Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: La Botifarreria de Santa Maria

La Botifarreria de Santa Maria, situada al número 4 del carrer de Santa Maria, a tocar de l’església Santa Maria del Mar, al concorregut barri del Born del districte de Ciutat Vella de Barcelona, és una xarcuteria tradicional que, per diferenciar-se de la resta d’aquests negocis de la ciutat, van decidir especialitzar-se en l’elaboració de botifarres de tota mena. Tal i com expliquen en la seva pàgina web, el seu Mestre Xarcuter, Toni Travé, recupera receptes tradicionals de la cuina catalana i les adapta per poder farcir les botifarres.

La història de la Botifarreria de Santa Maria comença l’any 1955 quan el pare de l’actual Mestre Xarcuter, Antoni Travé, es va fer càrrec de la cansaladeria que hi havia en aquest emblemàtic indret de Barcelona. A principis dels anys 90 el seu fill, Toni Travé i la seva esposa, Helene Dufner, es van fer càrrec del negoci i són ells els que el van ampliant i li donen l’enfoc que té actualment.

Botifarres de La Botifarreria de Santa Maria | Facebook La Botifarreria de Santa Maria

De l’ampli assortiment de productes que tenen a la venda a la Botifarreria, i que a més dels típics de xarcuteria abasta també una ampli ventall de formatges i vins, en destaca per sobre de tot els productes d’elaboració pròpia i en especial els que donen nom a l’establiment, les botifarres, tant les crues com les cuites. De botifarres crues n’elaboren prop d’una trentena, que van de la més tradicional -que seria la botifarra feta només amb carn de porc, sal i pebre- fins a les més creatives, fruit de la inquietud i de la passió per aquesta especialitat dels propietaris.

Entre d’altres, hi podem trobar botifarres crues farcides de Salsa Cafè de Paris, Whisky, pebre verd i estragó, Taronja amb un toc de ceba confitada, Pebrots del piquillo amb all cremat i avellanes, Cargols amb la típica salseta o la sorprenent botifarra farcida de Sípia guisada amb la seva tinta. En el capítol de les botifarres cuites, és a dir, les que es venen ja passades pel perol, ofereixen més de vint especialitats. A les clàssiques botifarres negres i del perol, les acompanyen la botifarra cuita de “truita de patates”, la de trinxat d’espigalls, la Botipizza amb formatge, tomàquet i orenga o la d’Ous trufats.

Botifarres d’espàrrecs verds | Facebook La Botifarreria de Santa Maria

La Botifarreria de Santa Maria, amb la seva especialització en aquest producte, juntament amb la qualitat dels ingredients i el bon saber fer del seu personal, han fet que la botifarra, un embotit molt popular i a l’abast de gairebé totes les butxaques, esdevingui una especialitat que brilli amb llum pròpia capaç de sorprendre a tota mena de paladars.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

El Tio Che

Masclans Orígens

Camarasa Fruits

Joncake

Bolets Petràs

Ostres Thierry

Entre Latas

La Bikineria

Fromagerie Can Luc

La Italiana Rivali

Pastisseria Cleopatra

Peix Puri

Petit Suc

Llegums cuits Bonavista

Rooftop Smokehouse

Dolceria de La Colmena

Formatgeria Simó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa