Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Distribucions Avinova

Si hi ha un comerç imprescindible a Barcelona per proveir-se de tota mena d’aviram i caça, aquest és Distribucions Avinova. Aquesta empresa, creada per la família Capdevila, va començar el seu periple l’any 1907 al voltant del Mercat de la Concepció, al barri de la Dreta de l’Eixample, primer a fora del mercat i posteriorment a l’interior, en una parada que ha perdurat fins avui dia, rotulada amb el nom de Mercè – Avinova.

Uns anys més tard, van obrir una parada al mercat de la Boqueria i, posteriorment, una nau industrial a Mercabarna. A finals de 2022 van tancar la parada del mercat de la Boqueria, per traslladar-se al número 9 del carrer Morera, gairebé a tocar d’on tenien la parada, però ja fora del mercat. En tots aquests anys, Avinova s’ha convertit en un proveïdor de referència per l’alta restauració i ha fet possible que arribessin a moltes llars productes que són difícils d’aconseguir a les carnisseries tradicionals.

Alguns dels productes d’Avinova | Facebook Avinova: Mercats Boqueria i Concepció

Avinova és un paradís de l’aviram, la caça, els ous, el foie gras i moltes altres especialitats. Per un gurmet no és el mateix gaudir d’un pollastre comú de granja que d’un pollastre criat de manera ecològica o d’un pollastre de pota blava de raça Prat o un poulet de Bresse. Sigui quina sigui la necessitat que un tingui en matèria d’aviram, a Avinova segur que la podrà satisfer. El seu assortiment d’aviram de tota mena i de tota procedència, tant nacional com de França, és espectacular: pollastres, picantons, colomins, guatlles, ànecs, canetons, galls d’indi, capons, pulardes, pintades, etc. També treballen el conill. A banda de poder comprar les peces fresques, disposen d’una àmplia oferta d’elaborats i precuinats.

També és un proveïdor de referència en matèria de caça. El seu assortiment -tant d’aus de caça, caça menor i caça major- també és sensacional: senglar, cérvol, perdius i faisans salvatges, llebres, tudons, etc.

Una altra especialitat d’aquesta empresa és el foie gras. Són distribuïdors de Rougié, l’emblemàtica empresa francesa productora d’especialitats d’ànec i oca, situada a la població de Sarlat, al cor de l’emblemàtica regió del Périgord, un dels bressols de la cria d’ànecs i oques per la producció d’aquesta delicadesa gastronòmica que és el foie gras. A Avinova disposen d’un ampli assortiment d’especialitats de foie gras i també dels millors complements per acompanyar-lo.

Un plat preparat d’Avinova | Facebook Avinova: Mercats Boqueria i Concepció

La quarta pota de l’oferta d’Avinova la constitueixen els cargols i els ous. És difícil veure en un altre lloc tantes menes de cargols diferents.

Cal destacar la professionalitat de l’equip que hi ha al darrera del taulell, capaços de netejar, tallar i preparar qualsevol peça d’aviram o de caça com el client la desitja d’acord amb la recepta que es vol cuinar.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa