Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Peixos Puri

L’oferta de peix a Barcelona és infinita. Es venen peixos i mariscs en centenars d’establiments: peixateries especialitzades, parades dels mercats municipals, supermercats, grans superfícies, etc. Hi ha peix i marisc de totes les procedències, categories, qualitats i preus, el que dificulta molt, si no es té cert coneixement i expertesa, la compra dels millors peixos i mariscs. I creieu-me que el preu no és ni l’únic ni el paràmetre més important a tenir en compte.

Tot i que la immensa majoria de punts de venda de peix i marisc són honestos i compleixen estrictament amb les normatives imposades per les administracions, informant perfectament de les procedències i qualitats dels peixos i dels mariscs que tenen a la venda, malauradament encara hi ha alguns punts de venda que donen gat per llebre, aprofitant-se de la bona fe del client. Sempre s’ha de desconfiar dels productes on la diferència de preu envers la mitja del mercat és massa baixa. Cal fer cas de la dita popular -que els que no han fet la EGB possiblement no entenguin- de que “ningú dona duros a quatre pessetes”.

Peixos de la parada de La Boqueria de Peix Puri | boqueria.barcelona

La meva peixateria de confiança a Barcelona és Peixos Puri, una parada de peix situada a l’espai central, concretament ocupa la parada número 837, de l’emblemàtic i cada vegada més turístic Mercat de la Boqueria de la Rambla de Barcelona. En aquesta parada centenària, regentada per la quarta generació de la família Córdoba, la Puri, la mestressa, i la Tata, la seva ajudant i una de les millors professionals de la venda en una parada de mercat que conec, no només venen peixos i mariscs frescos capaços de seduir els paladars més exigents, sinó que informen amb tota claredat i sense ambigüitats de tot el que un vol saber sobre els peixos i els mariscs que tenen a la parada i saben aconsellar amb l’expertesa que els dona la suma del seu coneixement i la seva experiència. Espectacular la selecció de peixos salvatges de mides grans i molt grans.

Els preus, sempre un element a considerar, sobretot quan es tracta dels peixos considerats més nobles i els mariscs més selectes, sempre tenen una de les millors relacions d’acord amb la seva qualitat, ajustats i sense exageracions. És un lloc totalment aconsellable, sobretot si us agrada gaudir del bon peix i marisc de tota mena i no sou uns experts a l’hora d’identificar-lo.

La parada de La Boqueria de Peix Puri | boqueria.barcelona

Entre els seus clients habituals no només hi ha una bona colla dels millors restaurants de la ciutat, sinó que també hi ha molts particulars exigents amb la qualitat dels productes que compren.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

El Tio Che

Masclans Orígens

Camarasa Fruits

Joncake

Bolets Petràs

Ostres Thierry

Entre Latas

La Bikineria

Fromagerie Can Luc

La Italiana Rivali

Pastisseria Cleopatra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa