Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Poblenou (IV)

Iniciem la quarta entrega de la nostra selecció d’establiments de restauració del barri del Poblenou al carrer Sant Joan de Malta, 150 on hi trobem el restaurant L’Artesana, un establiment molt concorregut, sobretot la seva terrassa, on es poden fer esmorzars de forquilla, tapes i gaudir de bons vins. Al carrer Pere IV, 185 hi ha el Kalamata Tapas & Gin Tonic, un local modern on es poder menjar tapes i plats, a més de bones copes.

Pèsols del Maresme amb gall de Sant Pere del restaurant l’Artesana | Instagram @artesanapoblenou

I arribem a una de les principals arteries del barri, farcida de restaurants de tota mena: la Rambla del Poblenou. Al número 142 hi ha el restaurant La Yaya del Poblenou, que ofereix una carta basada en la cuina mediterrània. Al número 127 hi trobarem unes de les millors pizzes del barri, al restaurant Can Pizza. Just al costat, al número 125, hi ha un dels locals de la cadena 4 Latas, on menjar tapes i platillos amb una bona selecció de vins. Al 123, llueix la cuina italiana del SiamoQua Ristorante Pizzeria. Al 117 hi trobem el Bambú sushi & Udon, un restaurant on hi faran festa els afeccionats a aquestes dues especialitats de la cuina oriental. Les empanades tenen el seu espai al local que la cadena Malvón té a la Rambla del Poblenou, Empanadas Malvón, del número 121. Al número 117, pren el protagonisme la cuina llatinoamericana al restaurant Anormal Food Poblenou.

Cuina tradicional espanyola, amb una carta àmplia que toca tots els pals, al restaurant-braseria Xorús del número 105. Al 101. La cuina mexicana, en especial els burritos, són els protagonistes de la carta del restaurant Burritos Poblenou. Hamburgueses i altres especialitats de la cuina americana a la sucursal del Poblenou de la cadena Chivuos, situada al número 101. Al número 93-95 hi trobem un establiment barreja de bar, restaurant i bar de copes en un local que no passa desapercebut: l’Alta Galicia. Al número 102, al xamfrà de la Rambla del Poblenou amb el carrer Pallars hi ha Can Recasens, un dels restaurants imprescindibles del barri, gairebé sempre ple de gom a gom i on es poden assaborir excel·lents embotits i formatges catalans i de fora acompanyant-los d’una bona tria de vins. Just al costat, al número 100 hi ha el restaurant El Capritx: carta de cuina tradicional, molt acollidor i amb bona atenció i servei a preus raonables. Al número 85, brilla amb llum pròpia un dels millors restaurants de cuina libanesa de la ciutat, el Sundown: el seu entrepà de shawarma és insuperable. Just al davant, al número 92, més cuina libanesa, ara oficiada per la cadena Ugarit. Al número 77 hi trobem el Cabernet Bar, un altre establiment d’aquests on es poden fer tapes, platillos, vins i copes.

Canelons de rostit del Bar Núria | Facebook Bar Núria

Al número 82 podrem gaudir de les creps americanes que preparen al restaurant Fluffies. Cuina tradicional al restaurant El Caliu del Poblenou del número, 78. Al número, 76 hi ha el restaurant La Biennal, un local elegant on serveixen cuina d’estil mediterrani. Al número 74 hi ha el local social de l’històric Club Esporitu Monopol, on es poden menjar tapes, hamburgueses i beure cervesa. Cuina japonesa al Ramen House del número 65. Empanades argentines al Tio Bigotes del número 63. Al Brisa Sin Prisa del número 59 ofereixen cuina mediterrània servida en un local amb una decoració singular. Tapes creatives al restaurant El 58, precisament del número 58. Tapes i cuina tradicional al Restaurant Colom del número 56. Al número 45 hi ha el restaurant La Roda, que ofereix cuina tradicional en un local amb una decoració un tan particular.

Al número 42 hi ha el restaurant L’Aliança del Poblenou, un establiment històric del barri que ofereix cuina mediterrània en un ambient familiar. Just al davant al número 41, hi ha El Pibe, restaurant especialitzat en cuina ràpida de tota mena d’entrepans i amanides. Al número 34 trobem un altre dels restaurants històrics del barri i embrió d’una cadena de restaurants: el Bar Núria, on es pot gaudir del que ells anomenen “cuina de barri”.

Continuarà….

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona: 

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Sant Andreu de Palomar (I)

Sant Andreu del Palomar (II)

Sant Andreu del Palomar (i III)

La Verneda i la Pau

Sant Martí de Provençals

El Clot

El Camp de l’Arpa del Clot (I)

El Camp de l’Arpa del Clot (i II)

Provençals del Poblenou (I)

Provençals del Poblenou (i II)

El Besòs i el Maresme

Diagonal Mar i el Front Marítim (I)

Diagonal Mar i el Front Marítim (i II)

Poblenou (I)

Poblenou (II)

Poblenou (III)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa