Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Pedralbes i Les Tres Torres
agraph -->

El barri de Pedralbes, al districte de les Corts, és un dels barris de la part alta de la ciutat. Limita amb el barri de les Corts per l’avinguda Diagonal, amb els barris de Sarrià i de Les Tres Torres per llevant, i per ponent amb la serra de Collserola. És un barri d’extenses zones verdes que s’alternen amb habitatges luxosos, clíniques de tota mena i alguns altres equipaments. En ell es concentren bona part de les universitats, escoles de negocis i escoles privades d’elit de Barcelona.

Vertebrat a partir de les tres viles modernistes que li donem nom, el barri de Les Tres Torres és avui un dels barris residencials senyorials de Barcelona. Forma part del districte de Sarrià-Sant Gervasi, és un barri tranquil, sense gairebé presencia de comerços i amb poca vida associativa. La Via Augusta travessa el barri dividint-lo en dues parts: la Bonanova i les Tres Torres.

A nivell gastronòmic, aquests dos barris no són molt prolífics, amb una oferta de restauració més aviat clàssica que conviu amb una bona colla forns de pa que també ofereixen servei de cafeteria i la possibilitat de fer un àpat lleuger. També hi trobem alguns restaurants de cuines de fora.

Una paella de ceps i llagostins | El noi d’Alcoi

Comencem el recorregut per un dels restaurants històrics, tant del barri com de la ciutat, el Tritón. Situat al carrer de l’Alfambra 12, és un restaurant especialitzat en peix i marisc, i a les seves taules s’hi ha signat un bon grapat de negocis. I mentre els executius de la ciutat feien tractes voltats de les delícies del mar, ben a prop, els estudiants i el jovent, no només del barri sinó de tota la ciutat, es concentraven a l’icònic Frankfurt de Pedralbes del carrer Jordi Girona 2-4, per gaudir dels seus entrepans a peu dret. A la part nord del barri, al carrer de l’Abadessa Olzet número 26, s’hi troba el Jardí de l’Abadessa, un dels restaurant barcelonins amb una ubicació més privilegiada, molt concorregut per la possibilitat de poder gaudir dels seu magnífic jardí per fer-hi tota mena d’esdeveniments, celebracions i àpats de grup. A la part baixa del barri, ja gairebé arribant a l’Avinguda Diagonal, concretament al carrer Jiménez e Iglésias, 11-13, hi ha el restaurant Santa Clara, un establiment que també compta amb un jardí on es pot gaudir d’una cuina de mercat basada en el producte de temporada. La cuina tradicional índia de qualitat està representada en aquest barri pel restaurant Dhaba del carrer Passeig Manuel Girona, 50.

Calamars a la romana del restaurant Dos Torres | Facebook Grupo Dos Torres

Esquivant el barri de Sarrià i ja al barri de les Tres Torres, arribem al restaurant el Noi d’Alcoi, un restaurant d’arrossos molt preuat pels veïns del barri. Un tros més amunt, al carrer del Rosari, 11 hi ha la Tasca d’en Joan, que ofereix un molt bon menú diari, entre setmana, per un preu d’11 euros. Els amants de la cuina italiana del barri freqüenten el restaurant La Focaccia, al carrer de Castellnou, 44. Ja travessada la Via Augusta, gairebé fent cantonada amb el carrer dels Vergós, està ubicat el Dos Torres, un restaurant situat en un edifici modernista amb un gran pati exterior, propietat del mateix grup que el Jardí de l’Abadessa, per tan la proposta gastronòmica és molt semblant, amb una cuina de mercat oficiada pel xef Carlos Casas. Ben a prop, al carrer Milanesat número 4, on hi havia estat el restaurant Contraluz, hi trobem el restaurant Adobo, un local creat pel  xef d’origen madrileny Enrique Valentí, en un entorn lluminós i molt agradable, ple d’obres d’art modernes. Un lloc molt recomanable on poder gaudir d’un àpat de cuina clàssica amb tocs moderns.

El restaurant Abodo | Facebook Abodo

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa