Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Sant Gervasi – Galvany (i II)
agraph -->

Reprenem el nostre periple gastronòmic pel barri de Sant Gervasi-Galvany just al carrer de Sant Eusebi, a prop de la Plaça Molina. Seguint pel barri, al carrer Tavern, 11 hi trobem un restaurant gastronòmic molt singular, el Bisavis, una barra amb capacitat per a 12 comensals on al capdavant dels fogons hi ha el gastrònom Eduard Ros. Al carrer Muntaner, 361, ja per sota la Via Augusta, el Tivoli 1940, tot un referent de la zona. Al carrer Santaló, 101, al restaurant Silvestre es pot gaudir d’una cuina mediterrània de temporada molt ben elaborada en un local elegant i confortable. La cuina xinesa autèntica té un representant de primer ordre al restaurant Memorias de China, situat al carrer Lincoln, 17. És un dels millors restaurants d’aquesta cuina a Barcelona. A Casa Palet, al carrer de Laforja, 9, es pot gaudir d’un grapat de plats on el producte n’és el protagonista a l’altell d’una antiga xarcuteria del 1920. Just al costat, al número 11, un restaurant de tapes clàssiques reinterpretades amb un  interiorisme exquisit, el Barra Alta, amb una bona carta de vins a preu de celler. Imprescindible. Al restaurant Roma, del carrer d’Alfons XII, 41  i al restaurant Fastuc , del carrer Oliana, 14, podrem gaudir d’una acurada carta de cuina de mercat moderna i ben elaborada. Al Mastico, del carrer Moliné, 1-3, la protagonista és la cuina catalana. L’Indochine del carrer Aribau, 247 és una bona opció de tastar plats de les diferents cuines asiàtiques envoltat de fusta i bambú.

Plats del restaurant Memorias de China | Instagram Memorias de China

A la plaça Cardona número 6, un establiment que fa molt feliços als afeccionats als vins naturals, el Monocrom, un bistró on els vins tenen tant o més protagonisme que els seus magnífics plats i platillos. Al carrer Marià Cubí, 59 hi trobem l’Antigua Reestaurant, un restaurant elegant de cuina d’autor i un tros més enllà, al número 81, un restaurant molt preuat a la zona per les seves tapes, Els Pinxus. Molt interessants els menús per grups. Al carrer Muntaner 296 hi ha el restaurant Muntaner 296, especialitzat en carns ibèriques de maduració pròpia. Un molt bon menú de migdia al Fulano Mengano, del carrer Muntaner, 325. Aquest restaurant no obre a les nits, excepte per encàrrecs. Al carrer Santaló, 68, hi ha el Pa Torrat, un clàssic del barri, que des del 1981 ofereix una extraordinària cuina de mercat. Santaló avall, als números 44 i 46, uns altres clàssic del barri, el Casa Fernández, un restaurant del grup Dry Martini amb una cuina de producte i bons còctels, i el Bar Marcel, un dels restaurants de tapes degans del barri i punt de peregrinació per les seves patates braves, però on també ofereixen amanides, sandwitchos i platillos. I a la part baixa del carrer, al número 21, al restaurant Bambarol hi trobarem una excel·lent carta de plats de cuina mediterrània, amb influències d’altres cuines del món, molt ben presentats.

Un dels plats del restaurant Fulano Mengano | Facebook Fulano Mengano

Can Punyetes, al carrer de Marià Cubí, 189, des de 1981 és un dels reis de la cuina de brases de Barcelona. La cuina sudafricana és la protagonista del restaurant Spice BCN, del carrer Amigó, 39. I la cuina gallega tradicional ho és al restaurant el Faro de Vigo, del carrer Laforja 140. Al carrer Calvet, 50 hi trobem el Carlitos, un restaurant de cuina de mercat en un local elegant. I al número 27 del mateix carrer, un restaurant de cuina veneçolana d’ambient sofisticat, el Medio o Pinto. La cadena 99 Sushi Bar té un establiment molt ben valorat pels veïns del barri al carrer del Tenor Viñas número 4.  El xef Jordi Cunill protagonitza la segona vida del restaurant Café de Paris, situat al número 16 del carrer Mestre Nicolau. Restaurant de cuina francesa clàssica amb un toc de modernitat. La cuina italiana brilla al Sagués Il Ristorante, del carrer Sagués, 25.

Al carrer de Casanova 211 hi està ubicat el restaurant Savia, un local amb un interiorisme molt acurat que ofereix una carta de cuina de mercat basada en el producte. El Passatge de Marimón, entre Travessera de Gràcia i l’Avinguda Diagonal, és un dels carrers més gastronòmics de Barcelona, en ell s’hi concentren Casa Jordi, un temple de la cuina catalana, el Coure d’Albert Ventura, un dels millors restaurants de la ciutat, amb una cuina molt acurada basada en el producte, que es pot gaudir de manera més informal a la barra o de manera més formal al menjador; i l’Hisop, del xef Oriol Ivern, guardonat amb una estrella Michelin, i on el plaer i la satisfacció sempre estan garantits.

Un dels plants del restaurant Hisop | Facebook Hisop

Al carrer Muntaner, 231, hi ha el COMO il ristorantino, un restaurant de cuina tradicional italiana ben elaborada. Gairebé al davant, al número 248, s’hi troba el Fiser, un restaurant de cuina de mercat basada en el producte. El restaurant Patrón, de la Travessera de Gràcia, 44 és un dels referents de la cuina del peix i el marisc d’aquesta part de Barcelona. Gairebé a la cantonada de Tuset amb Travessera, al número 27, hi ha el restaurant Feroz, un sumptuós i opulent restaurant que ofereix cuina de mercat. Còctels i cuina mediterrània mentre es gaudeix d’espectacles en directe al Gatsby, situat al número 19 del carrer Tuset. La cuina saludable és la protagonista del restaurant Honest Greens Tuset, situat al carrer Tuset número 4. Un restaurant que mereix una visita. A la cantonada del carrer Tuset amb l’Avinguda Diagonal, on havia estat la cervesera José Luis, hi trobem el restaurant del xef Carles Abellán. Al número 175 del carrer Balmes, hi ha el restaurant gastronòmic del xef Fermí Puig.

Interior del restaurant Feroz | Facebook Feroz

Finalitzarem el recorregut gastronòmic pel barri de Sant Gervasi-Galvany al carrer de La Granada del Penedès, entre Balmes i Tuset, on hi trobarem dues icones de la restauració barcelonina:  el Flash Flash, un local definit com una “truiteria”, de decoració art-pop, icona de la gauche divine barcelonina; i al davant Il Giardinetto, un restaurant clàssic i amb encant de Barcelona, de cuina italiana que compta també amb una cocteleria deliciosa. També podrem gaudir de bona cuina mexicana a Las Cazuelitas Mexicanas. Creuat el carrer Balmes, al número 14-16, hi ha el Hofmann, el restaurant gastronòmic hereu del que la desapareguda xef Mai Hofmann va crear al Born de Barcelona. De visita imprescindible.

Inrerior del restaurant Flash Flash | Facebook Flash Flash

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany

Més notícies
Diversos plats del restaurant El Asador del Mar | Facebook El Asador del Mar
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Sant Gervasi – Galvany (I)
Comparteix
S'hi poden trobar tota mena de restaurants, des de fast-food fins a sofisticats restaurants gastronòmics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa