Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Sant Andreu del Palomar (I)

Sant Andreu de Palomar és el segon barri més habitat de la ciutat de Barcelona i un dels que té més vida al carrer, molt similar a la que es pot trobar i gaudir en molts pobles de Catalunya. Actualment és un barri de la ciutat, però en èpoques passades fou el nucli del municipi que portava el seu nom. Pertany al districte de Sant Andreu i queda delimitat pels carrers Rovira i Virgili, el passeig de Santa Coloma, l’Avinguda Meridiana i les vies del ferrocarril. El barri de Sant Andreu de Palomar és un barri dinàmic, on la gent es coneix i gaudeix d’un bona convivència vertebrada a través del sentiment de poble i d’un reeixit teixit associatiu.

És un barri on encara s’hi pot trobar força comerç tradicional i una bona xarxa de bars que omplen les seves terrasses de veïns, tot fent petar la xerrada al voltant d’alguna beguda. El barri compta amb una bona oferta de restauració que la conformen restaurants tradicionals amb servei de menú de migdia, tavernes de tota la vida, establiments de cadenes de restauració ràpida i els restaurants que ofereixen les cuines d’origen dels nouvinguts del barri.

Al primer terç del barri, gairebé fins al carrer Palomar, pràcticament no hi ha restauració. Començarem la ruta en una pizzeria molt estimada al barri, la Pizzeria Ristorante Il Duomo & la Mole, situada a la plaça de Mossèn Clapés número 14. Un altre restaurant molt ben valorat pels seus clients és el restaurant especialitzat en cuina japonesa Ming del carrer de Palomar, 4. Hi destaquen les seves combinacions per emportar a casa. Als carrers del voltant de la plaça de Can Galta Cremat hi trobem alguns establiment on es pot gaudir de bones tapes i també d’alguns plats i platillos, són el Bar Oliva Cafeteria del número 8 del carrer Colòmbia, el Bar-Restaurant Los Charros del carrer Bartrina, 5,  la Cerveseria El Taller del carrer Bartrina, 32, el Tapas y Bocadillos Chimenea Bar del carrer d’Arquímedes, 11 i l’Atrapat’s del carrer Gran de Sant Andreu, 431. Al carrer d’Eiximenis, 11 hi trobem una hamburgueseria molt singular, amb una imatge moderna i radical, l’hamburgueseria Vicio.

Pizzes de la Pizzeria Il Duomo & La Mole | Facebook Il Duomo & La Mole

Bon menjar, servei amable i preus ajustats a la Cafeteria Restaurant El Paseo del carrer de Valentí Iglesias, 33-35. Cuina mexicana i còctels de tequila al restaurant  El Burro Chilango, del carrer del Cinca, 86. Al Passeig de Torres i Bages, 86 hi trobem el restaurant Benvinguts, on es poden assaborir les especialitats tradicionals de la cuina peruana. Un tros més enllà, al número 63, hi està situat un dels establiments que la cadena especialitzada en carns Pura Brasa té a la ciutat. Festival de carns i altres especialitats a la brasa. Un altre dels restaurants japonesos que triomfa al barri és el Shokudo del carrer Cinca, 66. I en aquest mateix carrer, al número 58 hi trobem el D.F. un bar on poder fer una cervesa acompanyada de tapes. I al número 23 hi ha el restaurant Casa Cinca. Al restaurant L’Antic Mercat del passeig de Torras i Bages, 46 ofereixen bona cuina de mercat, senzilla i honesta.

Al carrer Arquímedes, 57 hi ha el Bar do Galego, un establiment de tapes i menjars casolans de tota la vida amb una clientela fidel del barri. Menú diari amb aclucades d’ull a la cuina peruana al restaurant La Brotxeta del carrer d’Agustí i Milà, 59. Seguint aquest mateix carrer, al número 30, la protagonista és la cuina búlgara al restaurant Saboris.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

El Guinardó i el Baix Guinardó

Canyelles, Torre Baró i La Guineueta

Verdum, Trinitat Nova i Turó de la Peira

La Prosperitat

Porta

Vilapicina i la Torre Llobeta

Trinitat Vella i Baró de Viver

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa