Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Camarasa Fruits

De fruita i verdura de qualitat a Barcelona se’n pot trobar a molts llocs, però en cap d’ells llueix com ho fa en qualsevol dels establiments que Camarasa Fruits disposa a la ciutat. Aquestes botigues, que són molt més que una fruiteria-verduleria, impressionen sobretot per la seva acurada exposició dels productes. Són uns establiments amb un fort impacte visual, amb els productes presentats de manera molt atractiva i endreçats segons convingui per colors, per calibre, per categoria o per qualsevol altre atribut. Només treballen amb els productes de més alta qualitat i això ho volen reflectir visualment. I, si bé el preu és elevat en comparació amb la mitjana del mercat barceloní, el que es pot aconseguir tant en producte com en servei a Camarasa és difícil de trobar en altres establiments similars.

Aquest negoci el va començar el matrimoni format per Maria Camarasa i Ramon Taribó quan van arribar a Barcelona, procedents de Santa Linya, una vila pertanyent al municipi de les Avellanes i Santa Linya, a la comarca de la Noguera, l’any 1959 i van obrir una botiga de llegums cuites i ultramarins a la plaça Adriano, al barri de Galvany, del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Però no és fins l’any 1982 quan aquesta família obra la seva primera fruiteria, ara al carrer Torras i Pujalt, al barri de Sant Gervasi del districte de Sarrià-Sant Gervasi, establiment que esdevindria amb el pas del temps la pedra angular del seu negoci.

Safata de verdures de Camarasa Fruits | Instagram @camarasafruits

És literalment impossible passar per davant d’una de les botigues de Camarasa Fruits i no desviar-hi la vista, i si es fa el pas d’entrar-hi és molt difícil sortir-ne sense comprar res. Però al darrera del seu excel·lent visual merchandising hi ha una acurada selecció de fruites i verdures de la millor qualitat capaces de satisfer els paladars més exigents, i de donar la possibilitat de reconciliar-nos amb els sabors perduts de moltes d’elles. L’assortiment abasta totes les fruites i verdures de temporada, i també algunes de fora de temporada, tant de procedència propera com algunes de procedència exòtica.

Si bé és cert que, per fer tota la compra de fruita i verdura per una família, Camarasa Fruits no és una opció que estigui a l’abast de molts consumidors, aquests establiments són el lloc idoni quan es volen portar a taula, potser per celebrar alguna data senyalada, unes fruites de les que qualsevol comensal s’enamorarà a primera vista o també de fer servir aquests productes tan saludables per fer un present. Són especialment originals les cistelles de fruita que preparen per regalar, per exemple, a una mare que acaba de parir. Igualment les seves verdures es convertiran en els ingredients idonis per elaborar qualsevol plat que ens puguem imaginar amb uns productes com els que apareixen en els programes de cuina de les televisions, tots en perfecte estat de revista.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

El Tio Che

Masclans Orígens

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa