Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Rooftop Smokehouse

Per a qui li agrada gaudir de la singularitat i la complexitat aromàtica que la tècnica del fumat aporta a diferents productes frescos -com carn o peixos- aquest projecte, nascut en un terrat, els omplirà de satisfacció.

Tot va començar fruit de la inquietud de tres persones que van detectar una oportunitat en la manca d’oferta de fumats de qualitat a Barcelona. Després d’experimentar fins al límit a la terrassa de l’àtic que tenien a Barcelona, Carla Rodamilans i Buster Turner, juntament amb Jakob Zeller, van decidir passar a l’acció i crear un smokehouse o centre de fumat professional.

Anguila fumada de Rooftop Smokehouse | Instagram @rooftopsmokehouse

Van trobar el lloc idoni per ubicar aquest projecte a l’antiga Fàbrica Lehmann, la que havia estat a principis del segle XX una prolífica fàbrica de joguines, situada al número 159 del carrer Consell de Cent, al barri de la nova esquerra de l’Eixample de Barcelona. La singular xemeneia de 25 metres, construïda l’any 1903, per donar sortida als fums del forn de la cocció de porcellana, primer, i de fondre metalls, després, per la fabricació de les joguines, restaurada i adaptada a les seves necessitats, s’ha convertit en una de les icones del projecte. I ja que el projecte s’havia forjar a la terrassa del seu àtic, el que en termes anglosaxons es coneix com el rooftop, van batejar el seu projecte amb el nom de Rooftop Smokehouse.

A l’obrador de Rooftop Smokehouse no només fumen carns i peixos -com el seu famós pastrami, el bacon, el magret d’ànec, el coquelet, la truita de riu, el salmó salvatge d’Alaska, el llobarro o l’anguila-, sinó que també fumen mantega, patates, formatge cheddar, o caviar i fan conserves amb seitons en vinagre fumats o amb anxoves en mantega fumada. Completa la seva oferta de productes tot un seguit de fermentats i d’envinagrats. La seva filosofia és treballar només amb productes ètics, sostenibles i, en la mesura del que és possible, amb productes locals. Si us hi acosteu podreu veure en directe com fumen artesanalment tot tipus de productes. Si ho preferiu, podeu comprar els seus productes en la botiga virtual que hi ha a la seva pàgina web.

Gilda lleugerament fumada de Rooftop Smokehouse | Instagram @rooftopsmokehouse

Just al davant de l’obrador, dins del recinte de la Fàbrica Lehmann, han obert el Colmado Ahumado, un establiment on es poden comprar tots els seus elaborats i aprendre moltes coses del món dels fumats, uns productes molt habituals en les cultures culinàries anglosaxones i nòrdiques, però encara força desconeguts a casa nostra.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

El Tio Che

Masclans Orígens

Camarasa Fruits

Joncake

Bolets Petràs

Ostres Thierry

Entre Latas

La Bikineria

Fromagerie Can Luc

La Italiana Rivali

Pastisseria Cleopatra

Peix Puri

Petit Suc

Llegums cuits Bonavista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa