Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: La Cure Gourmande

La percepció de la majoria de la gent que passa per davant d’aquesta botiga, sobretot a causa de la seva singular decoració -en especial dels seus colors- i també de la seva situació, al bell mig del carrer Ferran, és que es tracta d’una botiga turística. Però res més allunyat de la realitat. La Cure Gourmande és un establiment que ofereix un assortiment de delicadeses occitanes, sobretot galetes artesanes, però també rebosteria, xocolates, bombons, pralinés, nugats, caramels i altres llepolies. Tot plegat per llepar-se els dits!

Bombons de La Cure Gourmande | Instagram @lacuregourmandeofficiel

Aquesta empresa va néixer l’any 1989 a la població occitana de Balaruc-les-Bains -on s’hi ubica un dels seus obradors i la primera botiga que van obrir-, situada molt a prop de Montpellier, de la mà de Christian Berlan i Edouard Hennebert. Tots els seus productes estan elaborats de manera artesana seguint la tradició occitana, fet que volen manifestar visualment amb els colors que dominen tant la decoració de la botiga, com tots els seus elements de comunicació. Són el vermellós de la terra de Siena i el groc ocre, que també representen una metàfora dels colors de la bandera occitana. Van obrir la seva primera botiga a Catalunya al Centre Comercial Gran Via 2 de l’Hospitalet de Llobregat l’any 2007 i, tres anys més tard, al 2010, es van traslladar a la seva ubicació actual al carrer Ferran de Barcelona.

De totes les seves especialitats en destaquen les galetes, tant les dolces com les salades, sempre molt cruixents. Les galetes dolces, que fan embogir als fans d’aquesta especialitat, s’elaboren amb mantega, ous, farina i sucre. A part de les tradicionals, són espectaculars les farcides amb puré de fruites, caramel o xocolata. Les galetes salades, una bona opció per picar a taula o fer l’aperitiu, estan amanides amb espècies, herbes provençals i altres ingredients típics d’Occitània. A tenir en compte també, si sou d’ànima dolça, els seus caramels, tant els caramels Berlandises farcits de polpa de fruita, com els caramels tendres, o els xumets de caramel tradicionals del sud de França.

Galetes de La Cure Gourmande | Instagram @lacuregourmandeofficiel

Si us decidiu a entrar a la botiga, podreu gaudir de la seva singular decoració i donar una volta entre taulells plens de les seves especialitats, que podreu comprar ja envasades o, molt millor, a granel, sistema que ofereix la possibilitat de combinar-ne de diferents, tot fent la vostra tria més personal. I si us agrada l’entorn, hi ha la possibilitat de poder-nos endur a casa un trosset de la decoració, si es compra una de les magnífiques caixes metàl·liques pintades i decorades seguint la particular línia estètica de l’empresa -molt pròpia de principis del segle XX- per guardar-hi la vostra compra.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa