ha tres restaurants força interessants: al número 394, el Rei del Bacallà, un local de cuina portuguesa on l’autèntic protagonista és aquest peix; al número 285 hi ha el Mesón Los Ancares, amb una oferta de cuina tradicional; i al 263, el Bar Restaurant El Xuletó, tot un clàssic del barri, que ofereix cuina tradicional casolana.

Bacallà fent-se a la brasa al restaurant El rei del bacallà | Facebook El rey del bacalao

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa