Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: El Tio Che, la cantonada més dolça del Poblenou

Com passa en tants d’altres temes, els fans de l’orxata no s’acaben de posar mai d’acord per proclamar se es serveix la millor orxata de Barcelona, segurament perquè a la ciutat comtal tenim la sort de poder gaudir d’extraordinàries orxateries. Una de les millors és l’Orxateria El Tio Che, situada al número 44 de la Rambla del Poblenou, just en el xamfrà que forma amb el carrer del Joncar.

La història del Tio Che comença l’any 1912, quan el Joan i la Josefa, una parella originaria de la població alacantina de La Nucía, va arribar a Barcelona per agafar un vaixell cap a Amèrica per fer-hi fortuna. Sembla ser que el vaixell va trigar tant en arribar que quan ho va fer, ja havien creat el seu negoci de fabricar orxata a Barcelona. Primer es van instal·lar al Passeig Joan de Borbó, i posteriorment es van traslladar al barri del Poblenou. Abans de l’actual ubicació, es van establir al carrer Wad Ras, avui Doctor Trueta, a un local que va quedar destruït per un bombardeig durant la guerra civil. Avui regenta El Tio Che la cinquena generació d’aquesta família. És un negoci centenari molt arrelat i estimat pels veïns del barri. Són freqüents les cues davant dels seus taulells per poder adquirir els seus elaborats.

Orxata i fartons del Tio Che | Facebook Horchateria El Tio Che

L’orxata, el producte més emblemàtic d’aquest establiment, l’elaboren de manera artesana seguint la fórmula tradicional amb xufes certificades per la Denominació d’Origen Xufa de València. Ofereixen l’orxata tradicional, amb sucre i sense sucre, apte per diabètics. També tenen fartons, els pastissets en forma de bastó que acompanyen de meravella a l’orxata. La millor combinació són uns fartons calentons amb una orxata ben freda.

En aquest establiment també podrem gaudir d’altres especialitats com la llet merengada, granissats i un assortiment de gelats elaborats de manera artesana amb ingredients naturals, on disposen tant dels sabors clàssics com dels sabors més creatius sortits de les darreres tendències. En època nadalenca també agafa molt de protagonisme el seu assortiment de torrons, que elaboren des de l’any 1997. Tots els productes es poden comprar per endur a casa o bé per consumir-los in situ, asseguts en una de les cobejades taules de la terrassa que tenen just al davant de l’establiment i que constitueix un dels principals atractius per acostar-se fins al Tio Che., més enllà de la qualitat dels seus elaborats.

Gelats de l’orxateria El Tio Che | Facebook Horchateria El Tio Che

La terrassa del Tio Che es un espai privilegiat per gaudir de bones estones, ja sigui amb bona companyia o fent-se un auto homenatge, mentre s’assaboreix una de les seves especialitats i es contempla com transcórrer la vida per la Rambla del Poblenou, un dels carrers més animats i plens de vida de Barcelona.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eni a maig 20, 2023 | 06:50
    Eni maig 20, 2023 | 06:50
    Roset, t'oblides d'esmentar l'aigua de civada, hui rara de trobar fora del País Valencià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa