Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Casa Perris

Casa Perris és un d’aquells establiments que fan les delícies dels amants de la gastronomia, sobretot pels que són exigents en la qualitat dels ingredients. Es defineixen com una graneria de qualitat, però a les seves prestatgeries hi ha un dels assortiments més complets de fruits secs, farines, llegums, arrossos, cereals, gramínies, xocolates i mels de la ciutat. No en va es diu que el fruit sec, llegum, arròs, cereal o gra que no es troba a Casa Perris és perquè no existeix.

Interior de la botiga Casa Perris | Facebook Casa Perris

Situat al número 2 de la Plaça Comercial, just al davant del Mercat del Born, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera del districte de Ciutat Vella, aquest establiment fundat l’any 1940 amb el nom de Casa Torras va iniciar la seva activitat venent sacs de patates i poc a poc va anar ampliant la seva oferta de productes fins arribar a l’actual. L’any 2011 va canviar de propietaris i també de nom. A partir d’aquell moment va passar a anomenar-se amb la seva denominació actual, Casa Perris.

Quan s’entra en aquest establiment un es queda atrapat en un ambient creat per les aromes, els colors i les textures de la gran varietat de productes que tenen a la venda a granel. Som al Born, a Barcelona, però podríem ser a qualsevol basar o mercat d’espècies d’un país exòtic. És un lloc on no s’hi pot anar amb pressa. Cal anar-hi predisposat a esperar el torn i fer cua, però el temps d’espera obligatori per la cua és un regal que brinda l’oportunitat de descobrir algunes de les dos milers de referències que tenen a la venda.

Per molt que un en sàpiga, a Casa Perris sempre s’hi pot descobrir una varietat de fruit sec, llegum, arròs,… desconegut, que ignoraves que existia i del qual el personal de la botiga, sempre atent i amable, estarà encantat d’explicar el seu origen, les seves propietats i donar consells d’ús i consum.

Un treballador a l’interior de la botiga Casa Perris | Facebook Casa Perris

És un establiment font d’inspiració per xefs i afeccionats a la cuina, però una delícia també per les persones que per les seves necessitats o tendències d’alimentació necessiten certs productes que no són fàcils de trobar en altres botigues de la ciutat. No és gens estrany veure com hi fan cap persones que han descobert alguns productes exòtics en algun viatge i que els volen retrobar de tornada a casa.

Si us trobeu lluny de Barcelona, Casa Perris també ofereix el seu assortiment de producte a través d’Internet, però sense cap mena de dubte és una botiga que justifica un desplaçament per conèixer-la i poder submergir-se en el seu ambient, encara que només sigui per una estona.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa